RockStation

Újabb zúzdával (!) jelentkezett a Hooligans

Koronavírus-fertőzés miatt csúszott a forgatás

2020. november 19. - sunthatneversets

hooligans_sajtofoto_kendozetlen_igazsag_001.jpg

Újabb dalt mutatott be a Hooligans a tavasszal érkező Zártosztály című lemezéről. Ami a keményvonalas hangvételt illeti, a Kendőzetlen igazság csavar még egyet a fokozaton: a friss nóta a korábban közzétett Evolúció című számnál is zúzósabbra sikeredett. A zenekar egy klipet is készített a dalhoz, ami eredetileg pár héttel korábban debütált volna, ám a koronavírus időközben a zenészeket is elérte és halasztani kellett a forgatást.

Az utóbbi időben sok nehézséggel kellett szembenéznie a Hooligans tagjainak. Bár a hosszú kényszerpihenő után nyár közepétől végre elkezdtek koncertezni, az őszi turnéjuk utolsó három buliját Tóth Tibi sérülése miatt lemondta a zenekar. A gitáros karján néhány évvel korábban ínszakadás történt, amit akkoriban nem kezeltek ki kellőképp, és az elmúlt időszakban a munkája során ez nagyon sok problémát okozott.
Gitárosként gondolom, mondanom sem kell, hogy még inkább fontos az, hogy használni tudjam a kezem. Ez egyre nehezebben sikerült mostanában. Nem lehetett tovább halasztani az operációt” – magyarázta Tibi.

A banda úgy tervezte, még mielőtt a gitáros műtőasztalra fekszik, leforgatnak egy klipet a Kendőzetlen igazság című dalukhoz, amely az eredetileg őszre időzített, ám a járvány miatt végül tavaszra halasztott, a szokásosnál jóval keményebb hangvételűnek ígérkező Zártosztály című lemezükön szerepel majd. A felvételek október elején készültek volna, de időközben Tibivel újabb baj történt: egyre rosszabbul kezdte érezni magát, az elvégzett vizsgálatok pedig koronavírust igazoltak nála.
„Tipikus tüneteim voltak: hidegrázással, fejfájással, köhögéssel kezdődött az egész. Rögtön csináltattam egy tesztet, ami igazolta a fertőzést. Szerencsére nem lett komolyabb bajom, itthon lábadoztam végig” – mondta a zenész, aki nagyon örül, hogy viszonylag gyorsan túljutott a betegségen.

A klipforgatásra végül október végén került sor, amihez nem akármilyen helyszínt választott a csapat: a jeleneteket egy tébolydának kialakított szabadulószobában vették fel, Gödöllőn. A kisfilm szereplői - a zenekari tagokon kívül - ezúttal is a banda billentyűse és vokalistái voltak.
„Nem titok, hogy ismét a rock felé vettük az irányt. Az egész lemez koncepciózusan gitárcentrikusabb lett, mint a korábbiak. Annak idején nagyjából ezen a vonalon kezdtük a pályafutásunkat a zenekarral, most ehhez térünk vissza, illetve ezt visszük tovább mai hangszereléssel” – magyarázta Csipa, a Hooligans énekese.

A friss videoklip, amit rendezőként Jimy J. Hollywood jegyez, már elérhető a YouTube-on, közben pedig Tibi is túljutott az ínszalagműtéten: a gitárost rögtön a forgatást követő napon operálták.
„Most a legnehezebben azt élem meg, hogy fél kézzel rettentően bonyolult bármit is csinálni, legyen az egy egyszerű szendvics elkészítése vagy egy kabát felvétele. Gitárt egyébként pengettem már, igaz nem normális testhelyzetben” – tette hozzá a zenész, akinek előreláthatóan hat hétig lesz sínben a keze, amit gyógytorna követ. Mire újra beindul az élet és ismét színpadra állhat a csapat, a gitáros szerint biztosan meggyógyul majd.

A Zártosztály című lemezről:
Visszatérve a gyökereihez a Hooligans vérbeli rocklemezt készít. A tavasszal érkező korong előfutáraként a zenekar júliusban mutatta be az első klipes nótát Evolúció címmel, amit azóta közel 450 ezren néztek meg a YouTube-on. A most közzétett Kendőzetlen igazság című dal – az új album hangvételéhez még inkább igazodva - az előzőnél is zúzósabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7416290964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karikaV43 2020.11.20. 23:34:51

Kemény mint a kád széle :)
Ennél még Szandi is keményebb.

Nevem senki. 2020.11.21. 11:56:49

Hiába változnak. Tőlem aztán kiadhatják az év lemezét, akkor sem fogom őket hallgatni.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum