RockStation

Tizennyolc dollár a buli, ha oltottak. Ha nem, ezer!

2021. május 31. - theshattered

teenage-bottlerocket-playing-mcnally-june-11125773.jpgKomoly árkülönbséggel árul jegyeket egy koncertre egy floridai koncertszervező. A három punkzenekart felvonultató június 26-i bulira a már beoltottak tizennyolc dollárért, azaz bő ötezer forintért lazán befürgülhetnek, de aki oltási igazolvány nélkül óhajt részt venni az eseményen, annak ezer (!!!) zöldhasút, azaz közel kétszázkilencvenezer forintot kell kicsengetnie ugyanazért. Kicsit komoly diffi, nem? A szervező elmondása szerint ezzel az oltottak számát igyekeznek feltornázni, az már más kérdés, hogy ezzel a húzással mennyire lesz szimpatikus ez a megoldás és egyáltalán maga a koncert.

Tovább

Hétköznapi Csalódások: antikapitalista és antifasiszta munkásmozgalmi nóta József Attila versből: Buza

picsa2021.jpgA Hétköznapi Csalódások Csókol Attila... lemezéhez  újabb klip született, a Buza készítője Barczi András (Mechanical Melon). A tavalyi lemezen a 2006-os Én, József Attila itt vagyok albumhoz hasonlóan ismét József Attila versek megzenésített változatai kaptak helyet. 

Tovább

Megjelent a makói Damnation bemutatkozó EP-je, a Majesty In Degradation

damnation2021.jpgMegtörtént, itt van a Damnation teljes bemutatkozó anyaga! A makói csapat, melynek alapítója az ex-Thy Catafalque gitáros Juhász János, öt dalban foglalja össze az eddigi gondolatait. Az előzetes két dal alapján is bika old school death metalt toló csapat anyaga lentebb, a fizikai példányokat a Pest Records gondozza.

Tovább

Fájdalmas és felszabadító új dal a Seriouskidtől

band_pic.pngMegjelent a Seriouskid nu metál banda második száma, egyben első klipje, a These Sick Eyes. A dal több szempontból is különösen fontos szerepet tölt be a csapat életében, hiszen tulajdonképpen ez volt az első, aminek a demójával dolgozni kezdtek, míg az alapító frontember súlyos érzelmi terheitől szabadul meg benne.

Tovább

Állj elém - Itt a Road új dala!

road2021.jpgMár két hét sincs a Road új nagylemezének, a Senki Kedvéért Nem Fékezünknek a megjelenéséig, így érthető módon már szállingóznak a lemezelőzetesek az új dobossal készült koronghoz. A frissen kiadott tétel az Állj elém, ez a korábban kiadott Igazi testvér és a Road Movie-hoz készített Ahol a hegyeket látod mellé sorakozott be. A többi meg majd úgyis jön magától!

Tovább

Albumsimogató: Gamma Ray – Sigh No More (Noise International, 1991)

Német power metal, kicsit másképp

gammaray91_cover.jpg

Kai Hansen az egyik metál-keresztapa a német területen, zenekara, a Gamma Ray pedig a műfaj alapintézménye. Ez a lemezük (ami idén éppen 30 éves) azonban kilóg a terjedelmes életműből. Szóval ez most nem egy „kötelező klasszikusok”, inkább „titkos favoritok” cikk lesz.

Tovább

Megjelent az Alluvial második nagylemeze, a Sarcoma

alluvial-theputridsunshine.jpgVolt Faceless és jelenlegi Aegaeon tagokkal a fedélzeten zúz az Alluvial, ráadásul külön jó hír, hogy péntek óta a második albumuk, a Sarcoma is kint van már. A hivatalosan atmoszferikus death metalban zörgölődő csapat a megjelenés tiszteletére eleresztette a The Putrid Sunrise címre keresztelt dalukra készített videót, szóval aki szereti a különböző ízekkel (jelen esetben thrash, black, prog) kevert death metalt, annak javasoljuk a play gomb igénybevételét.

Tovább

Közös dalban a két volt Exodus-tag, Rob Dukes és Gary Holt

generation-kill.jpgÚj lemezre készül a Rob Dukes-vezette Generation Kill, aminek az első nyilvános dala a Never Relent lett. Az igényes videóval kiegészített dalba Dukes volt zenésztársa, Gary Holt is beugrott pár hang erejéig - olyan szólót kanyarint' az öreg, hogy mind a tíz ujját megnyalja utána a riffekre éhes nagyérdemű! Aki igazi, tősgyökeres thrash-támadásra vágyik, már cuppanhat is a dalra. Mi szóltunk! A Generation Kill következő korongja, az MK-Ultra valamikor a nyárra várható.

Tovább

Hullámvasút rock - Friss dal Chris Jericho zenekarától, a Fozzytól

fozzy.jpgHát, most mi? Már annyi minden metal klisét ellőttek az évek alatt a zenekarok, miért lenne furcsa, ha a dalod klipjét a világ leghosszabb faszerkezetű hullámvasútján forgatod le? Nem? Chris Jerichoék sem sokat variáltak ezen, a Sane videója pedig egy üdítő kivétel a sok-sok elhagyott raktáras, gyártelepes, meg hasonló klip között. És a videó sem utolsó!

Tovább

Újravette a Masters Of Wart az Amon Amarth

0amonamarth2019_22_eredmeny.jpgHúsz éve jelent meg az Amon Amarth harmadik nagylemeze, a The Crusher - rohan az idő, mi? A korábban már újramaszterelt kiadáson is átesett anyag neves évfordulójára egy kisebb különlegességgel készültek a svédek, az ajándék pedig nem más, mint a korong egyik húzódalának, a Masters Of Warnak az újravett verziója. Mindehhez egy igényes dalszöveges videót adtak körítésnek, így egyszerre csemege a szemnek és a fülnek!

Tovább

Angevil - Új dalt mutatott a volt Devin Townsend Project-tagokból alakult Imonolith

imonolith2021.jpgIdén új EP-t ad ki az Imonolith, melyről egy dal, az Angevil már kiszökött megmutatni magát - ha pedig úgy tett, egy videót is rántott magával. A nótát tartalmazó, Progressions címre keresztelt anyag egyelőre még nem tudni, pontosan mikor fog megjelenni. Tessék nyitva tartani a szemeket!

Tovább

A Wintersunból igazolt basszusgitárost a Nightwish

nightwish-with-jukka-1024x670.jpgBemutatta Marko Hietala ideiglenes utódját a Nightwish. A tegnap este és ma is online koncertet adott, adó csapat Jukka Koskinen személyében találta meg a beugró bőgőst. Koskinen a nagyközönségnek a Wintersunból lehet ismerős, de hogy ő lesz-e a végleges választás, az majd a tényleges, Budapestet is érintő turné megkezdése után lesz eldöntve, addig a beugrós pozi jutott neki (nem elfelejteni, Floor Jansen is csak egy kanyar erejéig került eredetileg szóba!).

Tovább

All-star Pink Floyd-tribute lemez készült - Így énekli a Have A Cigart James LaBrie!

still-wish-you-were-here-pink-floyd-tribute-album.jpgStill Wish You Were Here - A Tribute To Pink Floyd címen egy különleges feldolgozáslemezt adott ki a Cleopatra Records. Az ötszámos anyagon egy rakat ismert zenész dolgozta fel David Gilmourék egy-egy nótáját, még felsorolni is sok lenne (kiemelni pedig a többiek számára sértő), kik azok, akik tiszteletüket tették az albumon. Az egyszerűség kedvéért a dallista és a közreműködő muzsikusok neve az alábbiakban, ahogy a Have A Cigar videója is, melynek az éneksávjaiért a Dream Theater torka, James LaBrie felelt.

Tovább

Új-zélandi tengerésznótát dolgozott fel az Alestorm

154357312_287089112777550_6606585410912437072_n.jpg

A Tik-Tok trenden felbuzdulva vagy csak úgy, de az ismertté vált tengerésznótát a The Wellerman-t dolgozta fel most nekünk az Alestorm. A dal a "wellermen"-ekre utal, az Új-Zélandra kivándorolt brit Weller testvérek ellátóhajóira. 2021 elején a The Longest Johns brit folkzenei együttes és Nathan Evans skót énekes verziója vírusos sláger lett és hallhattunk azóta már megannyi verziót. Így nem is volt kérdéses, hogy a vérbeli kalózoknak is el kell készíteniük a saját verziójukat.

Tovább

Megjelent Esa Holopainen szólólemeze

esaholopainen-byjuusosoinio.jpgMától mindenki számára elérhető lett az Amorphis gitárosának, Esa Holopainennek a szólólemeze, a teljes nevén a Silver Lake By Esa Holopainen című korong. A több vendégénekest felvonultató anyag így utolsó körben még egy harmadik klipet is kitermelt, ez a Vesa-Matti Loirivel közös Alkusointura készült el.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum