RockStation

Új videót készített az AC/DC, itt a Through The Mists Of Time klipje!

2021. szeptember 30. - theshattered

acdc-2020.pngFriss videó készült az AC/DC tavalyi albumához, a Power Uphoz. A lemez Through The Mists Of Time című dalát érte a megtiszteltetés, már mutatjuk is, hogy sikerült az alkotás!

Tovább

Budapestre jön a Uniform és a Pinkish Black

uniform2020.jpgÚjabb koncertbejelentés érkezett, sűrűsödik a jövő év! A Uniform és a Pinkish Black lettek azok, akiket elhoz nekünk a Tukker, a két csapat április 5-én rombol majd a Robotban. Az energia adott, mivel a két amerikai gárda itt kezdi majd meg a tavaszi menetelést, fásulásról szó sem lehet! A bejelentés mellé a Uniformtól egy friss nóta is járt, csak hogy ne érje szó a ház elejét.

Tovább

UNFORGED - EYE FOR AN EYE (Fastball Music, 2021)

Nu metal tetemre hívva

unforged_eye.jpg

Az ezredforduló utáni retro jegyében a nyolcvanas évek valamennyi underground irányzata, ha a hőskorhoz mérten kisebb léptékben is, de újra virágkorát éli. Nem nagyon tudnék említeni olyan alirányzatot, mely kapcsán heti rendszerességgel ne érkezne valami friss hallgatnivaló. Sőt, az utóbbi hónapokban mintha még az ezredforduló időszakát döntően meghatározó nu metalt is tetemre hívná néhány fiatal banda.

Tovább

Sacrifice - Zúzós dallal támad a The Devil Wears Prada

thedevilwearsprada_2021.jpgMájus végén jelent meg, tehát lényegében még az első porszemek sem álltak meg a ZII EP fizikai példányának tokján, a The Devil Wears Prada máris egy új dalt adott ki. A Sacrifice című tételben, mely egyelőre különálló single-ként igyekszik megállni a helyét rendesen odapakolnak riffügyileg, úgyhogy kisebb nyakmelegítés nem árt előtte.

Tovább

Budapestre is elhozza az új albumát a Scorpions!

scorpions_2019.jpgMegindultak a jövő évi koncertbejelentések, ember legyen a talpán, aki mindezt bírni fogja! A legfrissebb bejelentés a Scorpions turnéjának budapesti állomása, a rockerek május 30-án jönnek majd a Papp Lászlóba, hogy bemutassák a februárban megjelenő albumukat. Az első korongjuk megjelenésének fél évszázados ünnepén valószínűleg egyéb meglepi is jut majd!

Tovább

MARTIN POPOFF: AC/DC – Albumról albumra (Álomgyár Kiadó, 2021)

martin-popoff-acdc--albumrol-albumra--tortenelem-a-dalok-mogott-239541.jpg

Az Álomgyár kiadó tavaly útjára indított sorozata a negyedik részéhez érkezett, jómagam legalábbis immár sorozatként tekintek az érintett kiadványokra. Aki ismeri akár a Metallica, akár az Iron Maiden, akár pedig az Aerosmith kapcsán kiadott könyvet, tudja, hogy mi a közös tematika ezekben az olvasmányokban. Röviden; kapunk egy keményfedeles, cérnafűzött, minőségi papírra nyomott, fotóktól roskadozó kötetet, ami legalább annyira album, mint amennyire olvasmány.

Tovább

Karácsonyi EP-re készül az Eagles Of Death Metal

eadm2021.jpgA tervek szerint november 19-én egy hatszámos meglepetés anyaggal készül az Eagles Of Death Metal. A jövőre Budapestre látogató csapat az Eagles Of Death Metal Presents A Boots Electric Christmas-on öt plusz egy klasszikus ünnepi nótát sorakoztat majd fel, persze a saját arcukra formálva. Az első kiadott tétel az O Holy Night lett, ha nem találjátok még korainak a karácsonyi hangolódást, már tolhatjátok is neki!

Tovább

Sürgősségi szívműtéten esett át Richie Faulkner

judaspriest-3.jpgTegnap jött a hír, hogy Richie Faulknert szívelégtelenség miatt kórházba kellett szállítani, emiatt a Judas Priest félbeszakította az éppen zajló USA-turnéját. Nos, a gitáros azóta átesett egy sürgősségi szívműtéten, viszont öröm az ürömben, hogy stabil állapotban van. A hírt a felesége osztotta meg a közösségi felületeken.

Tovább

Blood Moon - Itt egy új Converge-nóta, Chelsea Wolfe-fal a főszerepben!

converge2021.jpgElkészült a Stephen Brodskyval, Chelsea Wolfe-fal és Ben Chisholmmal kibővült Converge új lemeze. Az anyag az öt évvel ezelőtti, a nevezett zenészekkel közös különleges műsorok után a Bloodmoon: I címet kapta a keresztségben és november 19-én jelenik majd meg. Az első ízelítő a középtempós, persze a veszett témákat sem mellőző kvázi címadó, a Blood Moon lett, ezt az alábbiakban találjátok meg.

Tovább

Új zenei projektben nyomul a Steel Panther volt basszusgitárosa

hollywoodgodsandmonsters.pngJúliusban hagyta ott a Steel Panther sorait Lexxi Foxx, polgári nevén Travis Haley, de máris új zenei projektbe fogott. A Hollywood Gods N' Monsters formációban többek között a Pimp My Ride-ból ismert Dave Aragonnal tolja majd az ipart, melyben egy zeneileg újfajta hibridet ígérnek.

Tovább

Először koncertezik hazánkban a blues-rock legenda - Gary Clark Jr. július 12-én a Budapest Parkban!

garyclarkpark.jpegA négyszeres Grammy-díjas énekes-gitáros-dalszerző, Gary Clark Jr. jövőre a Guns N’ Roses turnéján csatlakozik a zenekarhoz, a milánói és a bécsi állomás között pedig úgy döntött, karrierje során először a magyar közönségnek is bemutatja saját projektjét.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum