RockStation

Rocklegendák Győrben: Bruce Dickinson, Roger Glover és John Coghlan is fellép ősszel a 750 éves városban

2021. október 12. - sunthatneversets

flyer_jlo.jpg

2021 különleges év Győr történetében, hiszen a város idén ünnepli 750. születésnapját. A számos rendezvény között ősszel két nagyszabású rockkoncertre is készülhetünk: október 30-án a Status Quo legendás dobosa, John Coghlan játszik majd az Olimpiai Sportparkban, november 5-én pedig Jon Lord Concerto for Group and Orchestráját adja elő a Győri Filharmonikusok, méghozzá egy igazi all-star zenekar – többek között Bruce Dickinson és Roger Glover – közreműködésével.

Október 30-án Győrben koncertezik a Status Quo alapító dobosa, John Coghlan. Az 1946-ban született zenész a nagyszerű brit rockzenekar első és meghatározó ütőse volt, a "frenetikus négyes" egyike, vagyis a Quo legsikeresebb időszakának a tanúja.

John az elmúlt időszakban saját zenekarával, a John Coghlan's Quo-val zenél és turnézik. Ez a négyes egy örömteli utazásra invitál minden hallgatót a brit rockzene aranykorába, egy-egy sörözős, koncerthallgatós este erejéig. John mellett Rick Chase basszusgitáros, Mick Hughes gitáros és Pete Mace gitáros-énekes lép majd a győri Olimpiai Sportpark színpadára, ahol a Status Quo klasszikusok mellett néhány saját szám is előkerül. A tavalyi év és a karantén egyik terméke például a Lockdown című nóta volt.

Az ősz még egy igazán különleges zenei élményt ígér Győrben: az Audi Arénában november 5-én koncerttel emlékeznek meg Jon Lord nagyszerű versenyművéről, az 1969-ben bemutatott Concerto for Group & Orchestráról. A művet egykor a Deep Purple és a brit Királyi Filharmonikus Zenekar (Royal Philharmonic Orchestra) játszotta, most pedig a Győri Filharmonikusok előadását hallhatjuk, Paul Mann vezényletével. Nem akárkik zenélnek majd mellettük: énekesként Bruce Dickinsont (Iron Maiden) hallhatjuk, a basszusgitárosi poszton Roger Glover (Deep Purple) szerepel, míg billentyűsként John O’Hara (Jethro Tull), gitárosként Kaitner Z Doka (Jon Lord, Ian Paice) és dobosként Bernhard Welz (Ian Paice, Jon Lord) csatlakozik.

Dickinson korábban így nyilatkozott a fellépések kapcsán: „Igazi megtiszteltetés részt venni ezeken a koncerteken, amelyek a Concerto For Group & Orchestra születésének 50. évfordulóját ünneplik. Mint azt sokan tudják, a Deep Purple meghatározó, máig tartó hatást gyakorolt rám tinédzser korom óta, és az azóta eltelt években elég szerencsés voltam ahhoz, hogy a zenekar jóbarátjává váljak, Jon Lorddal pedig több közös projektem is volt.”

A darab első jubileumi előadására 2019-ben került sor; Paul Mann karmester akkor elmondta: „Jon Lorddal számos alkalommal dolgoztunk együtt, és a műfaji határokon átívelő Concerto-ja ezek közül is az egyik legnagyobb csodája volt a zenei pályafutásomnak, így nagy örömmel készültem erre az előadásra. Biztos vagyok benne, hogy Jon lélekben ott lesz velünk ezen az estén.”

További infók a koncertekről ITT és ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr216718182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2021.10.12. 18:00:45

Persze maga a város van vagy 2-3000 éves is, ha nem régebbi.

A 750 év az az Árpádoktól kapott szabad királyi városi rang.
Azt viszont érdemes is ünnepelni.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum