RockStation

KORPIKLAANI & DALRIADA: különleges folk metal est várható novemberben a Barba Negrában!

2021. október 11. - rockstation



KORPIKLAANI: “JYLHÄ” LEMEZBEMUTATÓ
DALRIADA: ŐSZELŐ LEMEZBEMUTATÓ + ÍGÉRET 10 + JÉGBONTÓ 15 + SZÖG 35 

Finnország egyik legismertebb folk metal zenekara, a KORPIKLAANI kevesebb, mint két hónap múlva látogat el hazánkba, 2021. november 28-án a Barba Negrában játszanak a DALRIADA társaságában, akiknek több szempontból is fontosnak ígérkezik ez az este. Mindkét zenekar teljes hosszúságú, főműsoridős koncertprogrammal készül. 

 

Facebook esemény:
facebook.com/events/1078723335952763/ 

Jegyek:
jegy.rock1.hu/korpiklaani-dalriada_20211128 


A KORPIKLAANI idén februárban adta ki Jylhä című új nagylemezét, ami egyöntetűen pozitív fogadtatásban részesült a rajongók, és a kritikusok részéről is; többen az eddig készült legérettebb és leginkább nagyratörő lemezüknek tartják; a zenekar pedig már alig várja, hogy végre nemzetközi közönség előtt is bemutathassa élőben.




A DALRIADA áprilisban adta ki Őszelő című legújabb stúdiólemezét, amellyel sokak örömére egész rég hallott közelségbe kerültek régi önmaguk hangzásával: mélyebbre hangolt gitárokat, valamivel kevesebb népi hangszert és gitárcentrikusabb dalokat kaptunk; címéhez hűen sok tekintetben ez lett a Dalriada legősziesebb, leginkább melankolikus hangulatú nagylemeze, melyről a tavaszi megjelenés és a nyári Barba Negrás koncert után végre alkalomhoz illő évszakban is játszanak nekünk.  

Az Őszelő friss dalai mellett kitüntetett figyelmet kap másik két lemez is. Az Ígéret pont idén kereken 10 éves, és ezen a korongon hallható az első - és eddig egyetlen - daluk, melyben külföldi vendégénekest és nem magyar szöveget hallhatunk, hiszen “Leszek a HoldJonne Järvelä (Korpiklaani) hangjával és a Kanteletar finn soraival készült, így lehetséges, hogy a 2011-es Hegyalja után végre élőben is hallhatjuk a dalt közös előadásban. A 2006-os Jégbontó idén 15 éves, így erről az albumról is elhangozhat pár ritkaság; továbbá felköszönthetjük Szabó Gergely “Szög” billentyűst is, akinek 35. születésnapja igen közel esik a koncerthez. 


A zenekarok Facebook oldala:
facebook.com/korpiklaani 
facebook.com/Dalriadahu 

H-Music online:
H-Music Facebook
H-Music YouTube
H-Music Instagram

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8316714584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum