RockStation

SZARKA JÓZSEF: Kulcsdalok

2021. október 31. - rattlehead18

kulcsdalok1.jpgAki a kilencvenes évek elején hozzám hasonlóan a Metal Hammer lapszámain szocializálódott, feltehetően emlékszik egy bizonyos Szarka Joseph-re, akár a Hangpróba rovat egykori szereplőjeként, akár az általa jegyzett lemezajánlók, illetve egyéb cikkek révén. Két és fél-három évtizeddel ezelőtt a nevéhez köthető recenziók a hozzájuk fűzött pontszámokkal iránytűként szolgáltak arra nézve, hogy melyik lemezt kell, illetve ajánlott begyűjteni legalább kazettára másolva, illetve melyik az, ami megérdemli az eredeti műsoros kazetta formátumot, netán milyen CD-re érdemes hónapokon át félretennünk a zsebpénzünket.

Tovább

Nem viccűtek! - Itt az új Limp Bizkit-lemez

lb_2021.PNG

10 éve annak, hogy Gold Cobra címmel megjelent az ezidáig utolsó Limp Bizkit-lemez. Hírek korábban is jöttek arról, hogy kész az új is, csak Fred Durst nem igazán elégedett vele. Ennek ellenére két napja a semmiből bejelentették, hogy Halloweenkor megjelenik az új album. Nem viccűtek! Alább itt is az új lemez, a Still Sucks, és jól meg is hallgatható.

Tovább

Horrorfilm-főgonosznak kölcsönzi a hangját Jonathan Davis

jd2021.jpgA Korn énekese és a filmipar nem idegenek egymásnak, elég csak a Kárhozottak Királynője filmzenéjére gondolni. Jonathan Davis ezúttal viszont nem a zenében, hanem magában a filmben is szerepel, igaz csak a hangját adja egy készülő horrorfilm főgonoszának. A The Devil's Tree éppen post-produkciós fázisban van, egy plakátot és egy rövidke részletet tudunk egyelőre mutatni.

Tovább

Videóval érkezett a Lemmyvel turbózott Ozzy-dal

hellraiser_1.jpgKiadták Ozzy dalának, az idén harminc éves Hellraisernek a videóját. A nóta érdekessége, hogy a társszerző, Lemmy is szerepel benne, az ő részei az 1992-ben kiadott March Ör Die hasonló című nótájából lettek átemelve. Az animált videóban a két legenda együtt vereti Los Angelesben és azon túl is. Csak lazán, ahogy illik.

Tovább

The Halo Effect - Volt In Flames tagok egy csapatban

thehaloeffect.pngA legtöbb zenekarban elkerülhetetlen, hogy le legyenek tagcserék, ez az élettel jár. De ha már egy konkrét hangszeres garnitúra átment a formáción, mint az In Flames-en, felmerül a kérdés: vajon miért nem csinálnak közös csapatot a volt tagok? Van, hogy megesik az ilyen, máskor is volt már ilyen, de a The Halo Effect révén összejött az ex-In Flames gárda, igaz Niclas Engelin kicsit kakukktojás: ő még mindig Andersékkel nyomja. A csapatról egyelőre csak egy promó kép van, ezt látjátok fentebb, a nevek: Niclas Engelin, Daniel Svensson, Mikael Stanne, Peter Iwers, Jesper Strömblad. Elég jól hangzik, ugye?

Minden nap Halloween: ijesztegetős videódiszkó hűvös őszi estékre

12933164_10153708823078323_6725275680803090378_n_1.jpg

A Halloween manapság jobbára inkább popkultúrális jelenség, semmint az ősi kelta hagyományok ápolása, így már nálunk sem akkora kuriózum, ha október 31-én vámpírok meg vérfarkasok lepik el az utcákat. A kisebbek édességet lejmolhatnak, a nagyobbak tudatmódosíthatnak, a kereskedelem is örül, jól fogy a tök meg a műpókháló, szóval igazi win-win, maximum néhány konzervatívabb kisnyugdíjas kap a szívéhez, mikor becsönget hozzá a Pókember meg Harry Potter, csokit követelve.

Tovább

Hallgasd meg az Archspire új albumát, a Bleed The Future-t!

archspire_shimonkarmel_2_web.jpgMegérkezett... Eljött, hogy leszedje a fejeket! Nem, ez nem a T-800-as, vagy valamelyik fejlettebb rokona, hanem a Bleed The Future, az Archspire legújabb albuma. A bő fél órás tech-death zúzda egy perc nem sok, addig sem kímél, viszont cserébe millió és egy hanggal látja el az arra éhezők fülét és agyát. Csak bírjátok tekervényekkel!

Tovább

Újabb nóta jött a Fit For An Autopsy januárban megjelenő albumáról

ffaa2021.jpgA Far From Heaven után a Pandora is megmutatta magát a Fit For An Autopsy január 14-én érkező korongjáról, az Oh What The Future Holdsról. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts utódja a megszokottak szerint tonnástól hozza majd a pofonnal felérő riffeket, érdemes belekóstolni már most!

Tovább

Fémfrankenstein - Közel ötven éves klasszikust játsztott Kirk Hammett és Rob Trujillo

0metallica2018_04_eredmeny.jpgFeldolgozta a They Only Come Out At Night nagylemezen, eredetileg a The Edgar Winter Group által kiadott nótát, a Frankensteint a Metallica két tagja. A doodle-királyok, azaz Kirk Hammett és Rob Trujillo a megszoktott módon, duóban nyomatta a jól ismert trekket, az apropó természetesen a Halloween.

Tovább

So Sang The Hollow - Új nóta jött az Avatartól

avatar2021.jpgMár a harmadik nótáját adja ki a svéd Avatar, pedig a tavalyi albumuk, a Hunter Gatherer épp, hogy megszokta a helyét a polcokon - vagy épp, hogy belelendült a virtuális karrierjébe. Ahogy tetszik. A Going Hunting és a Barren Cloth Mother után a So Sang The Hollow mutatkozott be országnak-világnak, ezt, valamint az előzőleg említett tételeket az alábbiakban találjátok meg.

Tovább

Közösen látogat Budapestre a Darkest Hour és a Himsa

darkest_hour_2018.jpgKvázi minifesztivált csap Budapesten a Positive Metal Attitude Tour, melynek keretében a Darkest Hour és a Himsa előtt a Dreamshade és a For I Am King szedik majd a ropni valót. A jó húsos összeállítás a tervek szerint március 13-án éri majd el kicsiny hazánkat, a helyszín a Dürer Kert lesz.

Tovább

Jó szar a hangzásod... Mehet még rá némi fing?

fartpedal.pngOla Englundot biztos sokan ismeritek, a The Haunted gitárosa általában gitárokat, erősítőket, hasonlókat próbál ki a poént sem mellőző videóiban. Most egy elég érdekes projektbe, illetve annak a félig-meddig megvalósulásába hallgathatunk bele a jóvoltából, ez a Kickstarteren futó Fart Pedal. Az okos (???) kis mütty konkrétan finghangokat generál a gitárhoz, így elmondhatjuk: a csodák egy újabb szintjét értük el! Lehet, a Gutalax már be is jelentkezett egy szállítmányért?

Tovább

Dying To Believe - Itt egy friss és ropogós Papa Roach tétel!

papar2021.jpgÚjabb dalt villantott a Papa Roach. A valamikor megjelenő, egyelőre igencsak titokzatos nagylemez második előzetese, a Dying To Believe hozza azt a jó értelemben vett modern nu metal ízt (van ilyen egyáltalán?), amit elvárnánk Jacobyéktól, szóval ha kicsit is szereted a Papa Roachot, adj neki egy esélyt!

Tovább

Vasárnap érkezik a Limp Bizkit albuma!

fred.jpg...és igaz volt, Halloweenre tényleg kipattintja a friss lemezét a Limp Bizkit. A tizenkét számos Stillsucks borítója, dallistája és egy félkomoly promó film - némi betekintéssel - az alábbiakban található. A korongon értelemszerűen ott lesz a nemrégiben bemutatott Daddy Vibes és a koncertek zárásaként szalagról játszott Turn It Up Bitch is. Aztán sütiket betárazni, lesz mit hallgatni!

Tovább

Így nyomja a Tool észak-amerikai turnéjának előzenekara

theacidhelps.pngAzt már tudni, hogy nálunk a fúvósokkal nyomuló, Budapesten korábban fellépett Brass Against lesz a Tool előzenekara, amivel nincs is baj. Viszont ha érdekelne, hogy máshol kik melegítenek be Maynard apánkéknak, akkor megmutatjuk, hogy nyomja az észak-amerikai kanyaron először a színpadra lépő The Acid Helps. De mindenek előtt egy kérdés! Amúgy... Ti bele szoktatok pisilni a lefolyóba?

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum