RockStation

Albumsimogató: Metallica - Metallica (1991, Elektra Records)

2020. augusztus 31. - KoaX

blackalbum.jpg

A Metallica a mai napig megosztja az embereket. Vannak, akik szerint csak az első négy album jó, vannak, akik szerint az egész életmű, és vannak, akik csak a Load / Reload párost nem bírják. Persze, vannak, akik köpik a St. Angert, de vannak olyanok is, akiknél az is egy alapvetés. Vannak olyanok, akik szerint eladták magukat, mások meg azt gondolják, hogy a fekete lemez popdalok gyűjteménye. De tényleg így van? Mi játszódott le a zenekarban és körülöttük azalatt a három év alatt, ami az …And Justice for All  és a Metallica között eltelt. Tényleg eladták magukat 1991-ben?

Tovább

Santa Monica - Friss videót adott ki az Ocean Hills

ocean_hills_2020.jpgKis csúszással, november 27-én fog megjelenni a Zoli Bandből átalakult Ocean Hills bemutatkozó nagylemeze, a Santa Monica, mely a hasonló című Zoli Band-korong újrakevert, újramaszterelt verziója lesz. A következő klipes dal a címadó szám lett, ez a Death Or Liberty és az A Separate Peace mellé sorakozott be.

Tovább

Régi koncertfelvételekből összerakott videó készült az újravett Clayman egyik legnagyobb slágerére

if2020.jpgIdén húsz éves az In Flames egyik klasszikusa, a Clayman, melyet az ünnep alkalmából teljesen újravett az azóta Anders Fridén és Björn Gelotte kivételével teljesen lecserélődött csapat. A sokak által már most igen kritizált hangzású anyaghoz az Only For The Weaket választották ki következő, a megjelenéshez időzített klipes dalnak, melyhez egy kvázi időutazós klip is készült, ez az elmúlt húsz év koncertfelvételeiből lett összeollózva.

Tovább

Két friss számmal jelentkezett a The Smashing Pumpkins

sp2018.jpgA Cyr és a Colour Of Love képében két friss dallal gazdagodott a The Smashing Pumpkins amúgy sem szegényes katalógusa. A tavalyelőtti Shiny And Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun. utódjára készült számok közül az előbbi egy klipet is kapott, a lemez további részletei az ígéretek szerint hamarosan érkeznek!

Tovább

The Internal Depths of Eternity címen új számot adott ki a Necrophobic

necrophobic_2020_jens_ryden.jpgMi az? Hét és fél perces és amellett, hogy helyrerak, még utaztat is? A válasz: az új Necrophobic-szám, a The Internal Depths of Eternity, mely a Dawn Of The Damned című, október 9-én megjelenő nagylemezüket hivatott felvezetni. Nos, a blackerek most sem okoztak csalódást, sőt, egy igen veretes számmal lett gazdagabb a mezőny. Ha a lemez is ilyen lesz, a stíluson belül nehéz lesz lenyomni!

Tovább

Ilyen volt a The Devil's Trade lemezbemutató koncertje

KÉPGALÉRIA!!!

Augusztus 26-án tartotta Makó Dávid egyszemélyes projektje a The Devil's Trade lemezbemutató koncertjét a Dürer Kertben. Az eseményen a The Call Of The Iron Peak című lemez bemutatója előtt Pándi Balázs újságíró beszélgetett Makó Dáviddal. Réti Zsolt fotós kollégánk ott volt a helyszínen, fotóit fentebb nézhetitek meg.

Támogasd a Cudi Purcit egyedi göncök vásárlásával!

#support #cudipurcibooking

pelican_cudi.jpg

Augusztus 31-e éjfélig lehet rendelni ezekből a gyönyörű "Pelicanos" ruhadarabokból. Írjatok egy emailt - cudipurci@gmail.com - és centiről centire átrágnak veletek mindent. Nagyjából egy külföldi banda merch áraival kalkuláljatok. Fontos, hogy nem csak a Purcit, a csobánkai CSODAműhely Egyesületet is támogatjátok az üggyel. �

Tovább

Megjelent az S&M2, a Metallica szimfonikus-metal koncertlemeze

metallica_2017_brazil.jpgHivatalosan is elérhető lett az S&M2. A sokak által ismert, bő húsz évvel ezelőtt megjelent S&M folytatása a nagy testvér örökségét viszi tovább, azaz a kvartett szimfonikusokkal karöltve forgácsolja, forgácsolta szét a színpadot. A korábban már több előzetessel is rendelkezett, tavaly moziban is vetített anyagról a neves nap alkalmából a No Leaf Clover lett kiadva, amit annak idején pont a másik szimfo-albumra írt meg a zenekar.

Tovább

Genesis - Itt van Devin Townsend DVD-jének első előzetese!

devin-3.jpgKiadta a október 23-án megjelenő új koncertalbumának, az Order Of Magnitude – Empath Live Volume 1-nak az első előzetesét Devin Townsend. A tavaly megjelent Empath-turné londoni állomásán rögzített - a budapesti állomással megegyező dallistájú - anyagnak az első ízelítője rögtön egy nagyágyú, a nevezett lemez nagybetűs slágere, a Genesis lett, mely dal ahogy a lemezen és a koncerten is, úgy itt, a videóban is padlógázon szedi szét az agyat... Talán nem is kell részleteznünk, miért.

Tovább

Urjotun - Új dal az Enslavedtől

enslavedstudiodec2019_638.jpgMég mindig van egy hónap az Utgard megjelenéséig, mégis már a harmadik előzetest mutatja róla az Enslaved. Az Urjotun című nóta egy, a szám feelingjéhez passzoló, sötéten pszichedelikus videót kapott, benne Csernobil környéki snittekkel, sugárvédő rucikkal, meg ki tudja, még mikkel. Nem éppen a hangulat fellibbentésére való trekk, az szent!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum