RockStation

A Rammstein gitárosa szerint már letelt a stadionzenekarok ideje

2021. november 22. - theshattered

emigrate_solo.jpgRichard Kruspe úgy gondolja, már nem lesznek nagy stadionzenekarok (nem, nem aréna, stadion!). A jövőre friss lemezt kiadó Rammstein gitárosának véleménye szerint a nagy öregek után már senki sem fogja átvenni a stafétát, még az éppen most nagyon futó Ghostot sem rakná a leendő nagyok közé.

"Igen, de ezek zenekarok már öregek, mint az országút! Gondolj bele, ezekben a bandákban már mindenki öreg. Mi is azok vagyunk aránylag. A fiatalok talán még mindig hallgatnak rockot, de már másfajta rockra mozdulnak rá. A baj az, hogy a gigantikus zenekarok után nincs senki, aki átvenné a helyüket. A stadionokat megtöltő zenekarok ideje kezd kifogyni. Mi a legutolsó zenekarok egyik vagyunk, akik még meg tudnak tölteni egy stadiont, érted."

Kruspe úgy gondolja, a Ghost sem éppen stadionzenekar: "Igen, de a Ghost nem tölt meg egy stadiont. Az óriás zenekarokra gondoltam. Minden évvel egyre kevesebben lesznek, így minden bizonnyal végük lesz idővel."

Nem mellesleg Kruspe zenekara, az Emigrate kiadta a friss videóját, az I'm Still Alive klipje az alábbi:

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7716760804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gazz 2021.11.24. 08:36:33

Mondjuk a stadion rock nem a szívem csücske - bár elég sok stadion rock koncerten voltam - de mivel ez egy zenei stílust is fémjelez, sajnálom, hogy ez a korszak végetért. Ugyanis a csávó teljesen jól látja, a stadion rock korszaknak a végén járunk.
A nyolcvanéves Mick Jagger akkor is nevetségesen hat a színpadon, ha a korához képest jó bőrben van.

Borathan 2021.11.24. 12:10:17

Ez csak a zenészeknek fontos, meg az önigazolást kereső tiniknek, hogy stadionbulik legyenek
1-2 ezer fős termek pont elegendőek, legfeljebb a néhai Petőfi Csarnok 2500 fős terme
Értem én, hogy sok pénzt stadionokban lehet keresni, és ha vannak stadionokat megtöltő zenekarok, akkor lesznek arénákat megtöltő bandák is, és akkor nem csak a legtopabb zenekarok játszanak a 2-3 ezer fős termekben
Ja igen, még egy: a rockújságírók vannak még oda a rocksztárokért

para_noir 2021.11.24. 13:03:53

Sosem értettem a stadionbulik iránti rajongást. Ha elöl vagy, ugyanaz, mintha egy kiskoncerten lennél, csak utóbbi sokkal személyesebb és intenzívebb. Ha hátul vagy, akkor max a kivetítőt bámulhatod, mert a zenészek kisujj-körömnyi méretben látszódnak, ráadásul a hangzás is egyre pocsékabb, minél messzebb vagy. Aki meg a lelátón ül, hát azt már végképp nem vágom, rockzeét ülve hallgatni, mire jó az, meg ülve nézni hangyányi figurákat 150 méterről, mi abban a jó?

különvélemény 2021.11.24. 14:09:54

@Borathan: @para_noir:

Egyéni szempontból nyilván jobb a kis koncert.
Viszont, ha olyan a zenekar, akikre mondjuk 25 ezer ember kíváncsi, akkor lépjen fel 10x 2500 embernek ugyanazért a gázsiért?
De, mint fentebb említette az ember, egyre kevesebb az olyan banda, aki ennyi nézőt tud vonzani, így lényegtelen ezen rágódni.

saihulud 2021.11.24. 16:53:55

Ez a trend nem arról szól, hogy 10+ évvel ezelőtt még az mtv és a tematikus rádióadók viszonylag kevés együttest kaptak fel és állandóan azokat játszották és emiatt kevesebb zenekar volt ismert, de azokat sokan hallgatták. (Mellesleg az egyik legidegesítőbb dolog még ma is, hogy az egyes rádióadók egész nap ugyanazokat a zenéket játsszák. Semmi változatosság nincs.) Viszont a rádiók és a zenetévék jelentősége csökkent.

Manapság az emberek maguknak válogatják össze a zenét youtube-on, spotify-on. Összement a világ, ha belebotlasz, akár egy garázsbanda zenéje is eljuthat hozzád a világ másik feléről. Magyarán több kisebb zenekar lett amik megoszlanak a hallgatók között. Emiatt ezek a kis és közepes bandák már nem tudnak megtölteni stadionokat, nem érik el a régi aranylemezek eladási számait és nem nem lesznek világhíresek sem.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum