RockStation

Készülget a következő Metallica, Papa Het nem oltatná magát, ha nem muszáj

2021. május 09. - theshattered

0metallica2018_46_eredmeny.jpgEgy jó hónapja adott interjúban James Hetfield kifejtette, hogy nem feltétlen oltatná be magát, ha nem muszáj. Félreértés ne essék: nem oltásellenes az öreg, egyszerűen egy szafarilátogatáshoz szükséges szurit leszámítva soha semmi ellen nem oltották be, így elvan nélküle. De hogy valami zenei is legyen a dologban azt is elárulta, hogy már javában készül az új Metallica-sorlemez, aminek az anyagát leginkább Zoom hívásokon keresztül pakolgatták, pakolgatják össze.

James Hetfield a turnézás újrakezdéséről: "Nem tudom, mikor fogjuk. Nem rajtam múlik. Ez az egész az emberek biztonságáról szól - nem csak a rajongókéról, hanem a stábtagokéról és a miénkről is. Kicsit szkeptikus vagyok az oltással kapcsolatban, de láthatóan rendesen megy a dolog, az emberek megkapják, nekem is sok barátom van, akik beadatták. Én viszont nem vagyok biztos benne.

Remélem, nem jutunk el arra a pontra, amikor kell egy COVID-pecsét, vagy valami az útlevélbe, hogy eljussunk bizonyos helyekre. De ha szükséges lesz, akkor meghozom majd a megfelelő döntést.

Beoltottak minket egyszer amikor Afrikában voltunk, így szó sincs arról, hogy sosem kaptam oltást. De gyerekként egyszer sem oltottak be a vallásunk miatt. Ez volt az egyetlen alkalom, hogy kaptam - amikor szafariztunk Afrikában."

A dalszerzésről ezt mondta Papa Het: "Általában vagy turnézunk, vagy dalokat írunk, most a COVID döntött helyettünk. Nem igazán voltak mostanában turnék, így dalszerzésre adtuk a fejünket.

Remélhetőleg egy új lemez anyaga készül. Akárhogy is nevezik azt mostanában. Lehet az egy album, egy CD, egy rakat dal, egy gyűjtemény, vagy akármi, egy stream, vagy akárhogy is hallgattok mostanában zenét. De igen, egy rakat dalunk már van, megírtunk néhány számot. Meglátjuk majd, hogy mennyit kedvelünk meg első körben, aztán kiadjuk őket. Ilyen szempontból elég önzők vagyunk, mert szeretjük a saját dalainkat.

Mostanában kicsit máshogy dolgozunk. A COVID miatti otthonülés és tett- és alkotásvágy miatt, amiatt, hogy megint együtt akartam lenni a többiekkel, elkezdtem heti Zoom hívásokat csinálni a srácokkal csak hogy megtudjam, mi újság velük. Aztán egyszer csak feldobtam nekik, hogy elkezdek dalokat írni. Hogy összerakok valamit és elküldöm nekik. Kezdjenek vele, amit csak szeretnének, aztán meglátjuk mi lesz, vegyenek fel hozzá új sávokat. Így készült el a Blackened 2020-as verziója. Csak játszottam valamit, amit egyikük sem hallott korábban. Ők meg rájátszották a saját ötleteiket. Aztán lassan összeálltak az ötletek.

Ezután folytattuk a Zoomon keresztüli írással való kísérletezést. Lars és én nyomtuk közösen, vagy Kirk és Lars, elidőztünk egymással keveset a témákon. Nehéz volt a hang késése miatt, így nem is tudtunk rendesen együtt játszani, de takkra zenéltünk és figyeltük a másik játékát. Ott volt a producerünk, aki futtatta a gépemet, amíg játszottam. L.A.-ből kezelte, amíg én Vailben voltam. Aztán Larsnak is volt egy asszisztense, aki L.A.-ből üzemeltette az ő gépét, holott ő San Franciscóban lakik, aztán így zenéltünk, ami elég bizarr élmény volt. Elkezdtünk dalokat írni. Már van olyan - nem is tudom - több mint tíz dalunk ebben a formában összerakva. Aztán végül együtt is voltunk végre. Rengeteg dolgot meg lehet oldani Zoomon keresztül."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6716526304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum