RockStation

A Totem a családot, a barátokat és a Soulfly törzsét jelképezi

Interjú Max Cavalerával

2022. szeptember 26. - KoaX

0soulflay2018_40_eredmeny.jpg

Fene se gondolta volna, hogy egy Facebook beszélgetésnek az lesz a vége, hogy Max Cavalerával készítünk interjút. A Soulfly és Max Cavalera magyarországi helytartója, a mindenki által csak Rolf Cavaleraként ismert úriember segített nekünk és összehoztuk azt, amit hosszú évek alatt se sikerült, pedig többször már nagyon közel jártunk hozzá. Max-szel egy nem mindennapi villáminterjút készítettünk, melyhez a válaszokat kézzel írva (!) kaptuk vissza. Szó esik a spiritualitásról, a sivatagról a családról és a totemekről is. 

RS: A világ elég szar hely manapság. Nehéz most turnét szervezni?
MAX: Az összes turnét Gloria szervezi, ő foglalkozik ezzel a részével. Én a koncerteken veszem ki a részem, szóval itt minden dícséret Gloriát illeti, illetve őt kellene erről kérdezni.

RS: Mit gondolsz arról, hogy manapság a koncerteknek feltöltő energiája van, ami egyre fontosabb.
MAX: A koncertek egyszerűen csodálatos dolgok az életben, semmi sem hasonlítható hozzájuk. Kiszámíthatatlan, vad, őrült és kaotikus. Azért imádok élőben játszani, mert ilyenkor megszáll a zene energiája és szelleme.

RS: Húsz éve csinálod a Soulfly-t. Elfogyhat valaha az energiád?
MAX: Remélem, hogy erre nem fog sor kerülni. Túlzottan szeretem a metal zenét ahhoz, hogy csak úgy elengedjem és letegyem a lantot. Ahogy idősödöm, egyre jobban szeretem a zenét és egyre jobban érzem, hogy szükségem van rá, mert egy csodálatos dolog.

RS: Mit jelent számodra az a szó, hogy spirituális?
MAX: Egyszerűen mindent! A természetet, a metal zenét, a koncerteket, a sivatagot, de egyben ez egy lelkiállapot is. Én nagyon spirituális embernek tartom magam, érzem az univerzum energiáit, ami folyamatosan körbe vesz minket. Ezt az energiát igyekszem a dalaimmal, a koncertjeinkkel visszaadni a közönségnek, a rajongóinknak is.

0soulflay2018_19_eredmeny.jpg

RS: Hogy találtál/találsz rá a saját lelkibékédre?
MAX: Néha kirándulni szoktam a sivatagban egyedül vagy éppenséggel a srácokkal. Gloriával főleg filmeket és sorozatokat szoktunk együtt nézni. De ezen kívül természetesen a zenén keresztül is megtalálom a sajt békémhez vezető utat. 

RS: Hogyan mutatnak be az unokáid a barátaiknak? Ő az én Max nagyapám, aki újra és újra beutazza a világot?
MAX: Ez vicces a számomra is. Szerintem tök jó dolog, hogy a nagyapjuk egy rocksztár, de azért néha ez meglepi a haverjaikat.

RS: A te totemállatod mi lenne?
MAX: Oroszlán! Oroszlán a csillagjegyem is. Szeretem az oroszlánok által képviselt hatalmat, és nem mellesleg a Detroit Lions (amerikai focicsapat) hatalmas szurkolója vagyok!

RS: Az új album nagy változás a többi anyaghoz képest. Miben rejlik a Totem ereje?
MAX: Arra koncertráltam, amihez a legjobban értek, ez pedig a metal zene. Ez a lemez volt az egyik leginspirálóbb, legszórakoztatóbb anyag, amin egész pályafutásom alatt dolgoztam, szóval örömmel gondolok rá. A Totem a családot, a barátokat és a Soulfly törzsét jelképezi.

RS: Zyon már sokadik albumon dolgozik veled. Mit tud ő hozzátenni a Soulfly örökségéhez?
MAX: Rengeteget köszönhetek neki, rendkívül sok jó ötelete és meglátása van. Az ő technikája, ahogy dobol kivételes és iszonyatosan erőteljes. Bátran ki merem jelenteni, hogy ő a metal zene Keith Moonja. Egyszerűen annyi energiával van tele és olyan lelkesedéssel van még mindig a zenekar felé, hogy ezt csak tisztelni lehet.

RS: Mikor láthatunk titeket újra Európában?
MAX: A következő évben újra támadunk! Túl régóta volt már egy EU turnénk. Találkozunk veletek is a Totem Moshpitben! 

Nagy köszönet az interjú megvalósításában nyújtott segítjégéért Rolf Cavalerának.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9617938452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum