RockStation

„Ha előre akarunk lépni, akkor valami újdonsággal kell előrukkolnunk élőben”

Kevin Codfert (Myrath) interjú

2020. március 31. - magnetic star

myrath.jpg

Kevin Codfert a 2018-ban feloszlatott Adagio billentyűseként lehet ismerős az olvasóknak – elsősorban a szimfonikus / progresszív irányzat kedvelőinek –, de példának okáért a Sepultura-féle Machine Messiah albumon hallható vonós betétek feljátszását ugyancsak ő koordinálta. Emellett producerként is nevet szerzett magának, és a Myrath lemezein egészen a kezdetek óta dolgozik ebben a feladatkörben. Beszélgetésünknek a tunéziai csapat budapesti koncertje adta az apropót, merthogy Kevin a Shehili album turnéján is a srácokkal tartott. /Fotó: ppf_lifeontour/

Tovább

Stone Temple Pilots - Perdida (Rhino, 2020)

La perdida total

stpperdidabigger.jpg

“A legtöbb dalunk akusztikus formában születik, és azt éreztük, úgy jönnének át a leghitelesebben, ha ezúttal így is maradnának.”  – mondotta Robert DeLeo bőgős. Jól hangzik, és tényleg, mi baj történhet egy olyan zenekar esetében, aki az egyik valaha volt legtutibb MTV Unpluggedot gurította 1993-ban? Mégis mi baj történhet…? 

Tovább

Áprilisi megjelenések

new-release-report.JPG

Karantén van, kijárási korlátozás, nemcsak nálunk, hanem a világ szinte minden táján. Így aztán egy rakat lemez fog születni később a nagy kényszer közepette. Az áprilisi termés azonban még a nagy világjárvány előtt született, már ha nem számoljuk azokat, akik éppen emiatt halasztják új lemezük megjelenését. Lesz itt minden, meg nekünk is több időnk lemezkritikákra ebben a nagy bezártságban.

Tovább

Factory Street - Hard rock Diósdról!

factory_street_cover_nagyfelbontas_2.jpg

Nemrégiben adta ki a háromszámos bemutatkozó EP-jét, a Soha Ne Add Fel!-t a diósdi Factory Street. A hard rock vonalon mozgó csapat anyaga, melyen két remek saját nóta mellett egy Boggie-feldolgozás, a Parfüm is helyet kapott, az egész hallgatni való lentebb található meg. A stílus kedvelőinek több, mint kötelező csemege!

Tovább

Ajándék válogatást tett közzé a Clutch

clutch_2019.jpgEgy tízdalos, csakis digitális formában elérhető válogatást tett közzé a Clutch. A Weathermaker Vault Series képében egy rakat jóságot amúgy is már kipakolt csapat a Monsters, Machines, And Mythological Beasts nevű csomaggal tiszteli most meg a rajongóit. Nyilvánvalóan, illetve a címből adódóan az olyan Clutch-tételek lettek ide összeszedve, melyekben szörnyek, gépek és mitológiai bestiák adták az ötletet. Friss Clutchosoknak pont jó kiindulópont!

Tovább

Csinálj magadnak névre szóló umlautos Motörhead logót!

mh-rs.jpgEgy jó kis mókával kedvez a rajongóinak a Motörhead (marketing csapata). A kimondottan arra a célra létrehozott site-on mindenki begépelheti a kívánt nevet és máris kész a névre szóló, ikonikus Warpig-rajzos ábra, amit ha akartok, hivatalos pólón is megvehettek. Ha nem, akkor is ott van a logó, meg lehet osztani, meg miegymás.

Tovább

Dave Grohl és Billie Joe Armstrong is jótékonykodott

dave-grohl-billie-joe-armstrong-iheartradio-living-room-concert.jpgDave Grohl, a Foo Fighters vezére és Billie Joe Armstrong, a Green Day frontembere is részt vett a The iHeartRadio Living Room Concert For America című jótékonysági műsorban. A két zenész természetesen a szobájukból, egy szál gitárral adták elő egy-egy dalukat, előbbi a My Herot, utóbbi a Boulevard Of Broken Dreamst választotta ki erre a célra.

Tovább

Metallica Mondays, második rész - ezúttal francia bulit tett közzé a nagynevű metalcsapat

0metallica2018_06_eredmeny.jpgTalán tudjátok, a Metallica úgy igyekszik csökkenteni a bezártságérzetet, hogy minden hétfőn este (magyar idő szerint kedd hajnalban) közzétesznek egyet a korábban adott koncertjeikből. Nos, itt a második fejezet, a 2017. szeptember 8-án, Párizsban adott este videója, melyet természetesen a Worldwired-turné során vettek fel.

Tovább

Egymillió darab alá esett a fizikai hanghordozók eladása az USA-ban

nielsenlogo.jpgA Nielsen SoundScan 1991 márciusi bevezetése óta most először esett egymilliós példányszám alá a fizikai hanghordozók eladása az USA területén. A múlt heti, azaz március 26-tal záró időszak mérőszámai 979000 darabos eladást mutattak, természetesen a visszaesés a koronavírus okozta gazdasági visszaesésnek is betudható.

Tovább

Május végén jön a Bleed From Within új albuma

bleed-from-within2020.jpgFracture címen fog megjelenni a Bleed From Within legújabb nagylemeze. A deathcore vonalon elindult, de azóta valamivel emészthetőbb, néhol dallamosabb, de nem biztos, hogy könnyebb vonalon mozgó csapat az Into Nothing képében már a második előzetest tette közzé a korongról, az első falat a The End Of All We Know még tavaly novemberben landolt a megfelelő felületeken. A teljes lemez kiadási ideje: május 29.

Tovább

Chris Amott és Johan Reinholdz lettek a Dark Tranquillity új gitárosai

dt2020.jpgHivatalosan is Chris Amott és Johan Reinholdz lettek a Dark Tranquillity gitárosai. A két zenész Niklas Sundin végleges távozása után vehette át főállásban is a hathúrosok mögötti helyet, igaz, a tapasztalat már megvan, lévén 2017 óta együtt játszanak már Mikael Stanne-ékkal, mint turnégitárosok. További jó hír, hogy a zenekar a bejelentéssel egyidőben megkezdte az év második felére várható új nagylemezének felvételeit, értelemszerűen erről, mármint magáról az anyagról még egyelőre nem sokat tudni.

Tovább

Beast Of Revelation – The Ancient Ritual of Death (Iron Bonehead Productions, 2020)

Az ősi recept szerint

beast_of_revelation.jpg

Minden műfajban megvannak azok a sokat látott veteránok, akikre bármikor lehet számítani. Habár a hollandiai székhelyű Beast Of Revelation csak 2019 óta létezik, elég a tagok nevét átböngészni, és az ember máris tudja, hogy ezek az arcok nem fogják cserbenhagyni.

Tovább

Vikidál Gyulával, Zeffer Andrással, és a Mobilmánia teljes tagságával készült el Cserfalvi “Töfi” Zoltán születésnapi korongjának legfrissebb dala!

tofi50.jpgA MOBILMÁNIA teljes tagságával érkezett a legfrissebb dal a Denevér Hangstúdió legendás vezetője, Cserfalvi “Töfi” Zoltán 50 éves születésnapja alkalmából készülő “The Number Of The Years: 50” című lemezről. A “Templomban, kocsmákban” című nótában Vikidál Gyula mellett Zeffer András billentyűs és Gamsz Árpád is énekel, és Nusser Ernő gitáros, Kékesi „Bajnok” László basszusgitáros, és Donászy Tibor dobos játékát is hallhatjuk benne, a szöveget pedig Horváth Attila írta.

Tovább

Ossian: a zenekar tagjai otthon forgatták le az “Aki előre néz” című friss dal videoklipjét

ossian2020.jpgÚjabb videoklippel és dallal csökkenti a bezártság nehézségeit az OSSIAN, ami az április 17-én megjelenő nagylemezen lesz hallható. A “Csak a Jót” korong “Aki előre néz” című új dalának videója az aktuális helyzet miatt különleges körülmények között készült el, hiszen a a felvételeket a zenekar minden tagja otthonában forgatta le, amiket Flatsker Robi gyúrt végleges formába. Ezzel a korábbiakhoz hasonlóan pozitív gondolatokkal teli dallal és klippel üzenik, hogy bár hiányzik a szabad világ, mindenkit arra buzdítanak, hogy ha csak tehetjük, maradjunk otthon, így is vigyázva szeretteinkre és a környezetünkben élőkre.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum