RockStation

Márciusi megjelenések

2021. február 28. - sunthatneversets

new-release-report.JPG

A március is tartogat kellemes meglepetéseket az egyszeri rocker számára. Normális esetben (értsd Covid nélkül) ez a hónap már a tavaszi turnék és a nyári fesztiválok előkészítése lenne a zenekarok számára, így viszont csak egy sima hónap, pár igen kellemes megjelenéssel.

Tovább

Kiadta a második lemezelőzetesét a Memoriam

memoriam2021.jpegEgy hónap múlva már mindenki szabadon hallgathatja a Memoriam következő lemezét, a To The Endet. Viszont hogy addig se kelljen éheztetni a hallójáratokat, a britek kiadták a második kislemezdalt, a Failure To Comply-t. A dalhoz egy videó is jár körítésnek, ez és az előzőleg kiadott Onwards Info Battle az alábbiakban lelhető fel.

Tovább

Iggor Cavalerát semmi sem állítja meg!

0cavalera2019_23_eredmeny.jpg

Folytatódik Iggor Cavalera dobos sorozata, a Beneath The Drums. Most éppen a nagy egyesülésnek köszönhető Cavalera Conspiracy dalt, a Sanctuary-t veszi elő a dobos. Mesél a dob nyers erejéről,hogy állította be a dobot, és miért is fontos a latin groove a dalban. Tessék fülelni, aztán meg a csipát kitörölni a szemből és nézni, ahogy paskolja a bőröket!

Tovább

Posztumusz szólóalbum jelent meg Lee Kerslake-től

leekerslake_2.jpgTavaly ősszel, hetvenhárom éves korában elhunyt Lee Kerslake, Ozzy Osbourne és a Uriah Heep dobosa. A zenész persze még a halála előtt sem állt meg, a legutolsó szólólemeze, az Eleventeen éppen tegnap került a boltokba, illetve a megfelelő zeneszolgáltatókhoz. A koronghoz egy klip is készült, ez a nyitó tételre, a Celia Sienna-ra lett leforgatva.

Tovább

Kikerült a harmadik előzetes dal Ken Hensley szólólemezéről

kenhensley.jpgA jövő hét pénteken fog megjelenni a Uriah Heep tavaly elhunyt volt dalszerző/billentyűsének, Ken Hensley-nek a szólólemeze, a My Book Of Answers. A Vladimir Emelin verseit megzenésítő albumról a frissen kiadott tétel, a Cold Sacrifice már a harmadik előzetes, ez a Stand (Chase The Beast Away) és a Lost (My Guardian) című számokat követi az előzetesek sorában.

Tovább

Megjelent az Epica friss nagylemeze, klipet kapott a Skeleton Key

epica_2020.jpgTegnap került ki a nagyvilágba az Epica legújabb albuma, az Omega, melyet már a megjelenés előtt is több előzetes számmal támogatott meg a holland szimfo metal csapat. A Skeleton Key a nagybetűs nap alkalmából egy videóval lett gazdagabb, ez, valamint a lemez részletei az alábbiakban mazsolázhatók át.

Tovább

Újabb dalok jöttek a Dio-korszakos Black Sabbath újrakiadásokról

sabbath-dio.jpgA jövő héten kerül a boltokba a Black Sabbath első Dio-korszakának két lemeze, a Heaven And Hell és a Mob Rules. A piszkosul megextrázott anyagokon az újramaszterelt lemezanyag mellett szép kupacban áll majd az egyéb jóság is, melyekkel 2 CD-t, vagy igény szerint 3 LP-t töltenek meg. Ezek közül a Lady Evil (7-inch Mono Edit) és a Die Young élő B-oldalas felvétele szökött ki a napokban, lentebb minden részletet megtaláltok!

Tovább

Metalos filmet forgatnak a Trónok Harcának készítői

Tom Morello lesz a Netflixen debütáló metalos film zenei producere

tommorello.jpgD.B. Weiss és David Benioff neve sokak számára ismerős lehet, ők felelősek a Trónok Harcának képernyős adaptációjáért. A két arc még 2019-ben kötött szerződést a Netflix-szel, akiknek ennek fejében több filmet és sorozatot fognak leszállítani a jövőben. Az első munka egy Metal Lords című film lesz, melyben két középsulis srác szeretne zenekart csinálni - egy olyan suliban, ahol rajtuk kívül senki nem hallgat ilyen zenét. A mű zenei részéhez maga Tom Morello adja majd a nevét, a Rage Against The Machine gitárosa a felelős zenei produceri pozíciót tölti be. A megjelenési dátum egyelőre nem ismert.

Tovább

Anya-fia sorozatra készül Dave Grohl és édesanyja

grohlandmom.jpgHat anya-fia páros történetét mutatja majd be Dave Grohl és az anyukája, Virginia Hanlon Grohl. Az utóbbi From Cradle To Stage című könyvén alapuló minisorozatban egy-egy híres előadónak és édesanyjának viszonyát, történetét mutatják majd be. A könyvben olyan hírességek és édesanyjának viszonyát dolgozta fel Mrs. Grohl, mint Dr. Dre, Amy Winehouse, vagy Michael Stipe, tehát a kaliber adott. A filmverzió szereplőiről egyelőre nincs információ, a rendező természetesen a büszke fiú, Dave Grohl.

Tovább

A karrierjének egyik csúcspontjaként tekint vissza az Egy Rém Rendes Családbeli vendégszereplésére Charlie Benante

charlie-benante_ea1510031754_ato2riv2x4kg_proxy.jpg1992-ben az Anthrax rendesen zakatolt, még ha nem is repült olyan magasságokba, mint például a Metallica, de azért elég jól ment Scott Ianéknek. Ennek az időszaknak az egyik legkiemelkedőbb eseménye a zenekar Egy Rém Rendes Családban való szereplése, melynek az Anthrax-szel közös részét 1992. február 23-án mutatták be. Erre azóta is, mint az egyik csúcspontra tekint vissza Charlie Benante.

Tovább

Jelbeszéd - Új videóval jelentkezett a Remorse

Rengeteg ismerős arccal, a zenekar barátaival készült el a thrasherek új videoklipje

remorse_video.jpgBő 12 évvel a D.Ü.H. után új Remorse lemez készült, ami a februári HammerWorld magazin mellékleteként jelent meg. A Kohó albumon 14 gondosan megmunkált thrash metal mesterdarab hallható, melyek közül korábban a Hazudnak és az Indulunk dalokhoz készült szöveges videó, most viszont megjelent a rengeteg ismerős arccal készült első klip, amihez a zenekar Facebook oldalán rögtön nyereményjátékot is hirdetett.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum