RockStation

Grava - Weight Of God (2022)

Ez szól majd, ha jön a világvége

2022. november 30. - KoaX

grava_1.jpg

Pont a napokban gondolkodtam azon, hogy Dániából viszonylag kevés stoner, doom zenekart ismerek. Ugye nem is olyan régen felfedeztem a Dirt Forge zenekart, ami az év egyik legjobb lemezét pakolta le az asztalra, aztán tessék. Itt van most a Grava, ami olyan tonnás fuzz hangzással megáldott rifekkel dolgozik, hogy azt még egy mamut is nehezen tudná elhúzni. 

Tovább

Sick Of It All-könyv a láthatáron

sickofitall.jpg

Vér És Verejték címmel fog megjelenni - ismét Dudich Ákos kezei alól - az egyik legújabb életrajzi könyv, ami nagyon fontos a számunkra. Roger Miret - Lázadásom című könyv után, most az újabb hardcore alapvetés a Koller testvérek szemén keresztül lát majd napvilágot. Ahogy azt már megszokhattuk, közösségi finanszírozással jön létre a könyv, szóval tessék megnyomni a tovább gombot és előrendelni azt!

Tovább

Elérhető a Deströyer 666 új albuma!

destroyer_666.jpgIgaz, hivatalosan csak pénteken jelenik meg, de a Season Of Mist volt olyan rendes és előre megmutatta a Deströyer 666 legújabb nagylemezét. A thrash és black határmezsgyéjén ingadozó büntibrigád albuma Never Surrender címen lesz elérhető, most pedig jól el tudjátok dönteni, megvevős lesz-e a cuccos (igen, vannak olyanok még).

Tovább

Magyarország eddigi legnagyobb blues fesztiválja Veszprémben

Veszprém Blues Fesztivál

vbf23.pngNégy Grammy-díjas blues előadóval, közel 40 fellépő több mint 50 koncertjével, kiállításokkal, workshopokkal és beszélgetésekkel várja az érdeklődőket 2023. április 13. és 16. között a műfaj eddigi legnagyobb magyarországi eseménye, a Veszprém Blues Fesztivál. A négy nap során többek között színpadra lép a The Rolling Stones-szal platinalemezt jegyző harmonikás, Sugar Blue, az egyedülálló énekhangjával és frenetikus szájharmonika játékával a kortárs blues egyik ikonjává vált Rick Estrin, a brit blues hagyományait megreformáló gitáros, Matt Schofield, a hazai közönség kedvenc mestere, Big Daddy Wilson, a műfaj egyik legnagyobb ígérete, Buffalo Nichols és a magyar blues-roots közösség meghatározó előadói is. A fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként valósul meg.

Tovább

Jövőre jön a Powerwolf következő lemeze

0powerwolf2022_08_eredmeny.jpgBejelentette a soron következő anyagának érkezését a Powerwolf. A nemrégiben Budapestet megjárt német brigád Interludium címre keresztelte az anyagot. A csomag érdekessége, hogy a hozzápakolt bónuszlemezen tizenegy plusz nóta lesz majd hallható, az eredetileg a Powerwolf tollából származó tételeket olyan bandák gyúrják majd át, mint a Rage, a Korpiklaani, a Wind Rose, vagy az Electric Callboy. A mégspécibb három CD-s kiadásban nyolc "alaplemezes" nóta szimfonikus átirata figyel majd. A megjelenést április 7-re tűzték ki.

Tovább

Nagyban gyakorol John 5 a Mötley Crüe-s szereplésre

john52018.pngMint mindenki jól tudja, a Rob Zombie, korábban pedig Marilyn Manson mellett megfordult, de szólóban is igen aktív John 5 lesz a Mötley Crüe turnégitárosa. Mick Mars önnyugdíjazása után persze nagy teher nehezedik a frissen leakasztott gitárosra, mert ha kisujjból rázza is ki a témákat, nem adhat magának támadási felületet. Jelentjük, láthatóan rendesen csinálja a házi feladatot, gyakorol rendesen, ezekről videós bizonyítékokat az alábbiakban találtok.

Tovább

Jövőre itt az új Metallica-album! És itt egy új dal!

317389214_687776596045024_9066898233385340387_n.jpg

Metallica rajongók figyeljetek! Új dalt mutat nekünk a legendás thrash zenekar. Ha pedig ez sem lenne elég nektek, akkor azt is eláruljuk, hogy új albummal is jelentkeznek az öreg rockerek! Na, örülünk? Várjuk? Az új dal címe Lux Æterna és itt figyel lejjebb. Az új album pedig a 72 Seasons címet kapta és április 14-én jelenik majd meg. A turné sajnos elkerül most minket, sőt még Bécset is, de ki tudja még mit jelentenek be! Hajtás után pedig láthatjátok az új albumborítót!

Tovább

Negative Concept - Unwelcome (2022)

Örülök, hogy végre itt vagy! Vagy nem?!

negative.jpg

Ez az év vége valahogy nálam nagyon betalált most. Folyamatosan találok olyan zenekarokat, amik annyira elkapják az adott "ünnepi" hangulatomat, hogy az valami hihetetlen. Továbbra is a YouTube mocsarában szörfözök és keresem a mélyebbnél mélyebbre hangolt dolgokat, amiket csak a térd alatt lehet megpengetni, amik úgy szakadnak ki az énekesek torkából, hogy a hanggal együtt a hangszálaik is napvilágot látnak. A legújabb felfedezettem a Negative Concept és az ő Unwelcome elnevezésű albumuk.

Tovább

Leszakadt hidak - Új nóta jött az Earlybirdtől

earlybird_band.jpgA 2018-ban alakult Earlybird zenekar a hamarosan megjelenő első nagylemezéről a nyáron a PetőfiTV-n debütált Vért a vízzel után egy újabb tételt mutat be. A szöveges videóval megtámogatott Leszakadt hidak a hasonlóan a korábbi dalhoz egy lendületes, ugyanakkor dallamos post-rock szerzemény, ami a belső világunk problémáit boncolgatja.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum