RockStation

Hologramos Wayne Staticben is gondolkodtak a Static-X tagjai

2020. december 02. - theshattered

static_x_2019.jpgA Static-X újraélesztése elég komoly vállalkozás volt, hiszen a zenekar imázsában komoly szerepet vállaló, fő dalszerző-frontember, Wayne Static pótlása kellett, hogy az elsődleges cél legyen. A végül belépő, maszk mögé bújtatott Xer0 előtt még a Ronnie James Dio révén megismert hologramos megoldást is átgondolta az eredeti felállás "megmaradt" háromnegyede, azért valljuk be: a jelenlegi verzió sokkal észszerűbbre sikerült.

Tony Campos: "Amikor megpróbáltuk kitalálni, hogyan vigyük ezt az egészet színpadra, először a hologram dolog merült fel, de végül elég gyorsan ment is a kukába. A zenekarnak mindig fontos eleme volt az az energia és a hangulat, ami a négyünk színpadi interakciójából adódott, ezt egy hologram nem tudja megadni. Így hamar repült is ki az ablakon ez az ötlet.

Így arra jutottunk, hogy egy élő személynek kell majd jönnie. Amikor megtaláltuk Xer0-t, láttuk-hallottuk, hogy megfelelő lesz erre a feladatra, jött a kérdés, hogy hogyan fogjuk ezt megfelelő módon tálalni, hogy ne legyen gáz? Mert nem állhatunk ki és mondhatjuk, hogy mi vagyunk a Static-X az új énekesünkkel. Nem ez volt a cél. Wayne-re akartunk emlékezni, a jó hangulatra, ami a korai korszakban volt, arra a sok jó dologra, amit együtt éltünk meg az elmúlt húsz év alatt, mióta megturnéztattuk a Wisconsin Death Tripet. Erre akartuk helyezni a fókuszt és nem az új énekesre. Itt jött a képbe a maszk ötlete.

Először a robot maszkra gondoltunk, ami a Push It videójában lévő roboton van, hogy azt adjuk rá Xer0-ra. Csináltunk is néhány felvételt, amiben ez van Xer0-n és egész jól nézett ki. Viszont logisztikailag nem volt éppen a legmegfelelőbb, mert nem lehetett látni abban a vacakban. És akkor mit csinálsz? Kísérje ki valaki a színpadra és figyelje, hogy tuti ne zúgjon le onnan? Így jött a kérdés, hogy akkor mi lehet még? Gondoltunk azokra a koponyás merch cuccokra, amin Wayne haja és szakálla van, úgy voltunk vele, hogy akkor oké, nézzünk meg valami ilyesmit. Leadtuk az ötletet egy barátunknak, aki a slipknotos srácoknak, John 5-nak, meg a többieknek készíti a maszkjait, aztán a már ismert Xer0-maszkkal tért vissza. Aztán belőttük a hajat és ó, igen! Haver, ez lesz az! Ennél maradtunk végül."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1116313956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum