RockStation

Raksha Bandhan: új szöveges videó a doom/stoner/southern zenekartól

2021. április 19. - sunthatneversets

raksha.jpg

Meet Your God On A Dirty Bus címmel jelent meg az áprilisi HammerWorld magazin CD mellékleteként a ‘90-es évek sludge/doom metal, stoner/southern rock vonalán figyelemreméltóan otthonosan mozgó Raksha Bandhan 9 számos bemutatkozó nagylemeze. A sötét hangulatú, intenzív korong a zenekar elmondása alapján “kilenc komor mondanivalójú dal a hétköznapi gonoszságról, és arról, hogy az ember istent játszik, de csak ördög marad”. A lemez dalai erőteljes riffekkel, ritmusokkal és kórusokkal a Corrosion Of Conformity, az Alice In Chains, a Biohazard és a Down rajongótáborának lesz igazán kedvező hallgatnivaló, de aki Type O Negative hangzása mentén keresgél, az sem fog csalódni.

A lemez teljesen végighallgatható már online felületeken, a HammerWorld magazinnal együtt - amiben amúgy interjút is olvashatsz velük - pedig megtalálható a hipermarketekben, a benzinkutakon vagy az újságárusoknál!

“Meet Your God On A Dirty Bus” online streaming ITT.

Saját szavaikkal a dalról:

“A szöveg arról a vietnámi buddhista szerzetesről (Thích Quảng Đức) szól, aki 1963-ban a rendszer elleni tiltakozásul nyilvánosan felgyújtotta magát, ebből is fakad a dalcím, mint „emberi fáklya”. Egyébként a Rage Against The Machine 1992-es bemutatkozó nagylemezborítón éppen ez a szerzetes látható égés közben.

Talán ez a dal hajaz zeneileg leginkább a Raksha Bandhan elődzenekarának tekinthető Sunwharf grunge-osabb világára. Az ének végig dallamos, a gitárok pedig tele vannak Soundgarden és Monster Magnet hatású témákkal. A dal végén hallható tekerős gitárszóló spontán módon született meg hajnal 3. óra körül a Sounday Stúdióban, mondhatni kiszakadt a kézből, Vasti (Vastag Gábor – hangmérnök, producer) pedig érezte, hogy nem szabad kikapcsolni a felvétel gombot!”

A Raksha Bandhan zenekar háromnegyedét a korábbi Sunwharf zenekar tagjai alkotják (Szabó Tamás – gitár; Sára Norbert – dobok, Cserdi Imre – basszusgitár), hozzájuk csatlakozott Kelemen Ádám, mint énekes-frontember 2019-ben. A Sunwharf zeneileg viszonylag hasonló zenei terepen (stoner/grunge) mozgott, a zenekarban Tadeusz Rieckmann énekelt (korábban Dalriada, most Tyr dobos), valamint a zenekar utolsó éveiben Erdélyi Péter gitározott (ma Salvus-gitáros, Archaic-gitáros/énekes).

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9616504800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum