RockStation

Viccnek indult Ozzy slágere, az I Don't Want To Change The World

2021. december 29. - theshattered

ozzy-osbourne-zakk-wylde.jpgZakk Wylde elmesélte Ozzy Grammy-nyertes dalának, az I Don't Want To Change The Worldnek a születését, bár az nem olyan dicső, mint egy metalslágertől várná az ember. Az egész egy hülyéskedésből indult el, ami megtetszett Ozzynak és a többi onnantól már történelem. De hogyan is volt ez?

Zakk Wylde: "Ott voltunk a Joe's Garage-ben, Frank Zappa régi házában, aztán jammelgettünk. Emlékszem, a fő riffet játszottam, aminek amikor a végére értem, megálltam és mondtam valamit a mikrofonba. Például hogy 'Hogyan ne legyen soha csajod', vagy 'Nincs munkám és a szüleimmel élek'. Aztán megint nyomtam a riffet.

Ott ültünk a padlón, sírva röhögtünk, toltuk ezt a hülyeséget és nyomtuk a szövegeket a riffek között. Aztán bejött Ozzy a szobába és megkérdezte, hogy mi ez. Visszakérdeztem, hogy miről beszél? Aztán mondta, hogy az a téma, amit játszok, az a riff. Mondtam neki, hogy ez csak egy vicc, ő meg mondta, hogy akkor felhasználjuk. A következő dolog amire emlékszem, hogy megnyertük vele a Grammyt."

Az eredeti, angol nyelvű interjúrészlet ITT, a teljes interjú az aktuális Guitar World magazinban érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3416794842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum