RockStation

Megnéznéd mit írt a nyolcéves Jordan Rudess a legendás Leonard Bersteinnek?

2022. október 24. - theshattered

0dreamtheater2022_21_eredmeny.jpgEgy finoman fogalmazva is szerénytelen levéllel lepte meg 1965 augusztusában Leonard Bernsteint az akkor még csak nyolcéves Jordan Rudess. A később a Liquid Tension Experiment és a Dream Theater billentyűseként ismertté vált zenész levele az alábbiakban látható, olvasható, mint kiderült: a kopasz billentyűs egyáltalán nem gondolta komolyan azt, hogy jobb lenne, mint a legendás komponista.

rudess-letter-to-bernstein-732x1000.jpg

Jordan Rudess: "Nem hiszem, hogy a nyolcéves énem jobban játszott volna, mint ő. Ő egy istenverte jó zongorista volt. Igazán, komolyan tehetséges. Az a vicces a Leonard Bernsteinnek küldött levélben, hogy ahogyan ő, úgy én is átléptem a határokat a karrierem során. Klasszikus zenészként kezdtem, kilencévesen mentem a Juilliardra, onnan tizenkilenc éves koromban jöttem el, hogy más dolgokba fogjak bele. Játszottam rockot, progresszív rockot, majd metalt, meg egy csomó másféle cuccot. Nyilván Leonard Bernstein volt a határokon áttörés királya, bármilyen stílusban tudott alkotni."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8717961176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum