RockStation

Kész az "eddigi legjobb" Cradle Of Filth-lemez felvétele, ráadásul még online koncert is jön majd a britektől!

2020. szeptember 13. - theshattered

cof2017.jpgBefejezte a 2017-es Cryptoriana - The Seductiveness of Decay utódjának felvételét a Cradle Of Filth. Az ismét módosult felállásban alkotott csapat friss anyagáról Dani Filth mesélt pár szót, az ígéretek szerint ez lesz a veterán vámpírbrigád eddigi legjobban megdörrenő, talán legjobban megírt alkotása.

Tovább

Továbbra is megy a kavar az új Fear Factory-lemez körül

fear_factory_2015.jpgAmikor már azt hinné az ember, hogy minden rendben van és jöhet a cumó, derül ki, hogy semmi sem olyan egyenes a Fear Factory körül, mint eddig sejteni lehetett. Dino Cazares ugyanis beindított egy GoFundMe kampányt a lemez költségeinek fedezésére, amit Burton C. Bell egyáltalán nem támogat - szerinte ugyanis már 2017 óta tokkal-vonóval kész van az anyag. Az énekes szerint a perköltségeket igyekszik fedezni ezzel a gitáros, amit Cazares természetesen cáfol. Mutatjuk a riffmester érvelését.

Tovább

Fieldy - Laura Morton: Korn - Függőség, hit, gyógyulás (Konkrét Könyvek, 2020)

Ki a f*szom az a Reggie?!

A Korn kicsi szívem kicsi csücske már azóta, hogy kezdő metalosként rácuppantam a Falling Away From Me-re, ennek ellenére a zenekarhoz kötődő, köthető könyvek közül mindössze egyet olvastam el eddig: Head írását, a With My Eyes Wide Opent. Az egész jó kis olvasmány volt, más kérdés, hogy egy szerencsétlen szakítás miatt buktam a „tulajdonosi jogot”. Megszívtam, ez van. Viszont most itt van Fieldy alkotása, a Korn - Függőség, hit, gyógyulás, amit, mint lelkes kuKOЯNicafogyasztó, véletlenül sem kerülhettem meg.

Tovább

Dokumentumfilm és koncertanyag jön Jimi Hendrix archívumából

jimi.jpgMusic, Money, Madness... Jimi Hendrix In Maui. Ez lesz a címe a Jimi Hendrix 1970-es, Mauiban adott dupla koncertjét és a Rainbow Bridge című filmnek a körülményeit bemutató Blu-raynek. A hozzácsatolt, két CD-re rakott koncertfelvételnek külön címet adtak, ez Live In Maui név alatt lesz a tokban. Mindez november 20-án fognak napvilágot látni ráadásul nem is kutyaütő körítésben! A film anyaga 16mm-es tekercsekből lett kinyerve, a hang pedig sztereó és 5.1-es verzióban is ott lesz a képanyagot rejtő lemezen, a CD-ket a helyreállított és újrakevert koncertfelvételekkel töltik majd meg. A csomagról egy trailert és a Voodoo Child felvételét meg tudjuk már mutatni, csak hogy tudjátok, mire lesz érdemes beáldozni a zsebpénzt!

Tovább

"Többórányi" friss zenéje van már a Baronessnek

baronesscolorclosefull-web.jpgEgy évvel a dupla albumuk, a Gold & Grey után már lassan egy újabbat is össze tudna dobni a Baroness. Legalábbis ha hihetünk John Baizleynek, márpedig miért ne tennénk? A frontember szerint már többórányi frissen megírt zenéjük van, ami értelemszerűen egy következő (dupla?)album anyagának alapját adja majd.

Tovább

Phantom Days - Itt az új Dark Tranquillity első előzetes száma!

dt2020_1.jpgMegmutatta a november 20-án érkező Moment első kislemezdalát a Dark Tranquillity. A göteborgi death metalt magas szinten (és szinte hiba nélkül!) művelő svédek a Phantom Days című számot rakták be a közösbe, ehhez egy, a lemezborító képi világát megidéző videó is készült. A többféle kiadásban megjelenő album előrendelése a mai nappal indult be.

Tovább

Húsz év kihagyás után érkezik a Blue Öyster Cult albuma, két számot is mutatunk róla!

boc2020.jpgEgy hónap még hátra van a Blue Öyster Cult új albumának, a The Symbol Remainsnek a megjelenéséig, de ez mi ahhoz a közel húsz évhez, ami a Curse Of The Hidden Mirror kiadása óta eltelt, nem igaz? Ezt már féllábon is! A csapat azért nem szeretné, hogy egyszerre szakadjon a rajongók nyakába a tizennégy szám, így a nem is olyan régen kiadott That Was Me mellé berakták a Box In My Headet is, mind a két tétel videóval várja az ínyenceket! Mutatjuk a dalokat és a lemez részleteit is!

Tovább

Kiadványhegyek várhatók a Pig Destroyertől!

pig-destroyer-circa-2020-by-jay-dixon.jpgA hat évnyi kiadványmentes időszak után úgy magához tért a Pig Destroyer, hogy most győzze felkötni a gatyáját az ember fia - már ha rajong a csapatért, persze (ki nem?). A 2018-as Head Cage nagylemezt a napokban a The Octagonal Stairway EP követte, de Scott Hull, a csapat gitárosa mindenkit "megnyugtatott", készül az új, kicsit szokatlan hangvételű album, lesz egy split és koncertanyag is várható tőlük a közeljövőben! A pénztárca meg csak zokog a sarokban...

Tovább

Megjelent a Mastodon ritkasággyűjteménye, pluszban videót is adott a négyes!

mastodon_2020.jpgMa jelent meg a már húsz éve nyomuló Mastodon b-oldalas dalokat, koncertfelvételeket, feldolgozásokat és egyéb finomságokat tartalmazó anyaga, a Medium Rarities. A csapat az új dalhoz, a korábban már bemutatott (nem mellesleg a Neurosisból ismert Scott Kellyvel közösen felvett) Fallen Torcheshoz az alkalomhoz illően videót is adott, a play gombra nyomás után jön az egész cumó!

Tovább

Hard To Kill címen érkezik a Raging Speedhorn következő albuma

rh2020.jpgBemutatta az október 23-án megjelenő albumának, a Hard To Killnek a borítóját, dallistáját és a címadó dalt, valamint annak videóját a Raging Speedhorn. Az immár már John Loughlin nélkül készített alkotás részletei és persze az említett szám az alábbiakban csekkolható le. A csapat legutóbbi alkotása, a Lost Ritual 2016-ban jött ki.

Tovább

If I Ever Lose My Faith In You - Sting-számot dolgozott fel a Disturbed

disturbed_2018.jpgA Disturbednek a feldolgozásai - most ezzel biztos sokaknál ki fogom húzni a gyufát - sokszor jobban sikerülnek, mint a saját kútfőből kinyert terméseik. Ezzel nincs is baj, mert tegyék oda az átiratokba is az energiát csak... Sajnos ez nem feltétlen örvendetes tény. Mielőtt még nagyon elmerülnénk a kérdésben, itt a csapat új száma, az If I Ever Lose My Faith In You, ami Sting 1993-as, Grammy-díjas slágerének saját arcukra gyúrása. Vajon népszerűségében követi majd a Sound Of Silence-t?

Tovább

Pleistocene - A harmadik szám is kikerült a The Ocean földtörténet-záró lemezéről

the-ocean-2018.jpgMár csak két hét és végre megjelenik a The Ocean következő albuma, a Phanerozoic II: Mesozoic | Cenozoic, ami a 2007-es Precambrian és a 2018-as Phanerozoic I: Palaezoic után végre lezárja a csapat földtörténeti kalandozását. A közvetlen elődjéhez képest progresszívebbnek, kísérletibbnek ígért anyagról a kréta és az oligocén korszakot megidéző nóta után a Pleistocene került ki, mint előzetes, ehhez pedig videó is jár, melynek anyagát Budapesten és Londonban forgatták le.

Tovább

Hallgasd meg Marilyn Manson új lemezét!

mm2021.jpgMa jelent meg Marilyn Manson legújabb albuma, a We Are Chaos. A Shooter Jenningsszel közösen összerakott anyag tíz dalban igyekszik megmutatni az egykor még Antikrisztusnak is nevezett botrányhős időskori erejét (csak ötven felett jár már a legenda), melyet a kor szavának megfelelően online is hallgathatóvá tettek. Kellemes hallgatnivaló, de azért ne úgy fussatok neki, mint a klasszikus korszakban kiadott "trilógiának"!

Tovább

Novemberben érkezik a Hatebreed új albuma!

hatebreed_2020.pngVégre-valahára jön a Hatebreed következő korongja - nem kapkodták el, azt azért be kell vallani. A már tavaly óta ígért alkotás végül november 11-én fog a boltokba (és a megfelelő platformokra) kerülni, a címe Weight Of The False Self lesz. Az év elején kiadott When The Blade Drops nem lesz ott a csomagban, viszont a címadó öklözés már elérhető, mutatjuk, hogy sikerült!

Tovább

Kibővítve érkezik az idén húsz éves Reinventing The Steel

pantera94.jpgMár húsz éve annak, hogy rászabadult a világra a Pantera legutóbbi nagylemeze, a Reinventing The Steel. Durva, mi? Nos, ha már úgy alakult, hogy itt van ez a szép évforduló, az illetékesek rendesen alágyúrnak a korongnak és 3CD-n, vagy 2LP-n elérhető csomagolásban túrják be a rajongók arcába. A Terry Date által újrakevert csomagban a bónusz korongokon a lemez korszakához kapcsolódó ritkaságok lesznek majd (a CD-s verzióban a "középső" korong az eredeti lemez remaszterelt kiadását hozza), ezeknek a pontos dallistája és három Date-féle szám az alábbiakban csekkolható le.

Tovább

Csepegteti a Fear Factory-morzsákat Dino Cazares

fear_factory_2015.jpgAzzal, hogy bedobta a hírt: jövőre érkezik az új Fear Factory-album, egy elég komoly hullámot gerjesztett a metalzenén belül Dino Cazares. Persze így több lett a kérdés, mint a válasz, hiszen a jó ideje inaktív formáció igencsak hektikus időszakon van túl, de a jó Dino igyekszik eloszlatni néhány felhőcskét a jövővel kapcsolatban.

Tovább

Holnap érkezik Marilyn Manson új lemeze, mutatunk egy új dalt róla!

mm2021.jpgDon't Chase The Dead címen újabb dalt mutatott a holnap megjelenő albumáról Marilyn Manson. A könnyedebb, szinte már dark/country címadó, a We Are Chaos után most egy kicsit hagyományosabb, bár nem feltétlen metalos számmal jelentkezett az egykori botrányhős, ehhez most hagyományos klip nem, de egy egyszerűbb, a lemezborítót effektezgető vizuál azért csak járt.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum