RockStation

Itthon is bemutatják a Frank Zappáról készült mozifilmet

2021. június 30. - sunthatneversets

unnamed_37.jpg

Július 1-től érkezik a hazai mozikba a rocktörténet egyik legendás alakja, Frank Zappa életpályáját feldolgozó dokumentumfilm, amelyben különleges, eddig sosem látott felvételek is feltűnnek a Zappa-család archívumából. A filmet Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban és országszerte számos art moziban vetítik.

Tovább

Valami fiatalos hardcore-t keresel? Itt a One Step Closer!

onestepcloser2021.jpgHamarosan megjelenik a pennsylvaniai One Step Closer bemutatkozó lemeze, a This Place You Know. A fiatal arcokból álló csapat ezért kiadott egy klipes dalt, a Pringle Streetet, hogy szokja a közönség, mivel is fog szembesülni, ha majd úgy alakul a dolog. A hardcore mellett a dallamokat sem megvető csapat VHS-korszakot idéző klipje az alábbi.

Tovább

Egy sima, egy fordított, mégis hiába szomorú, de igaz - Két dalt mutatott a Fekete Lemezhez köthető új kiadványairól a Metallica

metallica91.jpgA Metallica nem aprózza el a saját magáról elnevezett, de amúgy Fekete Lemezként a köztudatba égett lemezének újrakiadását. Az eddigi albumaikhoz hasonló díszdobozos szettbe egy napnyi (!) extra hang- és képanyagot töltöttek, aztán még ott a könyv, meg sok egyéb érdekesség is. A kevésbé tehetősek kedvéért egy sima, három CD-s verziót is kapó anyag mellett egy különleges, négy CD-s feldolgozáslemez is készül, melyen különböző előadók variálják át a neves album nótáit, ez a The Metallica Blacklist címet kapja majd. Friss előzetesként a Sad But True harminchatodik nekifutása és szintén ennek a dalnak a St. Vincent-féle feldolgozása került most ki.

Tovább

Szombat esti láz az S8 Underground Clubban

plakat.jpg

Szombat este garantált a szórakozás annak aki az S8 Underground Clubba látogat. Hat zenekar fog majd gondoskodni a hangulatról, két teremben, igazi fesztivál jelleggel. A RED teremben a könnyebb poposabb, bluesosabb rock zenéé lesz a főszerep, míg a BLACK teremben a sötétebb kemény metál lesz meghatározó.

Tovább

ADRIAN SMITH - FOLYÓK ÉS SZIKLÁK SZÖRNYEI... (Trubadur Kiadó, 2021)

Az Iron Maiden őrült pecása

folyok_es_sziklak_foto_1.jpg

Örvendetes, hogy a Trubadur Kiadó olyannyira lát fantáziát a rockzenei memoárok megjelentetésében, hogy Rob Halford életrajzát követően gyors egymásutánban a könyvesboltok polcain landolt Adrian Smith visszaemlékezése, illetve előkészületben van Ronnie James Dio könyvének magyar verziója is.

Tovább

I’m Dorothy: teljes a felállás, új klipes dalban mutatkoznak be Dodo zenésztársai!



Az “Ez csak Rock and Roll” Beatrice feldolgozással jelentette be, majd a két hete megjelent "Sorsszerű" című új dallal mutatta meg Dodo, hogy miképp is fest a zenekar jövője, és az élet a Dorothy után. I’m Dorothy néven egyelőre vendégekkel készültek dalok, a legutóbbi videó végén azonban nyilvánvaló vált, hogy hamarosan teljes lesz a felállás. A friss klipes dalban most bemutatkoztak az új arcok is, a “Kitörölhetetlen” videója ismét Hajnal Ádámmal és Epos Tomival (ST3VIDEO) készült. 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum