RockStation

Közleményt adtak ki az Iced Earth-tagok a Capitoliumon történt dolgokkal kapcsolatban

2021. január 10. - theshattered

iced_earth_getty.jpgA héten láthattátok, hogy az Iced Earth gitárosa-főnöke, Jon Schaffer is ott volt a Capitoliumot szerdán megrohanó tüntetők között, aminek következtében körözés alá vonták a zenészt. Ennyivel le is zárnánk a politikai részt, zenei oldal vagyunk - kérjük, ti is ennek megfelelően tegyétek hozzá a gondolataitokat. Az eddig hallgató Iced Earth viszont végül tegnap megtörte a csendet, kiadtak egy közleményt a történtekkel kapcsolatban, melyben elítélik a lázongás és az agresszió minden formáját. Érthető okokból sok konkrétumot egyelőre ők sem tudnak mondani, mi lesz velük a továbbiakban.

"Mindenkinek szeretnénk megköszönni a napokban küldött üzeneteiteket és a támogatásotokat. Néhányan aggódtatok a zenekar körüli csend miatt, amit meg is értünk. Kellett kis idő, hogy rendesen feldolgozzuk az információkat és összeszedjük a tényeket, mielőtt nyilatkozunk az egészről.

Egyáltalán NEM nézzük el, vagy támogatjuk a lázongás, vagy az erőszak semmilyen azon formáját, amik január 6-án, a Capitolium épületében történtek. Reméljük, hogy az érintettek az igazságszolgáltatás elé kerülnek, kivizsgálják az ügyüket és kihallgatják őket a cselekedeteik miatt.

Megtört szívvel küldjük szeretetünket és együttérzésünket mindenkinek, akiknek fájdalmat okoztak a január 6-i események. Mélységesen elszomorítanak a történtek, részvétünket küldjük az ott elhunytak hozzátartozóinak. Igazából nincsenek megfelelő szavak arra, hogy vigasztaljunk benneteket. Csak szeretnénk, ha tudnátok, hogy együttérzünk veletek a megrendülésetekben, gyászotokban és fájdalmatokban. Szeretünk mindannyiótokat!

Stu, Luke, Jake, Brent"

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Luke Appleton (@lukeappletonofficial) által megosztott bejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6616379158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2021.01.10. 14:09:27

A blm-nél még kussoltak?
Erről ennyit.

CM2131 2021.01.10. 14:21:21

Muszáj nekik ilyen nyilatkozatot kiadni, különben a cancel culture eltörölné az egész zenekart. Itt tartunk 2021-ben, kb. mint az 50-es évek Magyarországán.

theshattered 2021.01.10. 16:07:13

@gigabursch: A fent említett eseményeknél a Capitoliumba berontó tömeg között ott volt a zenekar vezetője, gitárosa. A BLM mozgalomhoz pedig semmi közük nincs. Valószínűleg ez lehet az oka.

gigabursch 2021.01.10. 18:38:13

@theshattered:
Na, ha akkor, a randalírozók bűnözők él kinyílt volna a szájuk - érdekelne a történet. De ez így nettó seggnyalás.

Fredddy 2021.01.10. 19:36:02

A rockzene a lázadásról szól már 50-60 éve, és mindenki azon van kiakadva, hogy egyetlenegy rockzenész tényleg komolyan veszi? :)

cardiobascuralis 2021.01.10. 21:17:20

"ott volt a Capitoliumot szerdán megrohanó tüntetők között, melynek következtében"

Tanulj már meg magyarul, te szerencsétlen!
A mely, amely egy konkrét szóra vagy kifejezésre vonatkozik.

Mondatra pedig a mi, ami.
Szóval nem melynek következtében, hanem minek következtében.

Ezt a hibát túlkompenzálásnak nevezik. Hallottál valamit arról, hogy létezik a mely, amely vonatkozó névmás is, csak fingod sincs a használata szabályairól. Nagyon műveltnek szerettél volna tűnni, de épp a műveletlenségedet csillogtattad meg.
(A mi/ami helyettesítheti a mely/amelyt, csak kissé kevésbé igényes nyelvi stílus, fordítva viszont nem lehet, mert az simán csak hibás.)

"egy közleményt a történtekkel kapcsolatban, melyben" - ez pl. helyes.

A vagy elég pedig felsorolásban NEM rakunk vesszőt.

Amit te írtál saját kútfőből, abban is vannak hibák, a fordítás viszont kifejezetten szahar. Mind stílusában, mind tartalmában (nem mindig azt fordítottad, ami az eredetiben van - pl. investigate = kivizsgál, és nem kihallgat).
There are really no proper word to console - Nincsenek megfelelő szavak, amivel ki tudnánk fejezni a gondolatainkat. - igen, számodra láthatóan nincsenek, de ez kurv@ra nem azt jelenti.
Just know we are with you in your shock, grief and pain - Sokkban, gyászban és fájdalomban vagyunk. - hogy mi a lóf@sz? Ez még ferdítésnek is gyenge, nem fordításnak. Ennél ma már a Google Translate is jobbat dob ki.

Nem lenne hülyeség, ha legalább középfokon megtanulnál angolul. Ettől most még láthatóan messze vagy. De magyarból is csak a környékén.

cardiobascuralis 2021.01.10. 21:18:48

Ó, és ráadásul egy olyan szépelgő majom vagy, aki beállít szavakat, amiket nem lehet használni a hozzászólásban... a tipikus fröccsöntött műanyag rocker, b@szd meg...

Hegge Balázs 2021.01.11. 07:16:55

A magyar fordítást értve ez egy "nesze semmi nyilatkozat". Arra jó, hogy megtörje a csendet.
A zenekar kontra J S viszonyát nem tisztázza. Nem határolódnak el tőle, és nem is állnak ki mellette.

theshattered 2021.01.11. 08:22:18

@cardiobascuralis: Bizony, bizony. Ilyen az élet... :)

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.01.11. 12:51:42

Metal rajongó vagyok mióta élek. Ez azonban egy szar zene, és most már úgy tűnik hogy egy szar vezetővel.

Zool2107 2021.01.11. 13:00:42

@cardiobascuralis: Hú b@szod, először leadsz egy nyelvtanórát (apropó: épp nem kellett a nebulók nyelvtan dogáit javítgatnod Vasárnap este, vagy mi a f van?) Aztán ilyen felsőpolcos bölcsész megnyilvánulás után elkezdesz fikázni, hogy tipikus fröccsöntött műanyag rocker... Nézzél egy kicsit felfelé is, nehogy a rommá repedezett plafonból egy nagydarab vakolat fejbekúrjon. Komolyan b+ elmész egy rock/metal zenével foglalkozó blogra és nyelvtanozni kezdel? Normális vagy?

cardiobascuralis 2021.01.11. 16:07:37

@Zool2107:
Valahol azt olvastad, hogy a nyelvtan és a helyesírás, illetve a rockzene egymásnak ellentmondó fogalmak? Mert akkor téged nagyon átbasztak.

Tudom, persze, a rockereket a többség műveletlen bunkónak tartja, de ez csak a hozzád hasonlók miatt van, mivel többnyire a hozzád hasonlókkal találkoznak, a sok normális közül a hülye tűnik ki, és utána azzal azonosítják az egész közönséget.

Mellesleg nem nyelvész, pláne nem magyartanár vagyok, még ha a te kis buta fejedbe nem is fér bele, hogy valaki tudhat magyarul és ismerheti a helyesírást is akkor is, ha nem ez a szakmája. Tudod, a helyesírás az alapműveltség része. Ami neked láthatóan nincs meg.

Az, hogy angolul sem tudsz, és nem érted meg, miért írtam, amit, megint csak nem engem minősít.

cardiobascuralis 2021.01.11. 16:09:16

@theshattered:
Ja, hogy ez a sz@r minden, ami telik tőled?
Ezt a fordítást te jónak tartod?
Mert az bizony elég szánalmas.

theshattered 2021.01.11. 19:31:48

@cardiobascuralis: Nem, ha ezt akarod látni, én sem tartom jónak. Ez van. A cikk megírásakor több más dolgom is volt, azért lett olyan, amilyen (puszta kedvtelésből, szabadidőben toljuk az oldalt, nem mindig akad rá kellő idő és figyelem). Időközben, mivel lényegében lement a cikk életciklusa, nem is fogok már különösebb energiát belefektetni, de ha ennyire zavar, küldd el nekünk, hogy hogyan szeretnéd látni és bemásolom a "szar" helyére.

cardiobascuralis 2021.01.11. 20:12:09

@theshattered:
Tudod, valami ilyesmire mondta Yoda, hogy vagy csináld, vagy ne csináld, de ne próbáld (ami többé-kevésbé távol-keleti bölcseletek ellopása, mint a Yodával meg a jedikkel kapcsolatban az Csillagok háborúja három régi részében sok minden, de ez annyira most nem lényeges).
Amit te csinálsz, az ezen a szinten legjobb esetben is próbálkozás, annak sem valami erős.

Ha már csinálsz valamit, jól megcsinálni sem sokkal nagyobb munka, mint szarul. Legfeljebb több odafigyelést igényel.

A két általam kifogásolt mondat:

There are really no proper word to console.
Nincsenek megfelelő szavak, amivel ki tudnánk fejezni a gondolatainkat. - helyett:
Igazából nincsenek megfelelő szavak arra, hogy vigasztaljunk benneteket.

Just know we are with you in your shock, grief and pain.
Sokkban, gyászban és fájdalomban vagyunk. - helyett:

Csak szeretnénk, ha tudnátok, hogy veletek vagyunk a megrendülésetekben, gyászotokban és fájdalmatokban.
vagy
Csak szeretnénk, ha tudnátok, hogy együttérzünk veletek a megrendülésetekben, gyászotokban és fájdalmatokban.

theshattered 2021.01.11. 20:22:14

@cardiobascuralis: Köszi szépen, javítva! Ha nem is tűnik úgy, tanultam belőle (most látom, hogy a nagy sietségben körülbelül félmondatokat próbáltam lefordítani)! :)

Béke!

2021.01.12. 08:37:22

@Zool2107: a blog.hu egyik legendás, ősrégi trollja ő, Közbiztonság Szilárd néven futott régebben. Ez a profilja, jön és nyelvtanozik, plusz mindenhez is jobban ért. Ha tudnám ki ő, fizetnék neki egy prostit, attól valószínűleg megnyugodna végre.

cardiobascuralis 2021.01.12. 14:04:52

@shitgun:
És mindig van legalább egy hozzád hasonló faszkalap, aki ilyen reakciókkal jön elő.
Már csak ezért megéri.

Troll meg a tetves kurv@ édesanyád, akit a cigánysoron kúrnak a romák bablevesért cserébe. Meg néha te is.

2021.01.12. 14:24:54

@cardiobascuralis: hahah, nyomjad még Sziszi, szórakoztató vagy :) Tényleg azt hiszed, hogy egy ismeretlen pöcs a netről kicsit is fel tud húzni? Akkor káromkodhatsz napestig kisfiú :) A blogoszféra aljnövényzete vagy a brendelmatyival meg a bircával karöltve, te kis mókamiki :)

gigabursch 2021.01.12. 17:56:31

@shitgun:
Ne erőlködj!

Mondjuk számomra rejtély, hogy egyszer Brendel offol még floodol, aztán pár napig ez a tahó majom osztja az igazságot.
Alighanem ez akkor megy csúcsra, amikor sérülnek náluk a mézeshetek.

Korábban azt feltételeztem, hogy egymást váltják az OPNI-ban, de hát az már sajnos nem fogadja be őket.

gigabursch 2021.01.12. 17:58:03

@shitgun: @gigabursch:
Mókamiki (wmiki) legalább megmosolyogtató.

gigabursch 2021.01.12. 18:00:24

@shitgun:
Amikor fél éve a bűnözökkel téli blm csúcson járt, akkor nem nyilatkoztak, hogy "talán ezt nem kéne".
Most még jön ez az izzadságszagú nyilatkozat.
Na ez a baj.

Azt kellett volna elítélni nyíltan.

Zool2107 2021.01.18. 16:44:53

@cardiobascuralis: Gondolkoztam rajta, hogy írjak neked valami frappáns választ, de letettem róla. Úgy látom alaposan tisztában vagy a műveltségemmel, a nyelvtudásommal, illetve azzal is, hogy mennyire vagyok benne a rock/metál életben. Maradjunk annyiban, hogy IRL nem állnál meg előttem.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum