RockStation

Lone Wolf - Debütál a BILLOG új videója

Premier!!!

2021. november 14. - sunthatneversets

billog_bandpic.jpg

Új videóval jelentkezett a Billog, akik legutóbbi, A Bittersweet Symphony című lemez Lone Wolf című dalára készítettek egy DIY videót.

Tovább

Jön az Agnes Vein harmadik albuma

agnes-vein.jpgNem kapkodja el a dolgokat a death/doom vonalon mozgó Agnes Vein. A húsz éve nyomuló zenekar mindössze a harmadik nagylemezére készül, erről az állításuk szerint a valaha írt legkönnyedebb dalukat, a Vultures Hymnt emelték ki előzetesnek. A korong december 17-én érkezik, Deathcall cím alatt kéretik majd keresni. Ha szereted a Neurosist és/vagy a Yobot, egy próbát mindenképp ejtsetek velük!

Tovább

Jövőre jön a Machine Head következő nagylemeze

mh2021.pngHiába hajtogatta annak idején, hogy a nagylemezeknek már semmi értelme és nem lesz több a Machine Head neve alatt, jövőre csak megérkezik a soron következő korong. Az egyelőre ismeretlen című anyagot már javában rögzíti a zenekar magját képező Robb Flynn és Jared MacEachern, erről a közösségi felületeken számoltak be.

Tovább

Jethro Tull @ Budapest Kongresszusi Központ, 2021. november 12.

Gyönyör rockra és fuvolára hangszerelve

iananderson_5.jpgA Jethro Tull, vagy Ian Anderson szólózenekara, vagy a jelenlegi Jethro, ami Ian neve alatt fut, rendszeres vendége Magyarországnak. Ez rendben is van így, hiszen ez a több mint fél évszázada zakatoló rock-gőzmozdony mindig megmozgatja a maga közönségét és (csak a mostani és az előző budapesti koncertből tudok kiindulni, de) magasan tartott nívó mellett a lehető legigényesebb, legprofibb koncerteket adja. A mostani, a Jethro Tull progos dalaira koncentráló fellépés is hatalmas élmény volt, kifelé ezek a szavak fogalmazódtak meg bennem: "Ez egy príma koncert volt! Kár, hogy csak ennyi jutott most". Persze ez a "csak" igencsak relatív, hiszen jutott itt a gyönyörből rendesen!

Tovább

Új kiadót indított a Nuclear Blast alapítója

atomicfirerecords.pngÉrdemes feljegyezni az Atomic Fire nevét. Az istállót Markus Staiger, a Nuclear Blast alapítója hívta életre, a Warner égisze alá tartozó, de szigorúan független kiadó alá olyan zenekarok tartoznak mostantól (a teljesség igénye nélkül), mint a Helloween, az Opeth, a Meshuggah, az Amorphis, a Primal Fear, a Sonata Arctica, vagy éppen az Agnostic Front.

Tovább

Florida Man - Bluesban nyomja az Alex Skolnick Trio

astfloridaman.pngKicsit bluesosabb témát kapott elő az egyébként jazzben nyomuló Alex Skolnick Trio. A Testament gitárosának zenekara a Florida Mant mutatta meg a nagyközönségnek. Talán tudjátok, a "Florida Man", azaz a floridai átlagember visszatérő mémje a híreknek, a balfék és lehetetlen cselekedeteikkel mindig rámutatnak: van lentebb. Előttük emel kalapot a zenekar a vendégekkel gazdagított videóval kiegészített nótában.

Tovább

A Lorna Shore énekesével vette újra az egyik dalát a Brand Of Sacrifice

brandofsacrificewillramos.pngÉpp, hogy megjelent a Lifeblood, máris újravarrta a címadót a Brand Of Sacrifice. A deathcore zenekar a Lorna Shore mostanában igen népszerűvé vált énekesét, Will Ramost hívta meg kicsit acsarkodni a dalba, amitől ha lehet mégállatabb lett az egész cucc. Persze ha nem szereted a döngölős, hörgős-károgós dolgokat, inkább ne próbálkozz vele.

Tovább

A Kajgūn új szintre emeli a teljesen improvizatív jazz metált a Ptahfraw Nowmuuz című videóval

kajgun.jpg2021 júliusában a Csend Stúdióban rögzítette új anyagát a Kajgūn. A felvétel során nemcsak a zene volt improvizatív, a zenekar által meghívott filmes csapat is rögtönzött látványelemekkel, fényekkel, és kameramozgásokkal rögzítette a videóanyagot, mely a megközelítésnek köszönhetően él és lélegzik. A zenekar azzal a szándékkal vonult stúdióba, hogy egy felvegye Daogoad című bemutatkozó lemezét, és amely hang és videó formában egyaránt meg fog jelenni. A Ptahfraw Nowmuuz az első darabja az új anyagnak.

Tovább

Elkeni az arcokat friss dalával a Code Orange

code-orange-band-2021-photo-credit-jim-louvau.jpgMegvan az, amikor a kilencvenes évek filmjeiben megjelenik a gonosz és egyből ilyen baljós indusztriál metal zúzda indul el? És az, hogy milyen furák voltak azok a (valószínűleg) hungarocell díszletek és gumi maszkok? Na, ezt a feelinget eleveníti fel a friss kislemezdalával, az Out For Blooddal a Code Orange - ha ismeritek a zenekart tudjátok: csak semmi balfaszkodás, minden megy egyenesen bele az arcba!

Tovább

Jon Lord’s Concerto for Group and Orchestra @ Győr, Audi Aréna, 2021.11.05.

Egy legendás alkotás újjászületése avagy Hush, alkoss, gyarapíts

img_7043_lr.jpg

Alighanem az eseményről szóló beszámolók zömének közzétételét megelőzte Nergal, aki a röviddel a koncert után rendesen elárasztotta a világhálót saját készítésű felvételeivel. Bizony, a Behemoth vezéregyénisége szintén tiszteletét tette a kisalföldi megyeszékhelyen, mint ahogy stábunk is képviseltette magát, ráadásul nem kevesebb, mint négy fővel, nagyrabecsült főszerkesztőnket is ideértve. Adam Darski urat, saját bevallása szerint, a Deep Purple-féle Perfect Strangers vezette be annak idején a rock világába (el tudjuk képzelni, milyen érzésekkel hallgatta a dalt az Audi Arénában), mi pedig ugyebár nagyon szeressük a kulturális, akarom mondani, komolyzenét – a vonósnégyest, azt meg kurvára!..

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum