RockStation

Angol nyelvű dallal mutatkozik be az 5 tagúra bővült New Friend Request

NEW HORIZON - DALPREMIER!!!

2021. április 23. - sunthatneversets

foto_pandur_balogh-norbi.jpg

A Pest megyei modern metal csapat az idén készülő harmadik nagylemeze mellé egy különleges angol nyelvű EP-t is készít New Horizon címmel. Az új dal másik különlegessége, hogy a zenekar egy új taggal is bővült Kovács Zoltán (ex iNSANE, Guitar.clinic) gitáros személyében. Zoli jelenléte egy plusz húzást ad mind zeneileg mind a csapat szellemnek egyaránt. /Fotó: Pandur Balogh Norbert/

"A zenekar megalakulása óta a srácok közelében voltam, írtunk közösen dalokat/témákat az első két lemezre is, fotóztam is őket, most pedig úgy adta ki, hogy állandó tagként leszek jelen a továbbiakban. Nagyon természetes folyamat ez, a jó hangulat mellett könnyen és konstruktívan tudunk együtt dolgozni, erős lesz az új NFR!" - mondta el az új gitáros.

A 'NEW HORIZON' az NFR egy sokkal rockosabb oldalát is megmutatja, amiből persze nem hiányoznak a megszokott dallamos nagyívű refrének, és a metalos breakdownok sem. Azonban egyértelműen érezhető egy erős nyugati hatás a zenében, amire az angol szöveg csak még inkább ráerősít és megtámogatja a dalt.

A dal egy szöveges videó kísértében mutatkozik be, ami egy igen harapós látványt kapott. A videóban és az új merchön szereplő grafikák, Amerikában készültek, hogy egy még autentikusabb nyugati érzetet teremtsen a friss dalhoz. Ráadásul az exkluzív merch különlegessége, hogy a zenekar ennek a bevételének egy részét jótékony célra szeretné fordítani, aminek részleteit a saját socialmedia oldalain fogja a napokban megosztani a rajongókkal.

nfr_tiger_merch.png

Az ének felvételek ezúttal is Csongor Bálint (Subscribe, USEME) kezei között zajlottak, a hangfelvétel keverését pedig Simon István (No Silence Studios) végezte az anyagon. Ami plusz különlegesség, hogy a dalszöveget ezúttal Tóth Bertalan(iNSANE, Sosevolt) írta a dalhoz, aki a zenekar régi barátja, zenésztársa.

"Központi fontosságúnak tartottam mindig is a dalszövegeket, ahogyan azt is hogy azoknak mondanivalója és hitelessége legyen. Mivel nem vagyok perfekt angol és ezáltal nem rendelkezem akkora szókinccsel, mint a magyar dalok esetében, így régi barátomat Tóth Bercit kértem meg, hogy segítsen nekem és a magyarul megfogalmazott gondolataimat, öntse dalszöveg formában. Bercivel rengeteg hosszú évet töltöttünk akár napi szintű kapcsolatban is együtt, ő talán azon kevés emberek közé tartozik aki kívül-belül ismer engem, így nem volt kérdés, hogy amit ő leír az nálam ugyan úgy és hitelesen működni fog." - mondta Kerecsen László énekes

A zenekar egy nagyon kreatív korszakát éli az utóbbi időben, rengeteg dal lát napvilágot tőlük, és folyamatos lélekjelenléte van a zenekarnak a magyar rockzenei piacon. Az eddigi előzetesek alapján egy nagyon változatos és izgalmas anyag van kilátásban a srácoktól, kíváncsian várjuk a folytatást! Az új magyar nyelvű dal és klip MÁJUS 1.-én 'Nem Érlek El' címmel érkezik a zenekartól! De addig is itt a New Horizon!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4516510188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum