RockStation

Klasszikus Motörhead formációra vált a Beyond – És még új dal és klip is van!

Interjú + Dal- és klippremier

2021. március 11. - sunthatneversets

beyond_trio.jpg

Amióta a Beyond megalakult, azóta a zenekarban egy dolog biztos volt, hogy a banda négy tagú. Ez a tény megdőlni látszik. Ennek okairól és egy új dalról Parajdi Tamás, vagyis Para énekes/basszusgitáros beszélt nekünk.

Miért döntöttetek úgy, hogy trióként folytatjátok?
2020 elején sikerült találnunk egy új basszusgitárost a bandába. Nagyon profi volt, minden számunkat képes volt megtanulni, eljátszani, de sajnos egy év elteltével úgy éreztük, nem stimmel a kémia, így békében elváltak útjaink.

És nem gondoltatok egy újabb basszusgitáros keresésére?
Ezt én nem akartam. A sok kudarc a basszusgitárosokkal elfárasztott. Kipróbáltam milyen egy négyhúros hangszert fogni, megnéztem, hogy a gitárerősítőm képes-e basszusgitárt erősíteni, és kész volt a megoldó képlet.
Az első ilyen felvételt tartalmazza legújabb klipünk, a "Miért nem fáj?".

Ha jól látom a leírást, profi stúdióban kevertétek.
Nem igazán. Én magam kevertem ki a számot, de valóban profi kezébe adtuk a masteringelést. Töfi, a Denevérstúdióból végezte ezt a munkát. Ez a legfontosabb eleme a hangkép kialakításának.

Milyen apropóból született a szám?
Volt egy ötletadónk, mégpedig a Vodkabáró klipünkben főszereplő Fidó barátunk. Angliából utazott haza és legfontosabb célja volt, hogy összerakja ismét a bandát. Azt mondta, szétcsap köztünk, ha nem csinálunk valami értelmeset. Hát, ő a Vodkabáró, hallgatnunk kellett rá.
A végén, abban egyeztünk meg, hogy, gyártanunk kell egy "sláger" számot amit ő is szívesen hallgat. Többször is akár. Csinálnunk kellett hozzá egy klipet is. Kiderült, ezt a számot Ő is szívesen hallgatja, így megmaradt.
No, ennek a számnak a basszusfelvételénél derült ki, hogy Peti nem szeretné egyszerűsíteni a basszust, így a végén én vettem fel, és már a klipben is csak hárman szerepelünk. Jó hangosra vettük a basszust, ahogy egy háromtagú zenekar élőben is csinálná. Petinek távoznia kellett, de legalább csinált egy jó borítót az Elhagyott város lemezünkre.

Az Elhagyott város csak digitálisan jelent meg tavaly, a GrundRecords gondozásában. Nem lesz fizikai kiadás?
Van róla szó. Az legyen egy másik téma. Alakul egy új lemez is, de legyen az is egy másik téma.

*******

És akkor lentebb a bevezetőben említett új dal.

Elhagyott város album a YouTube-on:

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4716456774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum