RockStation

Júliusi megjelenések

2020. június 30. - rockstation

new-release-report.JPGMég így, a járványhelyzetből felébredvén is jut majd bőven a finomságokból, még ha egy-kettő kiadvány korábbról eltolt időpontról landol majd bele az arcunkba. Persze ugyanúgy lesznek underground, mint mainstream anyagok, azokon belül is szinte minden irányzatból!

Tovább

Újrakevert, újramaszterelt kiadást kap Joe Bonamassa első lemeze!

Bonamassa.jpgHúsz éve annak, hogy megjelent Joe Bonamassa első nagylemeze, az A New Day Yesterday, mely az évforduló alkalmából egy újrakevert, újramaszterelt kiadásban fog újra megjelenni. Az ilyen formában A New Day Now címen boltokba, illetve a megfelelő platformokra kerülő anyagról egy dalt már bemutatott a blues-rocker Mester, ez pedig a már szinte örökzölddé érett albumnyitó nóta, a Cradle Rock.

Tovább

Augusztusban érkezik a Blüe Öyster Cult koncertlemeze, a 45th Anniversary - Live In London!

blue_oyster_cult_20217.jpgAugusztus 7-re ütemezte be a Blüe Öyster Cult az új koncertlemezének a kiadását. A CD/DVD, Blu-ray és dupla LP formátumban megjelenő 45th Anniversary - Live In Londonról a Stairway To The Stars hivatott megállni a mézesmadzag megtisztelő szerepét, de ha ez nem lenne elég: a teljes első lemez anyaga ott lesz a korongokon! A DVD és a Blu-ray lemezek színfalak mögötti felvételeket is tartalmaznak majd.

Tovább

Két besúgóval zenélt egy korai zenekarában a Rammstein dobosa

rammstein_paris_3.jpgAz idősebbeknek nem ismeretlen a besúgók fogalma, annak idején jó eséllyel mindenki ismert egy-két olyan arcot, aki besúgta a Nagy Testvérnek, ha éppen rossz fát tettek a tűzre. A Rammstein dobosa, Christoph "Doom" Schneidernek is kijutott az ilyen huncut kollégákból, az egyik régebbi csapatában nem egy, hanem két ilyen besúgó is jutott. Erről beszélt egy kicsit az angol Metal Hammernek.

Tovább

Meglepetés szóló EP-t adott ki a Between The Buried And Me frontembere

0betweentheburiedandme2017_05_eredmeny.jpgEgy háromszámos anyaggal jelentkezett a Between The Buried And Me énekeseként ismert, de azért szólóban is tevékenykedő Tommy Rogers. A Thomas Giles név alatt kiadott anyagok sorát most a Feel Better című EP gyarapítja, zeneileg természetesen messze nem az anyazenekar vonalára kell gondolni, sokkal inkább egy elektronikusabb, szellősebb irányba érdemes tájolni az agyat.

Tovább

Koncertfelvételeket tett közzé a Full Force fesztivál

0soulfly2014_15.jpg 

Mint az köztudott, hogy az idei Full Force Fesztivál csúszik egy évet ( na meg az összes többi). De, hogy a közönség ne maradjon koncertek nélkül, a WFF szervezők és az Arte Concert közös munkájának köszönhetően visszanézhetünk jó pár bulit. Van itt minden, mi szem-szájnak ingere.... Body Count , Soulfly, Thy Art is Murder.....

Tovább

Tolódik az új Bill & Ted megjelenési ideje!

bill_ted_1_0.jpgA járványhelyzet, illetve az abból adódó mozileállások miatt kicsit arrébb tolódik a harmadik Bill & Ted mozinak a megjelenési ideje is. Szerencsére nem kell drasztikus csúszásra gondolni, az eredetileg augusztus 12-re belőtt premier helyett augusztus 28-tól lehet majd látni a természetesen Keanu Reeves és Alex Winter főszereplésével készült alkotást.

Tovább

Újra felvett dalokat tartalmazó újrakiadást kap a Black Veil Brides első lemeze

bvb2019.jpgTíz éves a Black Veil Brides első nagylemeze, a We Stich These Wounds, mely az ünnep alkalmából egy teljesen újravett újrakiadást kap. Az ilyen formában Re-Stich These Wounds címen megjelenő korong július 31-én lát majd napvilágot, melyről egy dalt, a Sweet Blasphemyt már meg is mutatott a csapat. A zenekar az albumot augusztus 1-én egy livestream koncert keretében be is fogja mutatni, erre már kaphatók a virtuális beugrók.

Tovább

P.Mobil - Honfoglalás – Határok nélkül (DVD)

p_mobil_honfoglalas_mockup.jpgA P.Mobil Honfoglalás című szvitje a magyar rockzene egyik csúcsteljesítménye, sorsa mégis viszontagságos; mindmáig csak a zenekar és a rajongók szívében, lelkében és tudatában került a megérdemelt, méltó helyére. A múlt rendszerben egyeduralkodó Magyar Hanglemezgyártó Vállalat mindenható urai a P.Mobilban látták a legfőbb ellenséget, így a zenekar fő műve is csak 1984-ben jelenhetet meg először nagylemezen a Hungaroton-Start Rocklegendák sorozatának darabjaként.

Tovább

Korai dalokból álló válogatással jelentkezik a Venom Prison!

venom_prison.jpgEgy ötszáz darabra limitált vinyl és ezerötszáz darabra limitált CD-s kiadást kap a Venom Prison legújabb anyaga, a Primeval. A Defy The Tyrant demó és a The Primal Chaos EP dalainak újrarögzített verzióit és két új tételt tartalmazó anyag október 9-től lesz majd elérhető, de egy nóta a Defy The Tyrant már szabadon hallgatható.

Tovább

Nézz bele James Hetfield autókiállításába!

0metallica2018_25_eredmeny.jpgMég mindig nyitva tart a Metallica frontemberének, az autómániás James Hetfieldnek a kocsikiállítása. A Petersen Automotive Museumban látható gyűjteménybe egy szűk félórás videóban most ismét bele lehet nézni, de (ahogy a TV-shopokban mondják) ez még nem minden: hamarosan megjelenik a veterán frontember autómániás könyve, a Reclaimed Rust, melynek díszdobozos kiadásához egy videó készült. A narrátor és dobozolóbiztos maga Papa Het!

Tovább

Újabb dalcafatok érketek a Static-X új lemezéről!

static_x_2019.jpgJúlius 10-én, azaz jövő hét pénteken érkezik a végül kétrészesre duzzadt Static-X lemez első fele, a Project Regeneration Vol. 1. A 2014-ben elhunyt Wayne Static fel nem használt felvételeit felhasználó dalcsokorhoz most újabb rövid részletecskék lettek elérhetők... Csak hogy minél éhesebb legyen a rajongósereg.

Tovább

Slipknot, Pearl Jam, Deftones és Staind nótákat játszott Robb Flynn

0machinehead2019_01_eredmeny.jpgIgazi mindenes "acoustic happy hourt" csapott a Machine Head frontembere, Robb Flynn. A rendszeresen a YouTube felületén vlogoló legenda Slipknot (Snuff), Pearl Jam (Black), Deftones (Change) és Staind (Outside) tételeket is előkapott, persze a saját nótákat (Is There Anybody Out There és Circle The Drain) sem mellőzve. Mutatjuk!

Tovább

Pert helyezett kilátásba a Rolling Stones, ha Donald Trump továbbra is engedély nélkül használja a dalukat

rolling_stones_1.jpgAhogy a 2016-os kampányánál, úgy a jelenleginél is engedély nélkül használt, használ fel dalokat Donald Trump. A jelenleg az újraválasztásáért harcoló amerikai elnök többek között a Rolling Stones dalait is elő-előszedi, akiknek menedzsmentje kész perre menni, ha a politikus nem fejezi be a szerzemények jogtalan használatát. Erre, mármint az engedély nélküli felhasználásra már négy évvel ezelőtt is felszólította a BMI az illetékeseket, viszont úgy látszik, vajmi kevés eredménnyel.

Tovább

Akusztikus EP-t adott ki az Ice Nine Kills

0iceninekills2020_11_eredmeny.jpgA rövid, tömör Undead & Unplugged Live From The Overlook Hotel lett a címe az Ice Nine Kills legújabb kiadványának, ami a csapat 2019-es turnéján lett rögzítve. A Ragyogás hoteljére utaló című anyagról az Enjoy Your Slay című dalhoz videót is készített a tavasszal még a Papa Roach-csal Budapesten járt horrormániás zenekar. Mutatjuk a részleteket!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum