RockStation

IRON MAIDEN - SENJUTSU (Parlophone/Magneoton, 2021)

2021. szeptember 26. - rattlehead18

senjutsu_back.jpg

Sok véleményt (kritikát, ajánlót, recenziót, stb..) olvashattunk már a Senjutsuról, nálam azonban relatíve lassabban tisztul a kép a lemez kapcsán, bár három héttel a megjelenés után sem merem állítani, hogy kiismertem volna az idei év - talán - legjobban várt metalalbumát. Már az elején leszögezem, hogy körülbelül azt kaptam a lemeztől, amit az előző öt korong tükrében remélhettem, illetve objektíve elvárhattam. Az első meghallgatás után pedig nyugtáztam, hogy ez a britek legkevésbé Maidenes albuma, de erről majd egy kicsit később...

Tovább

Négydalos EP-t ad ki a Guns N' Roses

guns_n_roses_2018.jpgÁllítólag új nagylemezen dolgozik a Guns N' Roses, viszont erről eddig még nem sokat tudni. Viszont az eddig kiadott, (fel)új(ított) dalokat, azaz a Hard Skoolt és az Absurdot azért csak kiadják egy kislemezen február 25-én, addig is legyen mivel elütni az időt. A csakis a hivatalos weblapról beszerezhető korongon az említett nóták mellett két koncertfelvétel, a Don't Cry és a You're Crazy figyel majd.

Tovább

Judas Knife - Egy kis klasszikus ízű fini post-hardcore jöhet?

judas_knife_photo_by_nathaniel_shannon.jpgSid Jagger és Drew Thomas, akik korábban a God Fired Manben nyomatták együtt (külön pedig a Youth Of Todayben és a Garrisonban), most új formációban tolják az ipart. A két New York-i arc Judas Knife név alatt adta ki az első albumát, a Death is the Thing With Feathers-t, aminek érdekessége (amellett, hogy fini, régivonalas post hardcore lemezről van szó), hogy a záródalban Kurt Ballou vendégszerepel pár sor erejéig. Csapassátok!

Tovább

SICULICIDIUM - LAND BEYOND THE FOREST / EP (Sun & Moon Records, 2016/2021)

sicu_land.jpg

"Akinek sötét a lelke, sötétek az álmai is. Akinek még sötétebb a lelke, az már nem is álmodik." Az idézet a CD borítójának belső oldalán olvasható. Az erdélyi pokoljárók friss kiadványa váratlanul ért, hiszen nem új albumról, mégcsak nem is nagylemezről van szó. A Land Beyond The Forest a Pestifer hangszeres és Lugosi Béla énekes által alkotott szövetség 2016-os EP-je volt. A kiadvány a maga idején LP-n, kazettán és digitálisan jelent meg, a teljesség jegyében a CD formátum az ötödik évfordulón vált esedékessé.

Tovább

Mocsok death metallal támad a Creeping Death

creepingdeath-promo1.jpgIlyen zenekarnévvel sokan a Metallicára asszociálnának, de az arra tippelők nem is tévedhetnének nagyobbat. A texasi brigád ugyanis olyan mocsok, vérhányós, mégis húsos death metalt tol, hogy szinte kenyeret kell enni mellé, annyira tömény. A csapat október 8-án adja majd ki a legújabb EP-jét, a The Edge Of Existence-t, erről a frissen kiadott Humanity Transcends című csodával tudunk megörvendeztetni titeket.

Tovább

Világ körüli turnéra indul 2022-ben a Red Hot Chili Peppers

rhcp2021.pngA pontos dátumokat még nem hozták le, de az biztos, hogy jövő nyáron újra útra kel a harmadjára is John Frusciantéval dolgozó Red Hot Chili Peppers. A funk-rock négyes egy teljes világ körüli turnét tervez, így érdemes nekünk is figyelni a fejleményeket, addig is itt a zseniális bejelentő videó a testileg már láthatóan érő, de lelkileg még mindig gyerek paprikáktól.

Tovább

DARK ARENA - WORLDS OF HORROR (Pure Steel Records, 2021)

dark_arena_worlds_of_horror.jpg

Jelen ajánlót sajnos nekrológként kell kezdenem, ugyanis a Worlds Of Horror a 2019-ben elhunyt Paul Konjicija gitáros posztumusz kiadványa. A 2018-ban rögzített hanganyag végül augusztus utolsó napjaiban kapott CD formátumot. A színtéren a 90-es évek első felében indult clevelandi Dark Arenának a saját jogán kevés babér termett, az egyetlen alapembernek számító gitáros neve is inkább az Antithesisből lehet ismerős a keménymagnak.

Tovább

Roots Below címen új dalt hozott az As I Lay Dying

aild_2019_04.jpgMég a 2019-es lemez, a Shaped By Fire dalaival egyidőben íródott, végül viszont az anyagról lemaradt dalt mutatott a nagyvilágnak az As I Lay Dying. Az immár Nick Hipa nélkül dolgozó zenekar megmaradt húrosai új sávokat írtak a korábban félrerakott témák mellé, így állt össze a Roots Below. A csapat várhatóan jövőre Budapestre is elhozza a húsz éves turnéját, melyen a Dying Fetus és az Emmure melegít majd be nekik, szóval érdemes gyúrni a kalandra!

Tovább

Graveyard Sun - Itt egy új videó a Green Lungtól

green_lung.jpgAhogy azt már korábban írtuk, október 22-én a Svart Records gondozásában Black Harvest címmel érkezik az angol Green Lung új lemeze. A 70-es évek érzését, némi doommal vegyítő brigád, most egy új videóval jelentkezett, amely a Graveyard Sun című tételre készült el. Alább csekkolhatjátok, csakúgy, mint a lemezről eddig már publikus dalokat.

Tovább

Hard Skool - Friss dal jött a Guns N' Roses-tól!

guns_n_roses_2018.jpgAz Absurd után újabb tételt villantott a Guns N' Roses. A Hard Skool, ahogy az előző szám is, még a Chinese Democracy sessionjei alatt született, de ha lehet ilyet mondani, szinte a régi csibészséget hozza magával - már amennyire csibészek tudnak lenni a közel hatvanas csókák. De az biztos, hogy határozottan jobb, mind az előző!

Tovább

Véráztatta szimfónia - Megérkezett a Whitechapel második lemezelőzetese

whitechapel_20211.jpgFolytatja az október 29-én megjelenő lemezének, a Kinnek a promócióját a Whitechapel. A gyilkos deathcore-ba az utóbbi időkben némi dallamot szállító hatos ezúttal a régi fanoknak kedvező, azaz tiszta ének nélküli A Bloodsoaked Symphonyt mutatta be. A Lost Boyjal együtt így már két tétel fülelhető az ismét igen erősnek ígérkező anyagról, nem érdemes gondolkodni a meghallgatásán.

Tovább

Angel Of Light - A Myrkurral közös dal lett a Me And That Man következő lemezelőzetese

me_and_that_man_2021.jpgMár nem kell olyan sokat várni a Me And That Man következő albumának megjelenéséig (ez november 19-re van beütemezve), úgyhogy szépen-lassan jövögetnek a promós nóták róla. Az Angel Of Light révén már a második tétel került ki a New Man, New Songs, Same Shit, Vol.2-től, melyben Myrkur énekel Nergal mellett. A teljes kiszolgálás érdekében videó is jár a dalhoz, úgyhogy nem is rizsáznék tovább...

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum