RockStation

Electric Callboy | Blind Channel | One Morning Left @ Barba Negra, 2022.04.27.

Kolbojok a finn nyárban

2022. április 28. - theshattered

0electriccallboy2022_13_eredmeny.jpg

Jó, hát még esős szabadtéri koncerten úgysem voltam. Legalábbis olyanon, ami ilyen rideg / hideg időben került megrendezésre. Mert hát az egész héten csak akkor kell leszakadnia az égnek, amikor koncert van, ráadásul nem is akármilyen, de ennyit a hisztiről (vagy nem), jöjjön milyen volt a bál!

A One Morning Left a nevéhez híven tényleg úgy dózerolt, mintha nem lenne holnap (max egy), az októberben Budapestre visszatérő legények a maguk party deathcore-jával (legalábbis én úgy könyveltem el) lealáztak minden addig megjelentet, főleg a színpad elé járulókat, a Jacko-coverrel dúsított bálon már rögtön robbant a wall of death, igaz némi ösztönzésre. Jó volt? Igen! Fasza volt? Naná! Száraz időben még nagyobbat kaszáltak volna a finnek! Lehet hülye párhuzam, de végig az járt az eszemben a műsoruk alatt, hogy vajon mekkorát vitt volna a Dr. Acula, ha nem cseszik el a zenéjüket a korai éra után. De most ennek nincs jelentősége, iszonyat jól izzítottak a srácok, szétadtam a rövid szettet.

A Blind Channel szintén relatív jó hangulatú fogadtatásban részesült, meg is dolgoztak érte. A találóan violent popnak titulált zenével operáló urak szerint a finn nyár olyan, mint az itteni idő volt. Oké humor volt csak, de nagyban oldotta a hangulatot - ha a felhőket nem is... Sorra jöttek a slágerek, még Eminem és Anastacia egy-egy örökzöldje is bekerült a sorba, amiből tisztán kiderült: sem a zenészek, sem a közönség nem csak kő metalosokból álltak. Így van jól, kérem! A hangzás rendben volt, csak a zuhanyt nyitották meg egyre jobban, de az élet nem állt meg. A profi szórakoztató urak és az ismét wall of deathbe kergetett közönség is kitett azért, hogy mielőbb újra láthassuk őket. Mondjuk a merch vásárlásra ösztönzést, kötelezést sosem szerettem / értettem. Ha jók, úgyis inal a közönség a merchpult mellé, nem?

0electriccallboy2022_20_eredmeny.jpg

Hogy az Electric Callboy megritkult turné közben, kicsit talán kedvét szeghette a rajongóknak, de nem a már Electric név alatt alkotó Cowboyoknak! A srácok fél kilenckor megkezdték a tripet (jövőre folytatása következik! ) és egészen tízig meg sem álltak.

Jó, bevallom, én is a Hypa Hypa révén ültem fel a szerelvényre, de szerintem nem voltam ezzel egyedül. Zseni, amit leművelnek a srácok az utóbbi két évben! Csont nélküli slágersor és még hol a vége! Itt van már a lemez? Akkor siessünk vele!

0electriccallboy2022_17_eredmeny.jpg

Na persze visszafelé is megvan azóta minden kötelező és jöttek is szépen, sorjában. Nyitás? Pump it! Az égiek is megpumpolták, folyt is a víz fentről a koncert feléig, de uhh! A színpadon történtek mindenért kárpótoltak! A szett tökéletes volt (a megfelelő oldalakon lehet puskázni), a régi és az új dalok együtt hasítottak szét minden agyat. Szerintem minden illendő nóta képviselte magát, legalábbis most hirtelen nem tudok olyat, ami hiányzott volna. Jó, az örök - jó értelemben vett - barom Kevin igen. Néhol kellett volna a két ének Klossek úr próbálkozása mellett is, de Nico legalább mindenkinek be tudta bizonyítani, hogy igenis odavaló a sorba (már ha bárkinek lett volna kétsége efelől). Persze várható volt, hogy mi marad a ráadásba, ott jött a bilihajas 'Moves, az MC Thunder első része és... valami b-oldalas dal, nem is tudom a címét... Hypa... valami, haha. A látvány erős volt, a hangzás tiszta, az élvezet maximális!

De komolyan! Mekkorát csattant már az este, főleg a főzenekar! Mi volt itt! Az eső nélkül cafatosra vitték volna a házat, így "csak" atomrobbanásként szedte le az agyakat a sorban érkező slágerhalmaz. Már most kötelező fogás a '23-as buli! KÖSZI AZ ESTÉT! 

FOTÓK: RÉTI ZSOLT

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr217818443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum