RockStation

Kataklysm – Unconquered (Nuclear Blast, 2020)

Az ősz második legjobb dallamos death metal albuma

2020. szeptember 30. - moravsky_vrabec

kataklysmunconquered.jpg

Tudjátok, mikor alakult a Kataklysm zenekar? 1991-ben. Ez persze önmagában nem érdem, az már inkább, hogy azóta stabilan és megbízhatóan működnek. Az Unconquered már a 14. lemezük, és bár nem sokat változtattak a recepten, igyekeztek azt pár aprósággal gazdagítani.

Tovább

Változik a Korn koncert időpontja!

korn_2019.jpgA Korn eredetileg júniusra tervezett koncertjének átszervezése után eltűnt a Gojira neve a plakátokról. Persze mivel sokakat a francia csapat zenéje (is) érdekelt volna, az illetékesek igyekeztek mindent megtenni, hogy újra összejöjjön a két formáció. Ez sikerült is, nem csak a Gojira, hanem még a 3Teeth is odakerült a listára, ennek viszont volt egy kis ára: a dátum ismét módosult. A három csapat 2021. június 22-én veszi majd be a Papp László Sportarénát, az eddig megvásárolt jegyek továbbra is érvényesek!

Tovább

"A cél természetesen már a legelső pillanatban az volt hogy csak őszintén, adjunk valamit az embereknek..."

The Blindmirrors lemezpremier és interjú

the_blindmirrors_promo_2020.jpgMa jelenik meg, illetve nálunk debütál a The Blindmirrors első nagylemeze, az Enjoy The Ride. Ezen apropóból egy rövidebb kérdezz-felelekkel ostromoltuk meg a csapatot, aki nem ismerné őket, egyrészt minden lényegesebb infót megtudhat róluk, másrészt premier lévén a lemezt is azonnal lecsekkolhatjátok! Élvezzétek az utazást!

Tovább

A Cannibal Corpse, a Dying Fetus és sok más zenekar énekese vendégszerepel a Deeds Of Flesh új albumán

deeds-of-flesh-2020.jpg2018-ban elhunyt a Deeds Of Flesh énekes/gitárosa, Erik Lindmark. A zenekar a veszteséget egy igazi all-star sereggel igyekszik enyhíteni, melyet az új albumukon, a Nucleuson vonultatnak majd fel. A többek között a Cannibal Corpse, a Dying Setus, a Gorguts, vagy volt Suffocation énekeseket összerántó album december 11-től lesz elérhető, erről az Alyen Scourge egy dalszöveges videó társaságában már nézhető, hallgatható. Pluszban mutatjuk, kik is csillogtatják majd meg a hangszálaikat a lemezen!

Tovább

Dino Cazares sem tudja, mi baja Burton C. Bellnek, de a Fear Factory nem áll meg!

fear_factory_2015.jpgA hét híre egyértelműen Burton C. Bell és a Fear Factory (újbóli) szakítása. Az egész valószínűleg a már 2017-ben felvett, viszont mostanában az ének kivételével teljesen lecserélődő új album anyagának kalamajkájából indult ki, bár Dino Cazares szerint erről szó sincs. Igaz, azt sem tudja, pontosan mi baja az énekesnek.

Tovább

Horzsol a zombi vére! - Folytatja a kegyetlenkedést a Six Feet Under

six_feet_under_chris_barnes.jpgPénteken érkezik a Six Feet Under új albuma, a Nightmares Of The Decomposed, melyről eddig két számot ismerthetett a nagyérdemű. A Chris Barnes-vezette veterán death csapat most a Blood Of The Zombie című trekket mutatta meg a nagyközönségnek, melyben egy egész jó, gyilkos alapra ugat rá a világszép énekes.

Tovább

Megvan az új AC/DC-lemez címe?

acdc-2020.jpgValamire készül az AC/DC - értelemszerűen a nagy visszatérésre. A legendás rockcsapat vélhetően az új nagylemezének promócióját kezdte meg a villódzó körvonalakkal ellátott, jól ismert villámjellel, ennek pedig páran már a címét is tudni vélik. Ez jó eséllyel Power Up lesz, amit alátámaszt a "felkapcsolós", már említett promóció, az Angus Young iskolája előtt megjelent reklámplakát, de a hírlevélre feliratkozó oldal szövege is.

Tovább

Long Story Short! - Helo (2020)

Napfénybomba

longstoryshort.jpgLehet, hogy sokan elvesztették a hitüket az utánpótlásban, hogy már nem igazán érdekli az éppen a zenei szempontból reményteli korban lévő ifjoncokat a hangszeres játék, de akkor hogy lehet, hogy mégis sorra kerülnek elő a fiatal csapatok, akiktől leesik az ember álla? A Long Story Short! tagsága is olyan feelinges napfény-pop-punkot tol, hogy öröm hallgatni! Ráadásul bármikor elő lehet kapni, garantáltan megadja a kellő lendületet egy kis "sunshine" életérzéshez! De lássuk csak részleteiben!

Tovább

Friss számmal jelentkezett a Deftones- és SikTh-tagokból Sol Invicto

solinvicto.jpgÚj nótát villantott a Stephen Carpenter (Deftones) és Dan Foord (SikTh) által alkotott Sol Invicto. A Richie Londres gitáros/producer segítsége révén trióban nyomuló gárda a szintén sikthes James Leach-t leakaszva rakták össze az A Reason For Beinget. Ehhez semmi különösebbet nem raktak látványnak, csak a hangok beszélnek helyettük.

Tovább

David Draiman vendégszerepel a rap-rocker Hyro The Hero új számában

0disturbed2019_11_eredmeny.jpgKiadta a We Believe című új dalát Hyro The Hero. Mondjuk ez így nem sokat mond az átlag rockernek, de ha rögtön hozzátesszük, hogy a Disturbed frontembere, David Draiman is megcsillogtatja a tudását a trekkben, máris árnyaltabb a helyzet! Az internetes hősködőknek beszóló téma egy klipet kapott körítésnek, íme az eredmény!

Tovább

Újraszerződött a Nuclear Blasttel a Decapitated

decapitated2020.jpgHamarosan új dalok várhatók a Decapitatedtől! A jó hírt a Nuclear Blasttel való szerződéshosszabbítással egyidőben jelentette be a lengyel death metal csapat, akikről legutóbb a szerencsétlenül a nyakukba akasztott per alatt lehetett hallani. A végül hamis vádak miatt ejtett eljárás után ahogy ígérték, megújult erővel térnek majd vissza, nem valószínű, hogy kopott volna belőlük a lendület. Hamarosan kiderül!

Tovább

Akusztikus átiratot hozott az új best of lemezéről a Five Finger Death Punch

05fingerdeathpunch2020_01_eredmeny.jpgOktóber 9-én új best of albumot ad ki a Five Finger Death Punch. A mindössze három évvel (és két albumciklussal) az első rész után megjelenő A Decade of Destruction, Volume 2 egy új számot, egy akusztikus átiratot és két remixet vonultat fel, mint újdonságot, a tizenhét tétel maradék része értelemszerűen az előző alkotások legjobbjaiból lett összeollózva. Hogy sejtse a jólelkű vásárló, mit kap a pénzéért, az akusztikus átiratot, ami a Wrong Side Of Heavenre készült máris megmutatták Báthory Zoliék.

Tovább

„…ezek a dalok meg akarnak szólalni rajtam keresztül”

Makó Dávid (The Devil’s Trade) interjú

tdt-picture-01-volume_of_voids_1.jpg

A Makó Dáviddal egybeforrt The Devil’s Trade új dalait az idei Fekete Zaj fesztiválon hallhatta először a közönség, majd nem egészen egy hétre a mátrai fellépés után és két nappal a hivatalos megjelenés előtt a Dürer Kert szabadtéri színpadán sor került a The Call of the Iron Peak album bemutató előadására. Ebből az apropóból, röviddel a koncert előtt ültünk le beszélgetni Dáviddal az idei anyagról, megírásának és megjelenésének körülményeiről – na meg egy sor más, ide kapcsolódó, aktuális témáról.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum