RockStation

Gojira - Fortitude (Roadrunner, 2021)

Ezek a fiúk "bátorok"

2021. május 02. - sebiszabi

gojira_fortitude.jpg

Annak idején, amikor a Magmát hozta nekünk a Gojira, az első hallgatásra megszeppentem. Nem akarta megtalálni nálam a helyét. A korábbi lemezeik - főleg a L'Enfant Sauvage - az első kör után olyan természetességgel váltak "örök darabokká", mintha ezeken nőttem volna fel. Aztán lassan felőrölt a Magma is, annyira, hogy már jobban szeretem, mint a korábbiakat. Most itt a Fortitude és most is ezt érzem, csak még egy helyiértékkel arrébbről szól a belső kínzó hang: mi van, ha nem jön be az új Gojira?! Pedig a Gojira mindig jó. Mindig. (vö. Mastodon, Tool). Egy nappal a megjelenés és az első pár meghallgatás után Fortitude még kereste azt a bizonyos polcot.

Tovább

Serj Tankian nyitott az új System Of A Down dalok írására

serj_tankian_photo_armen_keleshian.jpgMég a nézetbeli különbségeket is hajlandó félretenni Serj Tankian, így részéről nincs akadálya annak, hogy új SOAD-dalok szülessenek. Mint ismert, eddig elsősorban Tankian volt a folytatás és egy új lemez megszületésének kerékkötője, viszont a tavaly, jótékonysági (a dalok bevétele a Hegyi-Karabah Köztársaságban dúló harcok sérültjeinek megsegítésére ment), meg vélhetően igényfelmérés céljából kiadott két számuk fogadtatása őt is megenyhítette.

Tovább

Pletykahegyek: Stúdiózik a Slipknot?

slipknot-cover-header_2019.jpgEgyre több jel utal arra, hogy már stúdióban van a Slipknot, igaz az utóbbi időkben volt is róla szó gazdagon, hogy készül a következő anyag. Konkrét jelek persze még nincsenek, az iowaiak mindig erősek voltak titkolózásban, viszont két online-betyár tag Instagram-bejegyzései után erre lehet következtetni, hogy valami fortyog abban a képzeletbeli fazékban. Plusz Corey Taylor következő maszkja is már (elvileg) készen van!

Tovább

Turn Up That Dial - Megjelent az új Dropkick Murphys-album

dropkick_2021.PNG

Április utolsó napja sem telik eseménytelenül a Celtik punk rajongói számára ugyanis megjelent a Dropkick Murphys legújabb albuma a Turn Up That Dial. CD kiadás mellett vinyl formában is az ínyencek számára. A lemez fele kapott már klippet az elmúlt évben így nem csak a fület , de a szemet is kényeztetik a srácok. Illetve a H.B.D.M.F c. számmal végre kiválthatjuk Halász Judit klasszikus születésnapi nótáját a kedvesebb ismerőseink körében.

Tovább

Udo és a haverok - Friss nóta a smigrlihangú legendától és a volt acceptes kollégáktól

dirkschneiderandoldgang.jpegFogta a haverokat és felvett pár dalt. Ennyi a receptje a Dirkschneider & The Old Gang röpke anyagának, mely augusztus 27-én kerül kiadásra - fizikai formában. Az Udot, a fiát, Svent, két régi acceptes kollégát (Peter Baltes és Stefan Kaufman), valamint Mathias Dieth-et és Manuela Bibert felvonultató formáció már két nyilvános számmal rendelkezik, ehhez május 28-án érkezik a harmadik szerzemény, a Every Heart Is Burning. De ne szaladjunk ennyire előre! Itt a friss Face Of A Stranger és a tavaly kiadott Where The Angels Fly.

Tovább

Bemutatta az első dalát az Anthrax- és Shadows Fall-tagokból álló Living Wreckage

livingwreckage.jpgLeszállította az első művét a Living Wreckage. Az Anthraxből és a Shadows Fallból ismert arcokat is a soraiban tudó csapat régisulis hard rock / metal vonalra lőtte be a játék nevét, valahol a Skid Row és a Pantera ütközőzónájában. Dal és a veretes tagnévsor alább!

Tovább

Star-Crossed City címen megjött a következő Vulture-lemezelőzetes

vulture2021.jpgMivel már egy hónap sincs a megjelenésig, a Vulture (és a kiadójuk) gondolta, ideje megszellőztetni egy újabb dalt. Jól is tették, hiszen a Star-Crossed City egy igazi, velős ős-speed/thrash dara, annak is a finomabbik végéből. A nótához egy, a feelinghez passzoló stúdiós videó készült. A nagylemez, a Dealin' Death május 21-re várható.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum