RockStation

Több, mint egy évig vezette a Billboard válogatáslemez-listáját a Queen best of korongja

2020. július 22. - theshattered

queengreatesthitscover.jpgTöbb, mint egy évig, egész pontosan ötvenöt hétig vezette a Billboard válogatáslemez-listáját a Queen Greatest Hits című korongja. Az eredetileg 1981-ben megjelent, értelemszerűen a csapat addigi legnépszerűbb dalait tartalmazó albumon olyan számok kaptak helyet, mint például a Bohemian Rhapsody, a Somebody To Love, a We Will Rock You, a We Are The Champions, vagy az Another One Bites The Dust, a siker miértjét nem kell magyarázni. A korong népszerűségének újbóli megugrása a 2018 októberében a mozikba került, több díjat is bezsebelt Bohemian Rhapsodynak köszönhető.

A Greatest Hits már a film mozikba kerülése előtt is ott volt minden idők legtöbb példányszámban elkelt lemezei között, a majd' negyven éves karrierje alatt már több, mint huszonötmillió darab talált gazdára belőle. Ennek köszönhetően az Egyesült Királyágban huszonegyszeres, az Egyesült Államokban nyolcszoros, Ausztráliában tizenötszörös, Új-Zélandon tízszeres, Kanadában háromszoros platinalemez státuszban van.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr516041356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum