RockStation

Pennhurst: októberben érkezik a modern metal / nu metal banda első lemeze, itt az első klipes dal: Életek árán

2021. szeptember 14. - rockstation



Nu metal / modern metal, agresszív, mélyre hangolt, effektezett gitárok, ének fronton scream és rapesebb betétek, tiszta, fülbemászó refrének és elektronikus zenei elemek - pl. dubstep - egy anyagon: a PENNHURST első nagylemeze az októberi HammerWorld magazin CD mellékleteként jelenik meg hamarosan! A rengeteg neves nemzetközi zenekarral dolgozó Sallai Péter (Sabaton, Hammerfall, Crematory, Accept, stb.) grafikájával készült “Őrizetlenül” első klipes dala, az “Életek árán” már meghallgatható, alább pedig Horváth Imre gitáros mesélt a zenekarról és az első lemez felvételeiről.

“Végre elkészítettük az első, 11 dalt tartalmazó debütáló nagy lemezünket ŐRIZETLENÜL címmel! A felvételek egy viszonylag hosszú időszak eredményei, a koronavírus helyzet nem könnyítette meg a dolgunkat. Már sokkal korábban is megjelenhetett volna a lemezanyag, de sajnos kétszer is fel kellett függesztenünk a felvételeket… Ettől függetlenül ez az időszak jót is tett a daloknak, csiszolgattunk még egy két helyen, alakítgattunk, stb… De alapvetően nagyon gördülékenyen haladtunk amikor lehetett dolgozni Pápai Zsolti barátunknál (ex-énekes) zajlottak az énekfelvételek a PoliSound stúdióban, Robi csatlakozása után szinte azonnal mély vízbe került, de zseniálisan teljesített, sőt még szöveget is írt! A gitár és basszusgitár felvétel Áts Attila barátunknál történt, akiről azt érdemes tudni, hogy elképesztő trailer zenéket gyárt egy amerikai filmes cégnek, iszonyat jó hallása van, és rengeteg jó ötlettel segített nekünk. Köszönjük szépen neki is! A keverés és a master a No Silence stúdióban zajlottak Simon István hangmérnökkel. Hát az ember… Brutális!!! Olyan szinten egymásra éreztünk, hogy bármit csinált, ötletelt az számunkra telitalálat volt! Itt is szeretnék hatalmas köszönetet mondani neki! 

A lemezanyag zenei stílusát tekintve nu metal/modern metal, de nem a klasszikus értelmezésben tekintve. Mi öten úgy gondoljuk, hogy a magyar zenei palettán jelenleg egy hiánypótló, üde színfolt. A nu-metal agresszivitása és a mélyre hangolt, effektezett gitárok mellett fontos szerepet játszanak az anyagon az elektronikus zene elemei; főként a dubstep díszítik a dalokat. Szövegileg pedig szinte a teljes lemez fontos társadalmi problémákra hívja fel a figyelmet, hogy nekünk embereknek oda kellene figyelnünk végre egymásra és a körülöttünk lévő környezetre, világra. Ha semmi nem változik akkor a gyerekeinknek, unokáinknak a jövőjét tesszük kockára… A lemezcím is erre utal: ŐRIZETLENÜL, hiszen sajnos a mai világban maga az ember is őrizetlenül éli az életét, mindenki csak magával foglalkozik, és a környezetünk is… gondolok itt többek között pl. a globális felmelegedést okozó számtalan emberi hanyagságra… Egy pici odafigyeléssel minden sokkal jobb lehetne! 

A videoklipes dalt is ez alapján választottuk ki, az Életek árán című szerzeményre esett a választás, mert szövegileg teljesen átfogja a komplett lemezt. Zeneileg pedig húzós, középtempós pusztítás, jól lehet rá bangelni, de ez látható is a klipben.

A közelmúltban hosszas és kimerítő zenésztárs keresés után, megtaláltuk a dalos pacsirtánkat Csárádi Róbert (Dönci) személyében, illetve a basszusgitáros poszton is történt változás, aki innentől kezdve szaggatja az 5 húrost, nem más mint Tóth Gyula István!”


Októbertől a zenekar aktív koncertezést tervez, a dátumokért érdemes a hivatalos honlapot és a Facebook oldalukat figyelni! A lemezbemutató koncert október 30-án lesz Budapesten, az Analog Music Hall-ban, vendégeik a SnailGardN és a Your Last Steps zenekarok lesznek.


Pennhurst "Őrizetlenül" Lemezbemutató Facebook esemény:
facebook.com/events/1875412309335336 

Pennhurst online:
pennhurstband.com
facebook.com/pennhurstband

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9416688304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Figy L M 1 ideYEeeah 2021.09.14. 11:48:10

Ha a többi daluk is hozzá ezt a magas színvonalat, akkor gyorsan az első vonalban találhatják magukat a hazai metal színtéren.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum