RockStation

Félig kész van az Avenged Sevenfold következő nagylemeze

2020. december 31. - theshattered

avenged_sevenfold.jpgJavában dolgozott a következő albumán az Avenged Sevenfold, mielőtt beütött ez az egész járványhelyzet; ez pedig jelentősen lelassította a folyamatot. A kvintett ennek ellenére nem állt le teljesen a munkával, készül a 2016-os, a merész, gerilla megjelenés miatt kereskedelmi szempontból bukásnak tekinthető The Stage utódja, amit a turnék beindulása előtt azért csak szeretnének kihozni, de sokkal előtte semmiképp nem.

Tovább

Gene Simmons, Paul Stanley, Alice Cooper, Rob Halford és még sokan mások is szerepelnek a Rock Camp filmben

rock-camp-movie.jpgJammelj a kedvenceiddel! - ez az egyszerű mottó az alapelve a Rock' N' Roll Fantasy Camp mozgalomnak, ami 1996 óta zakatol az USA nagyvárosaiban. Az erről készített, januárban bemutatásra kerülő filmben tető alá hozzák az egész történetet a kezdetektől fogva, megszólaltatva több híres arcot is, így a Kiss, az Alice Cooper, a Judas Priest, a The Who, vagy az Aerosmith tagjait, akik megosztották a bennük motoszkáló gondolataikat az egészről. A filmhez készített előzetest már bemutatták.

Tovább

Ötszámos ajándék koncertfelvétellel jelentkezett a Guns N' Roses

guns_n_roses_2018.jpgFél órányi ízelítőt mutatott a 2019 októberi Tennessee állambeli Manchesterben adott koncertjéből a Guns N' Roses. A nagy sikerű Not In This Lifetime Tour wichitai állomásáról egy hónappal ezelőtt már kiadtak egy hasonló mintát, akkor négy nóta szerepelt a listában, most eggyel több tételt voltak kegyesek átadni - ebből három feldolgozás. A Soundgarden-átiratot leszámítva persze egyik sem idegen már a rajongóknak, hiszen a Live And Let Die és a Knockin' On Heaven's Door is alapnak számít egy GNR-bulin.

Tovább

Januárban nekikezd a visszatérő EP felvételeinek a Vio-Lence

vio-lence.jpgJanuár 18-tól stúdiózik a Phil Demmel által újra életre hívott Vio-Lence. A thrash csapat korábban a California Über Alles feldolgozásával adta az első életjelét, ezt alább megtaláljátok. Az EP az ígéretek szerint az első két album és a Torque demó anyaga közötti átmenet lesz, a felvételek Juan Urteaga felügyelete mellett zajlanak majd.

Tovább

Megszavazták az idei kedvenceiket a Revolver olvasói is

lamb-of-god-momento-mori.jpgA legtisztább, amikor az ember dönti el, hogy mit hallgat, ez természetes. Ha sokan hallgatnak valamit, az még jobb, főleg a zenekarnak, akit megtisztelnek ezzel a kitüntetett figyelemmel. A Revolver olvasói megmondták, kiket hallgattak szívesen az idei termésből, ebből az első ötöt hozta le a magazin. Természetesen itt nem kell igazán underground zenekarokat keresni, hiszen pont a kisebb rajongótábor miatt kevesebb figyelmet kapnak, de elég a rizsából, íme az ottani arcok öt 2020-as favoritja!

Tovább

Rockzenészek, akiket elvesztettünk 2020-ban

eddie_van_halen-e1570740447260.jpgA Nagy Kaszás idén sem kegyelmezett a zenei világnak, sőt, a járvány miatt talán még többen is igazoltak át az Égi Zenekarba, mint egyébként várható volt. A lenti lista persze nem lehet teljes, hiszen ennyi formáció tagságát, akik manapság alkotnak, vagy alkottak, lehetetlen számontartani, így a nagyobbakat emeljük csak ki a lenti listában - nem hanyagolva, cseppet sem kisebbítve az itt fel nem sorolt muzsikusok érdemeit. Mutatjuk, kik azok, akikkel sajnos már csak lemezeken, videókon találkozhatunk a jövőben.

Tovább

Jövőre érkezik a KK's Priest bemutatkozó albuma

kks_priest.jpgJó hírrel zárja a rossz évet a KK's Priest, a Judas Priest volt gitárosának, K.K. Downingnak a zenekara. A csapat az elmaradt koncertek által felszabadult időt a lemezírásra áldozta be, melynek az eredménye jövőre kerül majd a boltokba, platformokra. Erről egyelőre nem sokat árult el a bőrbe és szegecsbe ágyazott legenda, de az biztos, hogy elégedetten írt az új zenészkollégáiról (többek között a volt JP-s harcostársakról, Tim Owensről és Les Binksről), szóval biztosan karcos anyag várható majd tőlük. A stílus nem is lehet kérdéses.

Tovább

Próbatermi ritkaságokat tett elérhetővé a Nasum

nasum.jpegKét éve már egyszer jóarc volt a Nasum, akkor egy adag 1997-es próbatermi anyaggal már megszórta a rajongókat - ekkor az Inhale/Exhale korszakából kerültek elő a hangfájlok. A már egy ideje inaktív grindcore legendák újabb csomagot túrtak elő a fiók mélyéről, ezúttal a Helvete időszakából, azaz 2002-ből. A tizenkilenc számos anyag lentebb, ahol a korábbi kollégáját is megtaláljátok mellette, hátha kimaradt volna. Grindcore-osoknak és ínyenceknek alap!

Tovább

Elkezdte a lemezfelvételeket az Obscura

studio2020.jpgFredrik Nordström irányítása alatt megkezdődtek a következő Obscura-korong munkálatai. A régi-új felállásban zakatoló, Stefan Kummerer körül rotáló csapat újra Jeroen Paul Thesseling és Christian Münzner gitárossal és basszerral nyomatja az ipart, melléjük David Diepold szállt be dobosként. A húros szekció ebben az összetételben a Cosmogenesis és az Omnivium lemezeken volt hallható.

Tovább

Az anyag nem vész el, csak átalakul

A Dürer Kerttől búcsúzunk

rip_1.jpg

A szalagcím írja le talán a legjobban az undergroundot és azt, ami körül veszi ezt az egészet. Folyamatosan változásban van minden, mi is. Főleg mi... Mindig hallottuk a pletykákat, hogy "ez tényleg az utolsó év" tudtuk mindig is, hogy vége lesz, de senki se akarta komolyan venni ezt az egészet. Aztán győzött a Nagy Testvér és tessék, nincs Dürer Kert. Illetve, talán ez így nem lesz igaz!

Tovább

Rocksztárok sora a jövőre bemutatásra kerülő horrorfilmben

05fingerdeathpunch2020_35_eredmeny.jpgA Five Finger Death Punch, a Papa Roach, az Escape The Fate, a From Ashes To New és a The Hu tagjai is szerepet kapnak a jövőre debütáló, The Retaliators című horror-thrillerben, melynek az új előzetesében sorra be is köszönnek a képernyőre. Az itt megjelenő muzsikusok egy-egy dala a filmzenealbumon is vissza fog köszönni, ezekből is találtok némi kóstolót a lenti videós listában.

Tovább

Szokták mondani, hogy viszonylag egyedi, amit csinálunk

Interjú Vörös Andrással az Ørdøg énekesével

ordog_2020.jpg

Ø3 címmel novemberben jelent meg az Ørdøg harmadik nagylemeze, amely egyöntetű siker legalábbis az eddig olvasott kritikák és rajongói visszajelzések szerint. Ennek okán beszélgettünk Vörös András énekessel, természetesen szó esett ezenkívül sok mindenről és egy kínzó kérdésre is választ kaptunk mindjárt az elején.

Tovább

Ha még tart a karácsonyi feeling, itt egy másfél órás Devin-akusztikus!

devin-25.jpgRendesen megszórta a rajongókat Devin Townsend. A körülbelül havonta online streammel jelentkező zenész egy másfél órás akusztikus streammel örvendeztette meg az arra vevőket, melyben néhány karácsonyi dal és feldolgozás mellett egy jó merítésnyi jutott a terjedelmes életműből is.

Tovább

Slipknotot dobolt a tíz éves zenész-kislány

nandislipknot.jpgDave Grohl után újabb barátot szerzett magának a tíz éves dobos, gitáros, Nandi Bushell. A kislány nagyokat megszégyenítő könnyedséggel dobolta el a Slipknot dalát, az Unsaintedet, melyre még az eredeti dalt felcsépelő Jay Weinberg is elismerően nyilatkozott a Twitteren. Reméljük, lesz valami ebből a muzsikus-csemetéből és nem fog elveszni az érdektelenség tengerében. Nagy valószínűséggel csuda dolgokat fog ő még leszállítani a jövőben!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum