RockStation

Benediction - Scriptures (Nuclear Blast, 2020)

Törtet előre a műfaj csonttemetőjében

2020. október 25. - bönin

scriptures.jpg

Ha azt mondom brit death metal, fogadjunk mindenki a Bolt Throwerre, a Carcassra és esetleg a Cancerre asszociál. Jogos, hisz valóban ők a legközismertebb zenekarok a szigetországban, ha az említett műfajban turkálunk (bár két zenekarnál rendesen vegyülnek más stílusok is...). Én viszont állítom, hogy a Benediction is megérdemli, hogy egy listán szerepeljen a fenti brigádokkal, hiszen egy igazi nyers old school - de valóban méltatlanul elfeledett – bandáról beszélünk.

Tovább

Harminchárom darabra szakadt Mennyország

maxresdefault_13.jpgAnthony Vincent is készül a Halloweenra. A sokhangú énekes az egyik legidevágóbb metaldalt, az Avenged Sevenfold Little Piece Of Heavenjét kapta elő feldolgozásra, melynek harminchárom szeletében M. Shadowsék mellett a metalos körből előkerül többek között a Slipknot, a Type O Negative, a Journey és a Black Sabbath is. De mint mindig, most sem marad el a szó szerint zseniális stíluskavalkád, lesz itt musicaltől kezdve orosz hardbass, Elton John, meg még sok egyéb más... Hadd le lőjünk le minden poént!

Tovább

Februárban érkezik a Korpiklaani következő albuma

korpiklaani-2020.jpgA finn folkmetal-alapcsapat, a Korpiklaani sem malmozással ütötte el az időt, sebtiben megírták a 2018-as Kulkija utódját, ami Jylhä címen lesz elérhető 2021. február 5-től. A lemez első ízelítője a Leväluhta lett, mely valahol a finn folk, a polka, a magyar lakodalmas, meg a metal határmezsgyéjén lavírozik, de ha jól füleltek, még a reggae ízei is befértek a kutyulékba.

Tovább

Szorgosan készül a Ronnie James Dio-ról szóló dokumentumfilm

dio.jpgHamarosan elkészül az első hivatalos, Ronnie James Dio életét feldolgozó dokumentumfilm, igaz, a COVID okozta leállás miatt itt is szünetel a tényleges munka. A fejleményekről a 2010-ben elhunyt énekes felesége és menedzsere, Wendy Dio számolt be, ha hihetünk a szavainak, egy elég nagy volumenű alkotást adnak majd ki a kezeik közül!

Tovább

Halasztja az online koncertjét a Cradle Of Filth

cof2017.jpgA koronavírus már nem csak a koncerteknek, turnéknak, hanem már az online buliknak is alávág. Igaz, a Cradle Of Filth esetében ez csak azért eshetett meg, mert az eredetileg brit csapat már nemzetközi összetételű felállással nyomul, így igencsak reális forgatókönyv lenne a karantén bizonyos zenészeknél. Ennek köszönhetően az eredetileg október 30-ra tervezett online buli 2021. február 20-ra tolódik, az esetlegesen megváltott jegyek ide is érvényesek lesznek.

Tovább

Pearl Jamet dolgozott fel Miley Cyrus

mylescyrus.jpgSzinte falbontó golyóként (haha) érkezett a hír a metalosok közé, miszerint a popsztár Miley Cyrus Metallica-dalokat tartalmazó feldolgozáslemezt készít. Nos, akkor most emelünk egyet a sokkfaktoron, az énekesnő nemrégiben Pearl Jamet is játszott az alkalmi zenekarával. Ezen a felvételen a Just Breathe átirata látható, hallható. Aztán most, ünnepélyesen megígérjük, hogy ezután nem nagyon emlegetjük a nevét. Hacsak nem jelenik meg mégis az az album.

Tovább

Punching The Sky - Hallgasd meg az Armored Saint új albumát!

as2020_1.jpgVégre-valahára megjelent az Armored Saint legújabb alkotása, a Punching The Sky. Az öt év után kiadott nagylemezen tizenegy szám várja a vájt fülű metalosokat. Igaz, írtunk már róla, de ha nem hallottátok volna, a kvintettől egy dokumentumfilm is készülőben van, ebben igazi nagy nevek beszélnek majd a zenekarhoz kötődő viszonyukról.

Tovább

Behind The Blood - Megérkezett a Katatonia DVD-jének első előzetese!

katatonia2020.jpgNovember 13-án jön a Katatonia korábbi online koncertjének felvételét tartalmazó anyag, a 2CD+DVD kiadásban beszerezhető Dead Air. A húsz számot felölelő, igazi best ofnak is tekinthető csomagról, ha nem néztétek volna meg élőben, az estét záró Behind The Blood képében nyerhettek kis betekintést.

Tovább

Lumberjack Commando - Mountains (Szerzői kiadás, 2020)

Hegyeket elhúzó zúzó!

lc_mountains_cover.jpgBika! Ez az első szó, ami eszembe jutott a Lumberjack Commando új anyagának, a négyszámos Mountains-nek a hallgatása közben. A srácok ráadásul igen gyönyörű köntösbe ágyazták a negyed órányi southern-stoner fémet, azaz mind a külcsín, mind a belbecs egyaránt kalapemelős dolog. De akkor nézzük csak, miért is érdemes felciccenteni a cumót!

Tovább

Hasít az újrakevert Goddamn Electric?

pantera942.jpgSenkinek nem új hír az idén húsz éves Pantera-klasszikus, a Reinventing The Steel újrakiadása. Az egy hét múlva megjelenő, felfrissített, kibővített riffhalmazról a már jól ismert örökzöld, a Goddamn Electric került most ki közszemlére. A három CD-s kiadás mellett, melyben a Terry Date-féle újrakeverés, egy teljes remaszterelt kiadás és egy rakat ritkaság és érdekesség is helyet kap majd, januárban dupla vinyles kiszerelésben is beszerezhető lesz a csomag. Ez utóbbi egyes korongján a Terry Date-mix, a kettesen a ritkaságok figyelnek majd. Jönnek a részletek és az Istenverte elektromosság!

Tovább

Born On The Outs - Itt egy szám a Refused novemberben érkező EP-jéről!

refused_2015_1.jpgNégy új dal és egy, a következő nagylemezre is felkerülő trekk lesz a Refused november 20-án megjelenő EP-jén. A The Malignant Fire címre hallgató anyagról a Born On The Outs került ki előzetesnek, ami az elektronikus vonalon alkotó Swedish House Mafia Greyhound című, egyébként instrumentális tételének megszövegesített átirata.

Tovább

A nu metal legszebb időszakát idézi az új dalával a Bring Me The Horizon

bmth2020.jpgBemutatta az október 30-án megjelenő Post Human: Survival Horror című albumának a következő előzetes dalát a Bring Me The Horizon. Az ötös a Teardrops-t ejtette be a zavarosba, aminek hangszerelésével beindul az időgép: egészen a nu metal fénykorába pattint minket vissza a trekk.

Tovább

Egy hét és érkezik a Black Stone Cherry következő albuma, addig is itt egy újabb szám róla!

black-stone-cherry_2020.jpgOktóber 30-án fog megjelenni a The Human Condition címre keresztelt Black Stone Cherry-korong. Az átlátszó-vörös vinylen, limitált CD box szettben és digitálisan is megjelenő anyagról újabb előzetesként az In Love With The Pain került ki a nagyvilágba, ami nem is annyira friss nóta, mint sokan gondolnák!

Tovább

Hirtelen halál - Újabb számot mutatott a Mr. Bungle

bunglepressnew2020.jpg

Jövő hét pénteken fog megjelenni a Mr. Bungle eredetileg 1986-ban kiadott demójának újrakiadása. A The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo című, az eredeti számokon felül két feldolgozást (S.O.D. és Corrosion Of Conformity) tartalmazó csomag teljesen újravett számokat fog tartalmazni, ezek közül a Sudden Death című trekk már harmadikként igyekszik bizonyítani, hogy igenis, ma is helytállnak ezek a lassan harmincöt éves agymenések, ha kell!

Tovább

Filmzenének szánta, újabb szólóalbum lett belőle: jön az új Paul McCartney-lemez

20200909_studio_106_2lo_credit_mary_mccartney.jpgSzólólemez-trilógiájának utolsó része, a McCartney III december 11-én jelenik meg – kereken 50 évvel az első önálló albuma után. Paul McCartney saját maga írta és játszotta fel az egész lemezt, csakúgy, mint a trilógia két korábbi részét. (nyitókép: Mary McCartney)

Tovább

Akusztikus verziót adott ki Corey Taylor az új lemezének egyik számához

corey-taylor-2020-cr-ashley-osborn-billboard-1548-1596029815-1024x6771.jpgCorey Taylortól nem idegen az akusztikus gitár, elég csak - hogy egyet mondjunk - a londoni koncertjére gondolni, amikor két órán keresztül nyúzta a húrokat. Nos, hogy a friss lemezéről is legyen ilyen szám, a Black Eyes Blue-t adta ki ebben a köntösben. Ez a döntés annyira nem lehet meglepő, hiszen az eredeti is félcsendes történet volt, a 'Taylorosok már kattinthatnak is rá!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum