RockStation

Budapestre jön a Hollywood Vampires

... azaz Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen

2022. október 31. - sunthatneversets

312061046_538879548243725_3756428938560041226_n.jpg

Kirobbanó, eget-földet rengető show-val érkezik Budapestre a Hollywood Vampires 2023. július 18-án a Sportarénába.

Tovább

Régi-új dalához készített klipet az Overcast

overcastfoto.jpgA húsz éves múltra visszatekintő budapesti csapat ismét visszatalált kezdeti önmagához. A súlyosabb, sötétebb atmoszférát megidéző letisztult dark hangzás nagyon is jellemző volt a zenekarra a kétezres évek legelején. Aztán mint sok más hasonló banda, őket is elérte  változás szele. Külső, belső hatásra az Overcast is a populárisabb, könnyebben emészthető dallamok felé vette az irányt. És habár az elmúlt több mint egy évtizedben szinte folyamatosan jelen volt a hazai underground életben a csapat, a kezdeti  hangzást és ezzel járó hangulatot nem sikerült már átadni.

Tovább

Orthodox - Learning To Dissolve (Century Media Records, 2022)

Zúzós, kemény, brutális, sűrű, ütős és zajos

orthodoxlearning.jpg

Orthodox néven csak a Metal-Archives enciklopédia hat zenekart listáz. Az első kérdés már adja is magát; az alakuláskor nem lett volna érdemes egy másik bandanév után nézni?! Ráadásul a címben lévő Orthodox nem is szerepel ezen a bizonyos listán.Na, itt jön a második kérdés, miszerint metal-e egyáltalán az a muzsika, amiben a mi sokadik Orthodoxunk utazik. Nos, ha a nu metal és a metalcore fémzene, akkor ez is metal, de kétségtelenül nem az orthodox fajtából. Kérdéseimmel a lényeget el is árultam, a banda ugyanis modern metalban utazik, annak minden jellegzetességével együtt, melyek az utóbbi két-három évtizedben rakódtak a fémzene vázára. A bevezető végén annyit még el kell árulnom, hogy a Learning To Dissolve megjelenéséig semmit sem tudtam erről a csapatról.

Tovább

Online koncertekre készül a Puscifer

pusifer_1131_a_crop_travis_shinn.jpgHolnaptól két online koncert lesz elérhető a Puscifertől. A két "lemezes" tematikájú koncertfilm a V is for Versatile: A Puscifer Concert Film featuring music from the V is for… era és Parole Violator: A Puscifer Concert Film featuring Conditions of My Parole címeket viseli majd, ízelítőnek az előbbiről kiadott Momma Sed lett bemutatva.

Tovább

Túl van az első, Trevor Strnad nélküli koncertjén a Black Dahlia Murder

tbdm2022.jpgAz énekesük, Trevor Strnad halála után nem állt földbe a Black Dahlia Murder, sőt megújult erővel tértek vissza a deszkákra. A csapat élén az alapító gitárossal, Brian Eschbachhal kiálló ötös, már túl van az első koncertjén, ebből alább egy kis ízelítő található. Eschbach helyén Ryan Knight játszik, aki korábban hét évig pengetett a TBDM-ben.

Tovább

Frenzy - Igazi punkos lendülettel operál Iggy Pop

iggyfrenzy.jpgIggy Pop tolt egy Ozzyt. Ez egy furcsa mondat így hirtelen, de itt a magyarázat: a rockikon lenti dalát, a frankón punkos Frenzy-t ugyanúgy Andrew Watt felügyelete - és háttéréneke - mellett készítette el, mint a Sötétség Hercege a legutóbbi két lemezét. De ha nem lenne elég, még ugyanazok a muzsikusok is segítettek neki, a basszusgitáron Duff McKagan, a dobok mögött Chad Smith hozza az őserőt. A nagylemez várhatóan jövőre érkezik.

Tovább

Hammer Of Doom Festival XV

Epicus Doomicus Universalis

hammer-of-doom-xv-2022-billing-komplett.jpg

Két év kihagyás után november 18-án és 19-én ismét lesújt a balsors pörölye Bajorországban. Az utolsó eseményen történetesen ott voltunk, és a folytatásra megint olyan fellépőgárdát rittyentettek a szervezők, amely képes lesz feledtetni az elmúlt döglött időszakot.

Tovább

Szép ellenségem - Itt van még egy dal az Aebsence új lemezéről

PREMIER

ae_2022_okt.jpgMegérkezett az utolsó előtti dal az Aebsence szám szerint negyedik, Sűrű címmel november 3-án megjelenő lemezéről. A Szép ellenségem címet viselő szerzemény hangulatához illeszkedő - Stephen King egyik ikonikus művét is megidéző szöveges videó is a zenekar munkáját dicséri. Az új szám egyébként a zenekar elszállósabb oldalát mutatja meg és itt debütál a RockStation oldalán.

Tovább

Jövőre nagylemez jön Matt Sorum all-star válogatottjától

0de2c5552aab2e26e858a70473c12dec967e8c21923a36b0ceeb2659c8d183e3.jpg

2023-ban kiadja a debütlemezét a Kings Of Chaos. Matt Sorum folyamatosan változó felállású all-star zenekarának első előzetes dala a Judgement Day, melyben két volt Guns N' Rosesos kolléga, az oda visszatért Slash és Duff McKagan pengeti a húrosokat. Alább a nótához forgatott videó figyel.

Tovább

Novemberben jön a Saint Asonia EP-je, az Extrovert

saintasonia2022.jpgBemutatta a Wolf című dalát a Saint Asonia. A többek között Adam Gontiert (ex-Three Days Grace) és Mike Mushokot (Staind) a soraiban tudó zenekar a számot a november 18-án megjelenő EP-jére, az Extrovertre pakolja majd fel, amin összesen hat nóta kéri majd a rajongók figyelmét. A tavalyi EP-vel, az Introverttel közös és bónuszdalokkal kiegészített fizikai kiadás december 9-re várható.

Tovább

Necrophobic - The Nocturnal Silence (Century Media Records, 2022 reissue)

Északi black/death metal alapvetés

necrophobic_the_nocturnal.png

Ha az északi black/death metalra terelődik a szó, a többség a jó három évtizede szárba szökkent irányzattal a Dissectiont azonosítja. Nincs is ezzel semmi probléma, ha az első a fejekben nem az egyetlen szinonimája. Jon Nödtveidt zenekara mellett illik olyan neveket is megemlíteni, mint a Naglfar, az Unanimated, a Dawn vagy épp a Necrophobic.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum