RockStation

Adj egy ötöst! - A hét 5 új rock/metal dala 2021/Vol52.

2021. december 26. - sunthatneversets

george_corpsegrinder_fisher.PNG

Búcsúzik az idei évre heti dalválogatásunk. Benne death- és folk metal, hazai modern metal, funeral doom és a legmenőbb karácsonyi dal evör.  /Fotó: George "Corpsegrinder" Fisher/

CORPSEGRINDER - Acid Vat

Ahogy azt már korábban írtuk, Corpsegrinder címmel egy szólóalbummal jelentkezik február 4-én a Cannibal Corpse frontembere, George “Corpsegrinder” Fisher. Az lemezről itt is az első dal, az Acid Vat, amelyben vendégként Erik Rutan (Cannibal Corpse, Hate Eternal) gitározik. A lemezre 10 dal kerül majd, a producerek pedig Nick Bellmore és Jamey Jasta (Hatebreed) voltak. A lemez utóbbi kiadójánál jelenik majd meg. 


MUDFIELD - Ébresztő

December 23-től elérhető a Mudfield legújabb albuma. A napokban dalonként bemutatott Szörnyetegről az Ébresztő lett a "megjelenős" klipes dal, ezt feljebb a lemez anyagát pedig ITT találjátok meg.


SHAPE OF DESPAIR - Dissolution

Nem biztos, hogy a nagy családi vidámságban érdemes Shape Of Despairt hallgatni, de azért adjunk neki egy próbát! A gyönyörűen melankolikus (van ilyen párosítás?) Dissolution a funeral doom csapat új nagylemezén, Return To The Voidon kap majd helyet, ez február 25-én jelenik meg. 


FEUERSCHWANZ - Krampus

Videót készített a december 30-án megjelenő albumának, a Memento Morinak Krampus című dalához a Feuerschwanz. A cím és az időzítés magáért beszél, reméljük ti jók voltatok az évben! Mert ha nem, akkor ez a csúnya szőrmók visz majd el!


SLEIGHER -

Idén év végén jó sok rocker-kompatibilis karácsonyi dal és videó született, többet be is mutattunk közülük. A leggyakoribb megközelítés szerint választanak egy ismertebb karácsonyi dalt, és a magunkfajtának kedves módon átdolgozzák. No de mi van, ha a kiindulási alap a Slayer egyik klasszikusa?

A Sleigher nevű alkalmi formáció a Seasons in the Abyss dalt választotta, amit nagyon "metalizálni" már nem kellett, hát írtak neki új szöveget, és készítettek hozzá egy videót. Az alkalmi supergroup-ban Jordan Rudess a legismertebb név, mellette a Haken, a Cradle Of Filth, az Inhuman Condition és a Protest The Hero zenekarokból ismert kollégák játszanak. A dal címe Seasons Greetings in the Abyss lett, és az az érzésünk, idén ezt már nehéz lesz túlszárnyalni. Persze jövőre is lesz karácsony... 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6216792588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum