RockStation

Közösen jön Budapestre az Arch Enemy, a Behemoth és a Carcass

2020. november 30. - theshattered

arch_enemy_1.jpg

Nem semmi turnékat pakolnak össze jövőre, mondjuk az tény, hogy most talán inkább a nagyok fognak majd össze, mint hogy három apró nevet hozzanak magukkal. Na, de ez! A death/black metal három nagyágyúja, az Arch Enemy, a Behemoth és a Carcass együtt támad majd Budapestre, a bemelegítést a korábban Idle Hands néven nyomuló Unto Others vállalta magára. Ha addig minden jól megy, a helyszín a Barba Negra lesz, a dátum október 19. Gatyát felköt!

Tovább

Nem mostanában lesz kész a Limp Bizkit következő lemeze

lb2018.jpgMár évek óta kering a hír, hogy jön a Limp Bizkit új lemeze, a Stampede Of The Disco Elephants, viszont azóta - egy-két számot, vagy infót leszámítva - sincs belőle semmi sem. Wes Borland lecsillapította a kedélyeket, nem is kell várni, hogy egyhamar jön majd az időközben már-már haknibrigáddá szelídült kvintett anyaga, legalábbis nem valószínű.

Tovább

The Smashing Pumpkins - Cyr (Sumerian Records, 2020)

Rágógumi ízű tökfőzelék

smashingpumpkinscyr.jpg

Az új Smashing Pumpkins lemez jó példája annak, hogyan lesznek a trendcsinálókból trendkövetők, ami azért is érdekes, mert a tökök is vastagon benne voltak a 80-as évek hangzásának és ízlésvilágának lerombolásában. Billy Corgan a karantén alatt azonban megnézte egyvégtében az összes Knight Rider epizódot, rögtön utána a Karate Kölyök trilógiát, majd ráivott egy üveg tojáslikőrt és megcsinálta a Cyrt.

Tovább

Demós dalt villantott Devin Townsend

devin-1.jpgDe most komolyan? Tud ez az arc pihenni? Mióta kitört a Nagy Otthonlét, Devin Townsend sorra hozza a dalokat, podcasteket, stream koncerteket, meg még ki tudja mit, ráadásul a következő sorlemez, a The Puzzle is már gyártás alatt van. De hogy ne maradjon ki hosszabb időszak Devin-hír nélkül, kikerült egy demós dal, az Equinox, ezt pedig az alábbiakban tudjátok lecsekkolni.

Tovább

Sírva vigadnak József Attila punkjai - itt a Hétköznapi Csalódások legfrissebb videoklipje egy újabb vers megzenésítéséhez


A “Dúdoló” című dalhoz forgatott videót a Hétköznapi Csalódások. A november 7-én megjelent “Csókol Attila…” lemezen ismét csupa József Attila vers hallható a zenekartól jól megszokott formában; ez pedig az első dal, amihez videoklip is készült. 

Tovább

...azért ne feledkezzünk meg a Horse The Band új EP-jéről sem!

horsetheband2020.pngTizenegy évnyi szünet után új dalokkal jelentkezett a nintendocore (bizony, van ilyen!) stílus egyik nagyja, a pihentagyú Horse The Band. A Desperate Living utódjára, a Your Faultra három szám került fel, mindenféle különösebb körítés nélkül, de hé! Legalább végre mutattak valami komolyabb életjelet!

Tovább

Killer Be Killed - Reluctant Hero (Nuclear Blast, 2020)

kbkreluctanthero.jpg

"Cukor, só és minden mi jó! Ezekből az összetevőkből alkotta meg Plutónium Professzor a Pindúrpandúrokat" Hangzik az ikonikus mese főcímében az a mondat, ami igaz lehetne több zenekarra is. De mi az a minden mi jó? Mitől lesz valami jó midenki számára? Ebből pedig az következik, hogy milyen is a Killer Be Killed második lemeze, ami a pandémiának hála napvilágot látott még az év végén. 

Tovább

Feldolgozás EP-t villantott a Jeremy Spencer-vezette Psychosexual, a volt Five Finger Death Punch-os kolléga, Jason Hook is besegített benne

psychosexual.jpgSongs To Stalk You By címen meglepetés EP-t villantott a Psychosexual. Az ördögnek öltözött, ebben a csapatban Devil Daddy fedőnév alatt nyomuló volt Five Finger Death Punch dobos, Jeremy Spencer hat feldolgozást rakott össze az anyagra, melynek két dalának szólójában a volt kolléga, Jason Hook is besegített.

Tovább

Turnézás és talán új lemez van a Slipknot 2021-es tervei között

0slipknot2020_40_eredmeny.jpgMint minden csapat, úgy a Slipknot is kénytelen a hátsóján ülni, nem tudják befejezni a tavalyi albumuk, a We Are Not Your Kind lemezbemutató kanyarját. Viszont hasonlóan a többi muzsikushoz, ők is új lemezben gondolkodnak, erről mi is beszámoltunk korábban. Shawn Crahan után Corey Taylor is megerősítette ezeket a terveket, erről a Good Company-nak beszélt a napokban.

Tovább

Átlépte az egymilliárdos YouTube-nézettséget a Chop Suey!

soad-clementeruiz-2020.jpgIsmerős a System Of A Down dala, a Chop Suey!? Ennek az oldalnak az olvasói között valószínűleg nem sok olyan akad, aki ne hallotta volna a tizenkilenc éve kiadott nótát, ami azóta a modern rockzene egyik alapslágere, minden rockdiszkó kötelező kelléke lett. A szám ennek megfelelően a YouTube-on is elég komoly nézettséget produkál, a 2009 októberi feltöltése óta több, mint egymilliárdszor kattintottak a klipre. Hol járna már, ha 2001-ben is üzemelt volna már az oldal?

Tovább

Balázs Fecótól búcsúzunk az énekes utolsó stúdiófelvételével

69 éves korában elhunyt Balázs Fecó, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, zenész, a Korál és a Taurus zenekar alapítója, frontembere, a Neoton egykori tagja. A Bajnok & Zefi 40 albumon hallható A tegnap itthagyott Balázs Fecó utolsó stúdiófelvétele, a Mobilmánia ezzel a dallal búcsúztatja az énekest. 

Tovább

Egy sima, egy fordított, de csak pozitívan! - Félig friss nótát és egy remixet mutatott az Ocean Grove

og2020.pngKét, de ha nagyon szigorúak akarunk lenni, akkor is másfél számot rakott be a közösbe az Ocean Grove. Az ausztrál csapat Dream címen egy, a Flip Phone Fantasy-ra rejtett dalként felpakolt, most már klipes dallal örvendeztette meg a közönséget, de hogy ne legyen az, hogy "csak ennyi?" így beugrott mellé a márciusban kiadott korongjuk egyik húzódalának, a Sunny-nak a remixe is. Íme!

Tovább

Melyik farkast táplálod? - Új dalt villantott az Epica

epica_2020.jpg

Megmutatta a február 26-án érkező új nagylemezének, az Omeganak a következő előzetes dalát az Epica. A holland szimfo-metal csapat a Freedom - The Wolves Within című számot szemelte ki erre a feladatra, ezt lentebb, a szokásos részletek alatt találjátok majd meg. Az Epica az Apolcalyptica és a Wheel társaságában Budapesten is bemutatja majd az anyagot, a koncert dátuma, ha addig nem változik semmi, március 10 lesz.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum