RockStation

Közös headliner koncerttel érkezik Budapestre a Lamb Of God és a Kreator

Három amerikai különleges vendég csatlakozik hozzájuk!

2022. május 28. - rockstation

lamb_of_god_travis_shinn.jpg

Közös headliner koncerttel érkezik Magyarországra a Lamb Of God, és a Kreator.  Az esemény öt zenekarral igazi mini-fesztiválnak érkezik, különleges vendégek a Cattle Decapitation, a Blood Incantation és a Vended. /Fotó: Travis Shinn/

LAMB OF GOD

A Lamb Of God 12 év után először játszik Magyarországon! A legutóbbi lemezük 2020 júniusában jelent meg, azóta viszont az ismert okoknál fogva nem tudták rendesen megmutatni a dalokat a világnak élőben, a tavaly márciusban megjelent "Live In Richmond, VA" koncertalbum viszont valamellyest kárpótlást jelenthetett, ezen ugyanis a teljes lemezt eljátszották élőben. A "VI: Sturm Und Drang" lemez utódja az első felvétel Art Cruz dobossal, aki Chris Adler helyére érkezett 2019-ben. Az egyszerűen csak "Lamb Of God" címre keresztelt lemez Josh Wilbur (Korn, Megadeth, Gojira, Trivium) producerrel készült, és Jamey Jasta (HATEBREED) and Chuck Billy (TESTAMENT) is vendégeskedik rajta.

KREATOR

Június 10-én jelenik meg a Hate über alles című friss Kreator lemez, pontosan két hónappal később pedig már a Barba Negra színpadán is hallgatjuk a teuton thrash veteránok legfrissebb dalait. Az új anyag az első, amit Frédéric Leclercq basszusgitárossal (Sinsaenum, ex-Dragonforce) készítettek. A felvételek a berlini Hansa Tonstudióban készültek fel Arthur Rizk (Power Trip, Soulfly, Code Orange stb.) irányítása alatt.

Tavaly a Metalitalia podcastnak Mille ezt mondta a zenei irányról: “Ez most határozottan más. Nehéz leírnom, de azt hiszem, hogy ismét határozottan thrashesebb. Sok benne a dallam, és sok benne a hagyományos rész is, számos összetevő megjelenik benne az utóbbi négy-öt albumról, de van benne néhány nagyon régi vágású pillanat is. Szerintem ez határozottan a következő lépés.“

KÜLÖNLEGES VENDÉGEK

A Cattle Decapitation legénységét nem kell bemutatni a grindcore és death metalt kedvelőknek; az 1996 óta aktív zenekar már hét nagylemezzel gazdagította a műfajt. Legutóbbi albumuk Death Atlas címmel jelent meg 2019-ben, jelenleg pedig épp a stúdióban dolgoznak a folytatáson.

A Blood Incantation is friss lemezt készített, a coloradói technical death metal zenekar "Timewave Zero" című albumával viszont az első kettővel ellentétben - amelyen jó ízléssel keverik a technikás és pszichedelikus elemeket a klasszikus death metallal - egy ambient lemezt kaptunk.

A Vended zenekarban két Slipknot tag, Corey Taylor és Shawn Crahan fia, Griffin Taylor és Simon Crahan játják apáik útját; tavaly novemberben a "What Is It / Kill It" című EP-vel mutatkoztak be.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9917841673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum