RockStation

Megjelent Dee Snider szólólemeze, klipet kapott a Down But Never Out

2021. július 31. - theshattered

dee_snider.jpgTegnap óta mindenki számára szabadon elérhető Dee Snider legújabb szólóalbuma, a Leave A Scar. A Twisted Sister énekese persze egy dalt csak még csak megfilmesített, ez pedig a Down But Never Out lett. A thrashes nóta egy sztoris videóval lett gazdagabb. A dalnak és a filmnek az egyszerű üzenete: sose add fel, még ha a padlón vagy sem... A klipnek valamikor folytatása is lesz, érdemes figyelni az öreg körüli fejleményeket!

Tovább

Bemutatta az Existence Is Futile részleteit a Cradle Of Filth

danifilth2021.jpgMiközben megérkezett az ígért videó, bemutatta a soron következő albumának, az Existence Is Futile-nak a részleteit a Cradle Of Filth. A csapat tizenkét dalt tervez felpakolni az október 22-én megjelenő, a létezés és az ismeretlentől való félelem témakörét felgöngyölítő lemezére, persze a spéci kiadásra jutnak majd bónuszok is.

Tovább

Fred Durst eldobta a sapkáját

0limpbizkit2014_15.jpg

Ilyen eddig még nem volt, illetve egyszer egy halloweeni koncerten, amikor Axl Rose-nak öltözött. Fred híres arról, hogy utálja, ha hozzá nyúlnak a sapkájához. Volt erre precedens, nem is egyszer. Most azonban Mr. Durst az öltözőben hagyta a sapkát és félig fedetlen fővel lépett színpadra. Egészen pontosan egy paróka volt a csávón. De, hogy is nézett ki?

Tovább

Kisfilmmel búcsúzott Joey Jordisontól a Slipknot

attachment-slipknot-joey-jordison-2009.jpgIgaz, nem volt a legszebb az elválásuk, mégis azért várható volt, hogy valahogy megemlékezik a volt dobosáról a Slipknot. A kilenctagú maszkos gárda révén ismertté vált, a héten negyvenhat éves korában elhunyt zenész emlékére egy nyolc és fél perces videó került fel a Slipknot YouTube-csatornájára, melyben különböző videórészleteket válogattak össze - természetesen Jordisonnal a főszerepben. Ahogy a filmecske elején is fogalmaznak: nélküle nem léteznének.

Tovább

RAVAGER - THE THIRD ATTACK (Iron Shield Records, 2021)

A játék neve: technikás thrash metal

ravager_third.jpg

Elismerem, hogy sarkosnak tűnik a kijelentés, de nagyon úgy tűnik, hogy német nyelvterületen minden bokorban rejtőzik egy thrash zenekar. A régi nagyok és a korabeli másod- illetve harmadvonal bandáinak nagy része is aktív, illetve az utóbbi egy-másfél évtizedben sorra bukkantak és bukkannak fel a fiatalabb követők is, akik többnyire megelégednek a régi riffek leporolásával, illetve hagyományőrzés gyanánt a 80-as évek külsőségeivel.

Tovább

Itt voltak a legendák - így néz ki most a hely

ramonesramones.jpgVan, aki azzal foglalatoskodik, hogy bemutassa, hogyan festenek az ikonikus (nem csak rock-) zenekari fotók helyei manapság. Márpedig ilyen fényképekből nem kevés készült az elmúlt mondjuk olyan hetven év alatt, van mit felkutatni, ha beleáll az ember fia. Steve Birnbaum pedig egyáltalán nem rest, lelkesen veszi ezt az önmagának kitűzött feladatot: fogja az eredeti képeket, megkeresi a készítési helyet, majd a képet odatartva kvázi odamontázsolja a zenészeket a jelenbe, egyfajta kellemes idővihart idézve maga körül. De hogy mégis sejtsétek, mégis milyen ez a projekt, meg úgy egyébként hogy fest a dolog, mutatunk rá néhány példát.

Tovább

Azt a pirítós arcú kutya mindenit! - Új dal jött a We Butter The Bread With Buttertől

20210521_wbtbwb_header.jpgSzeptember 24-én fog megjelenni a német troll deathcore csapat, a We Butter The Bread With Butter duó felállásának visszatérő lemeze, a Das Album. A csomagról már a harmadik előzetes jött ki az elvont és döngölős N!CE képében (bónusznak lentebb ott a Hypa Hypa feldolgozásuk), ehhez pedig egy elég fura klip lett az útitárs. De hát tőlük mire is számítottunk volna?

Tovább

Egyszerre 'Chaines, bluesos és sötét Jerry Cantrell friss szólódala

jc2021.jpgVégre-valahára megjelent az Alice In Chains gitárosának, Jerry Cantrellnek az új dala. A jó ideje ígért szólóalbum, a Brighten október 29-től lesz elérhető, erről pedig a nyitó tétel, az Atone mutatkozott be elsőnek. A dalban és a videóban több neves arcot, így Cantrell mellett Duff McKagant, Greg Puciatot és Gil Sharone-t is felfedezhetik a figyelmesebbek.

Tovább

AMD: hallgass bele az új lemez dalaiba! - 9 év után új albummal jelentkeznek a hardcore veteránok


10 vadiúj dal mellett 4 újravett klasszikus (Terror, Pestis, Sivár lét, Mészárszéki hétköznapok) is felkerült a lemezre, mely  “Temetetlen múlt” címmel jelenik meg októberben. A dalokból egy kis ízelítőt már most hallhatunk - a zenekar kedvcsinálónak egy rövid album trailert jelentetett meg a friss lemezhez, az kiadvány előrendelése pedig szeptember elején indul a H-Music Hungary webshopján keresztül.

Tovább

Måneskin: A "Zitti e Buoni" után újabb dalokkal hódítják meg a slágerlistákat

maneskin.pngÚjabb rekordokat dönt a 2021-es Eurovíziós dalfesztivál győztes Måneskin, ezúttal a vadonatúj ”I Wanna Be Your Slave” című dallal, amely máris számos platina minősítéssel büszkélkedhet, magabiztosan lépdel előre az Európai Rádiós Listán sőt, a Spotify Viral 50 chartján az előkelő második helyen szerepel, rögtön a zenekar ”Beggin” feldolgozása után, amely a Spotify Global Top 50 listáját is vezeti.

Tovább

Kész vannak a következő Slipknot-lemez szövegei

slipknot-cover-header_2019.jpgJavában készül a hetedik Slipknot-album, az ígéretek szerint (mondjuk azok mindig vannak) az eddigi egyik legjobb, Iowa-szintű dalcsokorra kell majd számítani. A lemezre időközben elkészültek a szövegek is, bár ezeket még nem énekelte fel Corey Taylor. Viszont egy pár szót azért csak elkottyantott a mindig mindent kommentelő frontember... Az interjú Joey Jordison halála előtt készült.

Tovább

ANTIOCH - ANTIOCH V. EP (Iron Shield Records, 2021)

Bárdolatlan kanadai nemesfém

antioch.jpg

A veretes heavy metalban utazó kanadai Antioch trió ötödik anyaga egy ötszámos, közel félóra terjedelmű EP. A ritmusszekciót alkotó Rhyno testvérek, azaz a dobos Brendan és a húros hangszereket kezelő Jordan, illetve Nicholas Allaire énekes által üzemeltetett csapat menetrendszerűen, két évenként szállítja le a friss szerzeményeket.

Tovább

Emlékeztek még a Disasterpieces DVD-re? Így nyomta rajta Joey Jordison

joey_jordison.jpgAz elmúlt napokon nehéz napirendre térni. Előbb Mike Howe, aztán Joey Jordison, majd Dusty Hill... Nehéz kör volt ez, remélhetőleg megáll a "menet". Akik elmentek, már csak emlékezni tudunk rájuk, viszont ezek a zenészek rendesen letették a névjegyüket a bizonyos asztalra, nem lesz nehéz beszélni róluk, vagy csak gondolni rájuk. Joey Jordison többek között a mozgó dobemelvényes szólóival vált híressé, melyet még az Iowa turnén kezdett el. De hogy is festett ez?

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum