RockStation

A következő Ghost album témájáról beszélt Tobias Forge

2021. november 02. - theshattered

papa-emeritus-iv-ghost.jpgA birodalmak felemelkedéséről és bukásáról fog szólni a Ghost következő, valamikor jövőre megjelenő albuma. A koncepcióról egy nemrég adott interjújában beszélt az énekes, frontember, fő dalszerző és zenei agy, Tobias Forge.

Tobias Forge: "Már évek óta megvan a lemeznek a koncepciója, amin épp most dolgozok. Seattle-ben játszottunk olyan 2013-14 környékén, a Showbox At The Marketben. Emlékszem, hogy aznap álltam elő ennek a lemeznek az ötletével, a következő albuméval, ekkor kaptam a The Rule Of Empires című könyvet. Lényegében akartam egy lemezt a felemelkedésről és az elkerülhetetlen hibákról, a birodalmak bukásáról. Egy olyan témáról, ami - legalábbis engem - nagyon meg tud ragadni.

Az ötlet már adott volt: 'Ó, már tudom, hogy fog kinézni az egész, tudom, mit nem kell majd iderakni'. Hasonlóan történt ez a Prequelle-nél is. Az a nagy járványokról, a középkorról, a megsemmisülés ősi veszélyéről szólt, ami szerintem... nem azt mondom, hogy érzéki, de talán egy picit spirituálisabb és filozofikusabb a halál és a tényleges megsemmisülés állandó jelenléte miatt. Ez a lemez a birodalmakról szerintem egy kicsit kézenfekvőbb lesz, de nem akarom politikai témájúnak mondani. Viszont nem volt nehéz az elmúlt pár évből meríteni."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8516742484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum