RockStation

Starified - Fat Hits (2021)

Zsíros dalok Lucifer pocakjáról

2021. január 19. - KoaX

starified.jpgSzámomra a tavalyi év nem volt rossz. Sőt, kimondottan jól sikeredett. Az viszont biztos, hogy idén két hét alatt több jó zenekart találtam, mint tavaly egész évben. Konkrétan időm sincs ennyi cikket írni, és ennyi zenét hallgatni, de folyamatosan belebotlok valamibe. Most a Starified zsíros kis dalai következnek a Fat Hits-ről.

Tovább

Hamarosan szólólemezt ad ki Joel Hoekstra, a Whitesnake gitárosa

_mg_0589.JPG

A Whitesnake szőke gitármágusa gazdag pályát tudhat maga mögött. Az utóbbi időben nemcsak Coverdale papa mellett tűnt fel, de kísérte Chert, játszott a Night Ranger-ben és a Savatage-közeli Trans Siberian Orchestra soraiban is. Most egy saját anyaggal jelentkezik: a Joel Hoekstra's 13 néven futó projektje február 12-én jelenteti meg a Running Games lemezt.

Tovább

A hálózat csapdájában - Internetszolgáltatónak nézték a Converge-t

convergebandjune2018_638.jpgHiába gondolták azt a Fülöp-szigeteken, a Converge nem állt internetszolgáltatónak. A zenekar még a nagy leállás alatt sem hálózati szolgáltatással próbálja megkeresni a kiesett turné- és merchpénzt, amit illett tisztába tenniük a sok panaszos, valószínűleg nekik is érthetetlen nyelvezetű üzenet miatt. Persze a félreértésnek oka van: a távol-keleti országban ugyanis létezik egy Converge ICT Solutions nevű cég, akiknél fennakadások voltak az elmúlt napokban. Reméljük, azóta megoldódott a helyzet!

Tovább

Ismét stúdiózik az Ulver!

ulver.jpgTavaly augusztusban jött ki a Flowers Of Evil, az Ulver legutóbbi lemeze, mellyel egyidőben a zenekarról szóló könyv, a Wolves Evolve: The Ulver Story is napvilágot látott. Ez a két kiadvány még véletlen sem akasztotta meg a zenekar lendületét, sőt, máris stúdióznak, igaz, egyelőre nem lehet tudni, hogy dal, vagy esetleg egy teljes lemez jön majd tőlük. Az egyetlen támpont a #Lupercal hashtag, ami a római megtisztulás és termékenység ünnepére utal, ez február 15-re esik. Valószínűleg akkor jön ez a rejtélyes valami is! Várós!

Tovább

Online koncertre vár minket a Dream Theater

_mg_9623.JPGAhogy minden zenekar, a Dream Theater is otthon maradásra kényszerült a járványhelyzet miatt, így a valós koncertek helyett pár évvel ezelőtti fellépésük csúcsminőségű, eddig még nem látott felvételével szeretnék meglepni a rajongókat. A fellépést 2017. szeptemberében rögzítették Tokióban, és korábban még nem hozták nyilvánosságra a szigetországon kívül. A fantasztikus hangulatú, full HD minőségű felvételt január 30-án, egy virtuális esemény során teszik elérhetővé online. Ez a streamelt felvétel lesz az első hivatalos zenekari „kiadvány” az Images, Words & Beyond turnéhoz kapcsolódóan, ahol minden koncerten teljes egészében eljátszották az Images & Words lemezt.

Tovább

A tavasz folyamán várható a kettes Times Of Grace

timesofgrace.jpgEP-nek készült, lemez lesz a Times Of Grace következő kiadványa. A Killswitch Engage két tagja, Jesse Leach és Adam D. által alkotott formáció Leach KSE-s visszatérése miatt lett jegelve, viszont jön a visszatérés, amit ráadásul másabbnak, változatosabbnak ígérnek, mint az elődje volt.

Tovább

Lilaöves jiu-jitsus lett Dave Mustaine

megadave2019.jpgA Megadeth énekes-gitárosát, főnökét semmi sem állítja meg egy percre sem! Nem elég, hogy legyőzte a rákot, készíti az új lemezt, még a sportra is marad ideje, sőt, olyan szinten tolja a jiu-jitsut, hogy ötvenkilenc évesen elérte a lila öves fokozatot. A zenész, akinek hamarosan magyarul is megjelenik az életrajzi könyve, a Facebookon számolt be a szintlépésről, mi is csak emelni tudjuk kalapunkat!

Tovább

Metalite - Új album márciusban, előzetes kislemez most

metalite_band.jpg

A svéd Metalite március 26-án jelenteti meg harmadik albumát, A Virtual World címen. A dallamos power metalt elektronikával és énekesnővel fűszerező rokonszenves társulat addig is egy kislemezzel igyekszik fenntartani a figyelmet. A címadó mellett egy másik szerzeményt is megmutattak, ez utóbbi a Peacekeepers névre hallgat. Ha tetszett a legutóbbi Amaranthe lemez, azért kattints a videókra, ha csalódtál benne, akkor azért. Haladó angolosok a Peacekeepers refrénjének fordításával is megpróbálkozhatnak. A zenekar a lemez dallistáját is kiadta már, ezt a videók alatt mutatjuk. 

Tovább

A természet ott van mindenhol, nem lehet belőle kilépni

Thy Catafalque-interjú Kátai Tamással

thy-catafalque-20204-photo-by-gyongyi-kudlik-small.jpg

Kátai Tamás és a személyével egybeforrt Thy Catafalque az utóbbi évek egyik megkerülhetetlen rockzenei tényezője lett és nemcsak idehaza. Vele beszélgettünk újrakiadásokról, a természet erejéről, de a készülő új album is szóba került. /Fotó: Kudlik Gyöngyi/

Tovább

Dürer - Megjelent az Eagle Has Landed EP-je!

eaglehaslanded.jpgTegnap került fel a digitális platformokra (YouTube, Spotify) az Eagle Has Landed új anyaga, a Dürer című EP. A brutális, agresszív gitárzenét elektronikával vegyítő csapat Dürer Kert előtt tisztelgő anyaga lentebb hallgatható meg, aki kis pofonra vágyik nyugodtan menjen rá, csak aztán ne lepődjön meg! Nyakizom bemelegítése ajánlott, különben igencsak fájni fog holnap!

Tovább

Tavasszal érkezik az új Fear Factory, az első dal hamarosan kint lesz!

0fearfactory2012_06.jpgA Fear Factory következő lemezének története egy gyengébb szappanoperát már megtöltött volna tartalommal: pereskedés a zenekar neve felett, Burton C. Bell kilépése, Dino Cazares ötlete, miszerint az éneket leszámítva teljesen újraveszi az anyagot, mind-mind gerjesztették a maguk lökéshullámaikat, csak éppen a dalok nem óhajtottak érkezni. Most viszont megtörni látszik a csend, Cazares szerint két-három hónapon belül jön a lemez, az első promós dal pedig már a küszöbön toporog!

Tovább

Feladta magát Jon Schaffer, az Iced Earth főnöke

iced_earth_getty.jpgÖnként adta fel magát a hatóságoknak Jon Schaffer, az Iced Earth gitárosa. A Capitoliumban történt zavargások egyik résztvevőjeként körözés alatt állt muzsikus hat vádpontban fog majd felelni a bíróságon, természetesen mind a zavargáshoz köthető. Mint kiderült Schaffer kezében a betörés alatt végig ott volt egy adag medvespray, ami a paprikaspray egy erősebb változata, állítólag ezt az épület biztonsági személyzete ellen használta is.

Tovább

Segíts, hogy segíthessünk!

Jótékonysági kampány a zeneipari háttérmunkások megsegítésére

savethebackstage.jpgSegíts, hogy segíthessünk! Ezzel az alcímmel indul a #savethebackstage néven futó jótékonysági kezdeményezés, melyet olyan zeneipari háttérmunkások hoztak létre, akik a nehéz helyzetbe került zene- és rendezvényipar munkavállalóinak szeretnének segíteni a maguk eszközeivel. A befolyó bevételt a Fábián Juli Emlékalapítvány  gondozza és osztja szét a rászorulóknak.

Tovább

Now And Then címen jön Paul Stanley zenekarának, a Soul Stationnek a nagylemeze

soulstationpaulstanley.jpgSzűk két hónap és megjelenik a Soul Station első nagylemeze, a Now And Then. A Kiss énekes-gitáros, Paul Stanley projektjeként leírható tizenöt tagú formáció már élőben látható volt az USA-ban és Japánban, viszont most értelemszerűen nem tudják gyarapítani a fellépések számát. Viszont hogy legyen miből falatozni, két dalt megmutatunk az anyagról, melyen kilenc feldolgozás és öt saját szerzemény kap majd helyet.

Tovább

Már négy dal kint a Witherfall új albumáról, márciusban érkezik a teljes anyag

witherfall2021.jpgNem árul zsákbamacskát a Witherfall, rendesen megszellőzteti a következő nagylemez, a Curse Of Autumn anyagát, mielőtt kidobnák a nagy, szürke világba. Ez utóbbi esemény március 5-re lett beütemezve, a The Other Side Of Fear pedig már a negyedik ízelítő a csomagról. Lentebb megtaláljátok a dalt, de mutatjuk a többit is!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum