RockStation

Megjelent a Queen tribute nemzetközi projekt első dala: Hitman az Antares feldolgozásában

2022. december 20. - sunthatneversets

dsc_1031.jpgA világméretű kezdeményezésben többek között cseh, amerikai, angol, német zenekarok is szerepelnek, Magyarországot pedig az Antares képviseli. Erről mesélt nekünk Dér Dávid és Kolosai Fecó.

“Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy külföldön is megismerjék a nevünket. Megtisztelő és egyben felelősségteljes dolog egy ilyen zenekar zenéjéhez kreatívan hozzányúlni. A mi verziónkból az eddig Antarest nem hallgató emberek is egy reális képet kaphatnak a zeneiségünkről, hozzáállásunkról.”

Nem véletlen, hogy a feldolgozások az Innuendo album dalaiból készültek, amikből az Antares a Hitmant választotta. A Queen 50 éve alakult, ez adja az album egyik apropóját, a másik pedig az Innuendo lemez 30 éves évfordulója.
“A zenénk egyedi stílusa néha nehezen érthető vagy felfogható, de már kialakult egy bizonyos megszólalásunk és tudatosságunk, amitől “Antares-es” az Antares. A Hitman rögtön passzolt a hozzáállásunkhoz és a zeneiségünkhöz. Úgy érzem, hogy nem volt kérdés.”

A felvételt és utómunkát Nóniusz Gábor, a dalhoz kapcsolódó videót pedig Andrásy Ingrid készítette.

“A dobokat illetve a gitárt a Supersizeban vettük fel Nóniusszal. A felvétel során nagy hangsúlyt kaptak az Austrian Audio mikrofonjai, persze amellett sok legendás geart volt szerencsénk használni a stúdióban!”

A nemzetközi együttműködésekért is a Noniusz Productions csapata felelt, Kovács Gábor ‘Kojak’ menedzser vezetésével. Az ausztrál-német kiadó a német Queen Fan Clubbal együtt készíti elő a jövő évi megjelenést. A minden eladott példány utáni bevétel 10%-át az AIDS betegség terjedése ellen harcoló Freddie Mercury Phoenix Trust szervezet kapja. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4618006546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum