RockStation

Remorse, Archaic, Mytra @ Instant-Fogas Komplexum, 2021.12.27.

„Zúzzad az ércet, nemesítsd a fémet”

2021. december 31. - magnetic star

remorse_01.jpg

Aki a szokásos vagy adott esetben még durvább év végi hajtás közepette meg tudott engedni magának némi lazulást, annak hiba is lett volna kihagynia ezt az underground eseményt. A fővárosi klubélet, élén az Instant-Fogas Komplexummal, gondoskodott róla, hogy így röviddel 2021 lecsengése előtt ne maradjunk koncertek nélkül, ahogy a hazai zenekarok színe-java is, mi pedig a borsodi Remorse veteránjainak lemezbemutatóján egy jóféle thrash aprításba csöppentünk bele…

Tovább

Nézz bele Floor Jansen szólókoncertjébe!

0nightwish2018_16_eredmeny.jpgSorra mutatja be a szólófellépésének a dalait a Nightwish énekesnője, Floor Jansen. Az amszterdami fellépésen a finnek dalai mellett többek között Jansen korábbi zenekarainak, a ReVampnek és az After Forevernek is előkerült néhány tétele (pontos dallista ITT). A legfrissebben bemutatott tétel a jól ismert Nightwish-örökzöld, a Nemo akusztikus átirata lett. Az eddig bemutatott számok ott sorakoznak utána a lejátszási listában!

Tovább

Zenészek, akiket 2021-ben elveszítettünk

44026452_1854698317941667_7088599808423755776_n.jpgMint minden évben, idén sem kerülhettük el néhány zenész halálát. A sors igazságtalansága, hogy a nagy legendák mellett több fiatalabb tehetség is itt hagyott minket, de ez ellen akárhogy is szeretnénk, nem tudunk mit tenni. Kik azok a zenészek, akiket idén még rövidebb-hosszabb ideig magunk között tudhattunk, viszont nélkülük kezdődik majd meg a 2022-es év? Őket találjátok meg az alábbi, a hosszúsága ellenére egyáltalán nem teljes listában.

Tovább

Mudfield - Szörnyeteg (Keytracks Hungary, 2021)

Karácsonyi ajándék

mudfield_szornyeteg.jpg

Kis hazánk tele van nagyon-nagyon sok jó zenekarral. De valahogy az idő előrehaladtával ezek a zenekarok szépen lassan feladják a szélmalom harcot és nem marad utánuk más, mint egy lemez, jobb esetben pedig pár jó lemez. Ellenben amíg aktív egy-egy zenekar, addig tud izgalmas dolgokat alkotni. Számomra a tavalyi Kelet Népe albummal a Mudfield feltette magát a térképre, most meg itt van a zenekar harmadik lemeze, a Szörnyeteg.

Tovább

Természetes volt, hogy valami mást, valami grandiózusabbat csináljunk

Interjú Forczek Ádámmal a Needless frontemberével

needless2021.jpg

A dánszentmiklósi Needless 2019-ben szinte a semmiből robbant be a hazai undergroundba; a Heresy lemeznek voltak ugyan előzményei, de azok csak egy szűkebb kör előtt voltak ismertek. A csapat január 7-én megjelenő második korongja minden szempontból előrelépés lesz a jól sikerült debüthöz képest, de erről beszéljen inkább helyettem az énekes/szövegíró, Forczek Ádám!

Tovább

A Five Finger Death Punch volt basszusgitárosa lett a Kill Devil Hill új bőgőse

kdhpromo21-4-1-758x606.jpgMatt Snell pengeti mostantól a mélyeket a Kill Devil Hillben. A korábban Rex Brownt és Vinnie Appice-t is a soraiban tudott zenekar új basszusgitárosa a Five Finger Death Punch korai korszakából lehet ismerős, Snell 2006-2010 között pengetett Báthory Zoliék mellett. A friss Kill Devil Hill lemez lényegében már a fiókban van, úgyhogy jövőre vélhetően kint lesz a csomag.

Tovább

AVATAR - FÉNYRE VÁRVA (H-Music, 2021)

Vérbeli magyar hard rock korong

avatar_fenyre_varva.jpg

A fővárosi bázisú Avatar zenekar 2006 és 2011 között volt aktív, ebben az időszakban két nagylemezük is készült. Mindkettő a HammerWorld magazin mellékleteként jelent meg, így bő egy évtizede a lehetőségekhez képest széles körben elterjedt a dallamos metalban, avagy melodikus hard rockban utazó csapat neve.

Tovább

Idén is összeszedte az Internet húrmágusait Jared Dines

shred4.jpgElkészült a hagyományos The biggest shred collab song in the world sorozat negyedik része. A Jared Dines által indított, minden évben bemutatásra kerülő virtuális buliban most tizenhárom percen keresztül ömlenek a hangok, benne minden nevesebb online rifferrel, így ott figyel (a teljesség igénye nélkül) Rob Scallon, Nik Nocturnal, Davie504, Stevie T, Matt Heafy és még sokan mások. Inkább csekkoljátok le ti, magatok!

Tovább

Viccnek indult Ozzy slágere, az I Don't Want To Change The World

ozzy-osbourne-zakk-wylde.jpgZakk Wylde elmesélte Ozzy Grammy-nyertes dalának, az I Don't Want To Change The Worldnek a születését, bár az nem olyan dicső, mint egy metalslágertől várná az ember. Az egész egy hülyéskedésből indult el, ami megtetszett Ozzynak és a többi onnantól már történelem. De hogyan is volt ez?

Tovább

Light the Torch - You Will Be the Death of Me (Nuclear Blast, 2021)

Részemről a fáklyásmenet

lttyouwillbe.jpgEgészen nyugodtan leszögezhetjük, hogy a Light the Torch egy supergroup, tudniillik a tagok olyan históriával rendelkeznek, mint az All Shall Perish, Bleeding Through, Whitechapel vagy a Killswitch Engage. Érződik is a tapasztalat, szilárd kiforrottság a munkájukban, én meg nem győzök tapsikolni. 

Tovább

Fülelj bele egy új Megadeth nótába!

0megadeth2020_02_eredmeny.jpgNem sok, tizenkét másodperc, de legalább már van "életjel" a jövőre készülő Megadeth album anyagából. A szösszenetet Dave Mustaine osztotta meg egy rajongóval a Cameo rendszerén keresztül, még valamikor az év korábbi részében. A dal címe Life In Hell és szakad belőle a tempós riffelés! Csak a pontosság kedvéért: a teljes nagylemez címe The Sick, The Dying And The Dead lesz, hosszú idő után ez lesz az első Megadeth korong, amin nem hallható a tavaly kidobott David Ellefson játéka. Az ő sávjait egy egyelőre ismeretlen zenésszel játszatták újra.

Tovább

BODOR MÁTÉ - OH WOW! (H-Music, 2021)

Power metal, modern metal, netán kalóz metal?

bodorm_3000x3000.jpg

Bodor Máté a Wisdom gitárosaként tűnt fel, amikor a Marching For Liberty lemezen Galambos Zsolt utódjaként mutatkozott be a fővárosi csapatban. Máté két lemezt készített Kovács Gáborékkal, majd a Leander Kills hathúrosaként egy további korongon tette le a névjegyét. A Túlélő után pedig a nemzetközi vizekre evezett a skót kalóz metalos Alestormmal, melynek fedélzetén már a hatodik éve szolgál.

Tovább

Új dal és videoklip az Archaic zenekartól!

archaic2022.jpg

2022 márciusában fog megjelenni a budapesti thrash zenekar régóta esedékes új lemeze a The Endgame Protocol a H-Music Hungary gondozásában, amelyen 10 dal lesz hallható, és a borítóját ismét a nemzetközi színtéren is elismert Sallai Péter tervezte. A lemezről ezúttal a címadó dalt tette közé a csapat egy stúdiós videoklip kíséretében, mely az ősszel megjelent Behind című dal szöveges klipjéhez hasonlóan, ismét a csapat volt énekese, Jósa Tamás segítségével készült el.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum