RockStation

Februári megjelenések

2021. január 31. - sunthatneversets

new-release-report.JPG

Február is hoz igazi csemegéket a keményzenékért rajongóknak, elég csak az alább listára pillantani. Vörössel szedve a tervezett recenziók, aztán reméljük sikerül is tartani a tervet.

Tovább

Albumsimogató: P.O.D. - Satellite (Atlantic)

pod.jpg

2001. szeptember tizenegyedikére, aki már tudatánál volt az biztosan emlékezik, hogy éppen mit csinált, amikor a felhőkarcolókba csapódtak a repülök. Több zenekar utólag pechesen ezt a napot választotta arra, hogy kijöjjön a legújabb albumával. A Slayer mellett a P.O.D. is erre a napra tette a voksát, hogy előrukkoljon a Satellite című korongjával. A szomorú nap ellenére a négy srác élete ettől a naptól kezdve igencsak megváltozott. Nosztalgiázzunk!

Tovább

Paródia átiratban jelent meg, ahogy Freddy és Jason elássa a csatabárdot

morethanburns.jpgBánatomat dalban mondom el... Új dalt adott ki a The Merkins, akik rockslágereket, illetve azok szövegeit gyúrják át horror témába. A rejtélyes csapat a 2003-as Freddy vs. Jason történéseit vette alapul, amikor kifacsarta az Extreme balladájának, a More Than Words-nek a szavait, ebből lett a More Than Burns, melyben Jason az általa elpusztított (?) Freddy Krueger bocsánatát kéri - aki vidáman penget ez alá.

Tovább

Az autóversenyzés hőskora előtt emeli kalapját Ricky Warwick

rickywarwickwhenlifewas.jpgWhen Life Was Hard & Fast, énekli a Black Star Riders, a Thin Lizzy és a The Almighty mikrofonja mögül ismert Ricky Warwick és milyen igaza van! A korai autóversenyzés kicsit nagyobb kihívás és veszély volt, mint manapság, a száguldás szerelmeseinek jut is ezekből az időkből bőven képanyag a dalhoz készült videóban. A számban, ha jól füleltek, Joe Elliott (Def Leppard) háttérénekét is elcsíphetitek, a nóta maga a hasonló című Ricky Warwick-lemezen fog megjelenni.

Tovább

Genocidal Humanoidz - Itt a System Of A Down új videója

soad-clementeruiz-2020.jpg

November elején a semmiből két új dallal (Protect The Land és Genocidal Humanoidz) jelentkezett a System Of A Down. A tizenöt év szünet után kiadott számok az akkor a Hegyi-Karabah Köztársaságban zajló örmény-azeri konfliktusra igyekeztek felhívni a figyelmet, ráadásul a dalok megvásárlásából beérkezett összeget az örményeket segítő Armenia Fundnak utalták át. A projekt nem kis sikerrátával dübörgött, hiszen egy hét alatt hatszázezer dollárnyi (ez több, mint száznyolcvan millió forintnak felel meg) összeget szedtek össze a nemes cél érdekében.

Tovább

Geoff Nicholls basszusjátékával kísért Black Sabbath próbatermi felvétel kerül napvilágra

sabbath-dio.jpgNégy éve, hogy meghalt a Black Sabbath billentyűse, alkalmi ritmusgitárosa, Geoff Nicholls. Az archívumában kutatva az illetékesek egy érdekes felvételre bukkantak, melyen Nicholls basszusgitáron játssza a Heaven and Hellt annak a próbái alatt (Geezer Butler ekkor már nem volt tagja a csapatnak). A lent is hallható felvétel leírásában On & On címen hivatkoznak a dalra. Habár ott szerepel, hogy sehol sincs a borítókon leírva, hogy ez Black Sabbath próbatermi szalag lenne, Dio hangja például eltéveszthetetlen.

Tovább

Új zenekart dobott össze Max Cavalera

goaheadanddie.jpgNem mintha nem lenne elég zenekara, de azért csak összerak még egyet Max Cavalera. A Go Ahead And Die tagságát az immár rasztátlan, egyébként az új Soulfly-t rögzítő öreg mellett Maxi papa fia, Igor Amadeus Cavalera, valamint Zach Coleman (Khemmis, Black Curse) alkotja. Ha hihetünk az ígéreteknek, a közös dara eredménye egy korai Celtic Frostra hajazó death/thrash elegy lesz, némi punk attitűddel.

Tovább

Joy Rush - Pit Of Saron klippremier

kov_7127.jpg 

A debreceni Pit Of Saron zenekar még 2020 tavaszán jelentkezett egy karanténklippel, melyet az Everdream című dalukhoz készítettek. Azóta jelentősen lassította a banda munkáját a koronavírus, most viszont sikerült elkészíteniük újabb zenés videójukat, amit az előző hármas dalcsokorból, a Joy Rush címre keresztelt nótához forgattak a srácok.

Tovább

Megjelent az Iron Maiden Antológia második száma!

Polgár Péter nagyítója alatt a Maiden 1980-as évének első fele

hird04.jpg

Óriási hírrel szolgálhatok az Iron Maiden fanatikusoknak, ugyanis a mai napon megjelent végre az ős Maiden történetét bemutató Iron Maiden Antológia második száma! A magazin a zenekar számára brutálisan tartalmas és sorsfordító 1980-as év első hat hónapját vesézi ki 132 oldalon keresztül. A masszív NWOBHM időutazás soha nem publikált képeket és feledésbe merült dokumentumokat hantol elő az olvasó számára. További infóért olvass tovább!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum