RockStation

Nothing At All - Új dalt villantott a Deep Purple

2020. július 11. - theshattered

dp2020benwolf.jpgAugusztus 7-én érkezik a Deep Purple új nagylemeze, a Whoosh!. Az előzetesek alapján is már bivalynak érkező anyagról a legendák következő löketként bedobták a Nothing At Allt, ami a címével ellentétben igenis remek nóta lett! Ha még nem hallottátok volna, itt a három promódal.

deeppurplewhooshcd.jpg

01. Throw My Bones
02. Drop The Weapon
03. We're All The Same In The Dark
04. Nothing At All
05. No Need To Shout
06. Step By Step
07. What The What
08. The Long Way Round
09. The Power Of The Moon
10. Remission Possible
11. Man Alive
12. And The Address
13. Dancing In My Sleep

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5315993906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.07.11. 21:09:48

A három nóta közül a Man Alive még viszonylag tűrhető, ezt végighallgattam. A Nothing at All esetében nomen est omen, a feléig sem tudtam hallgatni. A Throw My Bones-ból másfél percet bírtam ki.

A Deep Purple tagjai jobban tették volna, ha nem erőltetik a dolgot.

Piri és Barkas 2020.07.11. 22:22:49

Nos, a "throw my bones" az szerintem Blackmore idejében is lement volna majdnem szerintem, de a többi az konkrétan egy szemét. Ennyi. Én nem értem ennyi év után sem, hogy hogyan engedhették el Ritchie Blackmore-t a DP-ből ? Ő volt a Deep Purple maga.
Ez a mostani csak egy hakni zenekar, hasonlónak kinéző hangzással, igazán szánalmasan.

szánmonoxid 2020.07.12. 14:45:02

A Deep Purple is az 1970-es években alkotott utoljára bármi említésre méltót.
Ezek tucatzenék, semmi egyedi vagy emlékezetes nincs bennük.
Autóvezetéskor háttérzenének elmennek, kb. 15 percig. Azután az ember csatornát vált.
És hát Gillan bácsi hangja sem közelíti már így 70+ évesen azt, amit még 30 évesen tudott.

@Piri és Barkas:
Nem börtönben volt, hanem zenekarban, ha menni akart, ment.
És menni akart.

Mellesleg Jon Lordról se feledkezzünk meg. Mondjuk úgy, ők ketten voltak a Deep Purple.

morph on deer 2020.07.12. 15:50:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nézze meg az ember!
Maradéktalanul egyetértek!
:)

morph on deer 2020.07.12. 16:01:41

Langyos tucatnóták, áthallásokkal.
Csak éppen egyik sem az, mint amire utal.
Kár.

De legalább van pár olasz csaj, akikről még eszedbe juthat az igazi is:

youtu.be/EfLYvbRi0zA

MACISAJT 2020.07.12. 17:19:44

Kik most a tagok?
Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse and Don Airey.

A Nothing At All tényleg jó, a másik kettő unalmas, amit a dedós, szájbarágós narrátor szöveggel dusított klipp is megtámaszt.
Viszont Ritchie Blackmore és Jon Lord nélkül ennek a hangzásnak semmi köze a legendás Deep Purple-hoz, száz hasonló produkcióból vakon senki fel nem ismerné hogy ez bizony a hetvenes évek legendás bandája.

Érthetetlen , hiszen aki egy Child in Time-ot eleresztett anno meg egy Highway Star-t, annak már nincs szüksége ilyen erőlködésekre. Még anyagilag sem.

MACISAJT 2020.07.12. 17:35:30

De azért hogy kellemes legyen a délután, hallgassuk egy kis eredetit is:
www.youtube.com/watch?v=UAKCR7kQMTQ

Camus 2020.07.12. 18:28:51

@szánmonoxid: Mindenki kifejezi magát valahogyan ezen planétán. Van aki zenével és van aki szürke életét azzal teszi boldogabbá, hogy mások munkáját kritizálja. Pedig ő biztosan jobb zenét tudna összedobni két hozzászólás között.... Egy zenekar szerintem amíg van lehetősége alkosson, engem nem zavar... én sem állítom, hogy ez amit most kihoztak fenomenális zene, de azért vannak ennél sokkal rosszabb és felejthető zenék is, dögivel... Van aki szar zenével keress milliókat.... ebben a mai világban a silány zenének is lehet hatalmas rajongótábora silány és alacsony intelligenciájú emberekből, akiknek a silány zene kulturális igényük csúcsát jelenti. A DP pechje hogy az életművét már sohasem fogja tudni túlszárnyalni....

myOpinion 2020.07.12. 20:49:22

Ahogy így belehallgattam (mert végig nem bírtam) azt kell mondjam, ennél lehúzósabb dolgot rég tapasztaltam. Melankónikus merengés arról, milyen távoli is már az a Highway Star, Burn. 2 perc után már úgy éreztem, talán igaz se volt. Black Sabbath 13 még megütötte a mércét, a Zeppelin nem is próbálkozott - valószínűleg jó döntés is volt. Ez, na ez így rossz ötlet volt.

szánmonoxid 2020.07.13. 00:52:22

@Camus:
Tojást sem tojok jobbat, mint egy hozzád hasonló elmeméretű tyúk (és nem, nem a tyúk nagyon okos), de azt meg tudom róla mondani, hogy ehető-e vagy sem. Már ha a mákszem agyaddal fel bírod fogni.
Az életművét biztos nem, mivel még élnek, és addig még nincs befejezve az életművük.
Nem ciki, hogy nem beszéled az anyanyelvedet? (Ezek után az, hogy hogyan írod, már meg sem lep.)

gigabursch 2020.07.13. 09:02:11

Nyugdíjas zene nyugdíjasoknak.

Camus 2020.07.13. 13:59:33

Számmonoxid kicsit sok a fejedben a szénmonoxid! Ha boldoggá tesz, akkor lehet fröcsögni, remélem silány életed boldogan éled le és még nagyon sok ilyen szép gyalázó szövegeket fogsz megalkotni a gyarló emberiség számára. Nevetséges az a primitivizmus, amit képviselsz, sajnos nagyon sokan vagytok... talán a közöny a legjobb fegyver az ilyenek ellen....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.07.13. 15:01:28

@Camus:

A promózott zenék a Deep Purple fénykorához képest elképesztően gyengék, stílustalanok. Senki nem várja el tőlük, hogy a régi stílusukat hozzák, ez eléggé anakronisztikus is lenne. De ez a nívótlanság, jellegtelenség bizony lehangoló. S akad, aki a csalódottságának hangot is mer adni.

szánmonoxid 2020.07.14. 00:25:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Jaja, főleg hogy tizenévesen a kedvenceim voltak.
A Child in Time szólója nálam mai napig benne van a világ 3 legjobb szólója között.
De ez... jó zenészek, mert Steve Morse is egy gitáristen, csak attól, hogy valaki jó a hangszeren, még nem okvetlenül jó szerző is (lásd pl. hazai vizeken Tátrai Tibusz, csak meg nem eszi a gitárt, de szerzőként... hát, nem).
Meg van egy csomó hozzájuk képest kvázi fakezű gitáros, akiből dőlnek a jobbnál jobb ötletek (kezdve olyanokkal, mint Tony Iommy, aki nemcsak átvitt értelemben fakezű, hanem két ujjperce a "gitáros" kezéről - ami, mivel balkezes, neki a jobb keze - hiányzik is, és bár tesz fel protézist, de aki azt hiszi, ezzel minden meg van oldva, próbálja ki egyszer, mennyire lehet úgy érezni mondjuk egy szólót - nem véletlen, hogy kb. mindent 2 ujjal old meg - kissé nehezebb úgy, de némi gyakorlással menni fog).

mekmec 2020.10.08. 22:34:54

Túl vagyok az album 30. meghallgatásán, és még mindig egyre jobban tetszik. Kidolgozott dalok, lazák, minőségiek. Persze, hogy nem olyanok, mint 25-30 évvel ezelőtt, de hát ki az? Az lenne az igazán nagy baj, ha nem változnának! Persze, hogy ez már nem hard rock, de hát azt műveljék csak a fiatalok! Ez egy besorolhatatlan örömzene, méltó befejezése lehet egy nagyszerű pályának. Szerintem a Burn és a Perfect Strangers mellett ott van a legjobb DP albumok mellett.

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2020.10.12. 14:08:26

Az elmúlt 20 év legjobb Deep Purple lemeze a Whitesnape-től a Purple Album
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum