RockStation

Barátok, zene, sör és jó hangulat

Interjú Kovács Gergellyel, a Red Swamp frontemberével

2022. január 31. - KoaX

red2.jpg

A Red Swamp zenekar a napokban jelentkezett a harmadik, Time To Die című albumával. Miután az album nálunk csillagos ötös lett, így egyértelmű volt, hogy megkérdezzük a zenekart, hogy akkor most mi is van? A zenekar frontemberét, Gergőt sikerült elkapni, aki készségesen válaszolt a kérdéseinkre.

Tovább

Jon Dette helyettesít a Volbeatben

volbeat_2021.jpgJon helyett Jon - Jon Dette (Testament, Slayer) ugrott be Jon Larsen helyett a Volbeat jelenleg is zajló, Ghosttal közös amerikai turnéján. Nem kell semmi rosszra gondolni, a Volbeatben az alapítás óta doboló zenész nem személyi ellenetétek miatt került ki ilyen hirtelen, a háttérben egy COVID-fertőzés áll. Dette bemutatkozásáról rajongói videót tudunk mutatni, ez az alábbiakban látható.

Tovább

Tizenegyedik szólólemezére készül Ty Tabor

tytabor.pngMegkezdte a legújabb szólólemezének promócióját a King's X gitárosa, Ty Tabor. A zenész a Shades címet adta a korongnak, az első kiadott dal a Sister Genocide lett. A dalszöveget videót kapott tételen kívül kilenc másik mosolyog majd a csomagban, a CD és a digitális letöltés három további extra tétellel várja a rajongókat.

Tovább

A Meshuggah énekese vendégszerepel az Imonolith remixében

imonolith2021.jpgHa már újragyártott dal, legyen kövér! Jens Kidman "énekel" az Imonolith új kislemezdalában, ami a tavalyelőtt megjelent nagylemezük, a State Of Being egyik húzódalának, a The Reign-nek az indusztriál remix változata. A különleges köntöst kapott dal a csapat márciusban megjelenő EP-jét, a Progressions-t hivatott felvezetni.

Tovább

In Stasis címmel jön a Monuments lemeze

monuments2022.jpgHivatalosan is bejelentette a következő, sorban negyedik lemezének érkezését a Monuments. A proggerek április 15-re időzítették be az In Stasis megjelenését, ehhez pedig betársult a borító és a dallista. A dalok közül egyedül a korábban kiadott, Mick Gordonnal (igen, a Doom zenéjéért felelős arccal) közös Lavos hallgatható egyelőre. Az In Stasis az első teljes Monuments anyag lesz Andy Cizek (ének) 2019-es érkezése, Mark Malyan (dobok) szintén 2019-es visszatérése és Olly Steele (gitár)  tavalyi távozása óta. Második gitáros egyelőre nincs a csapatban.

Tovább

Albumsimogató: Kyuss - Blues For The Red Sun

Szívd mélyen magadba és repülj!

blues.jpg

Egyszerűen felfoghatatlan sebességgel telt el az előző év, pedig néha nem így éreztem. Pláne nem amikor láttam, hogy az Opeth milyen jó kis bulikat toll a Mastodonnal. De itt az új időszámítás, jöhetnek az újabb klasszikus albumok. Az előző év egyértelműen Metallica nosztalgiában telt. 2022 azonban nagyon sok finomságot tartogat a számunkra. Kezdjük is el a nosztalgiázást.

Tovább

Itt van 18 másodperc egy új Red Hot Chili Peppers-dalból

red_hot_chilli_peppers_2022.jpg

Azt már régebb óta tudjuk, hogy idén minden bizonnyal új Red Hot Chili Peppers nagylemezt vehetünk majd a kézbe. Hogy az alábbi 18 másodperc már a promóció része-e, azt nem tudjuk, de valószínűleg egy új dalból való, így tekintsük tehát annak. Aki nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar június 15-én Budapesten játszik a Puskás Arénában.

Tovább

Greg Puciato vendégszerepel Carpenter Brut új dalában

carpenterbrut.jpgA The Dillinger Escape Plan volt énekesét hívta el vendégül az új dalához Carpenter Brut. A közös tétel az Imaginary Fire címre hallgat, ez videóval együtt az alábbiakban várja a hallgatást. A francia synthwave zenész április 1-én adja majd ki a Leather-trilógiájának második részét, a Leather Terrort, ennek elődje, a Leather Teeth 2018-ban jelent meg. Indít és hallgat!

Tovább

Kissin’ Dynamite - Not the End of the Road (Napalm Records, 2022)

Van még glam metal???

kd_nteotr_cover.jpg

A Kissin’ Dynamite valahogy nem hajlandó tudomásul venni, hogy már nem 1988-at írunk – és milyen jól van ez így. A 15 éve működő német formáció továbbra is a KISS-Poison recept szerinti aréna rockban utazik, és az idei lemezük mindössze egyetlen meglepetést tartogat: azt, hogy milyen jó lett.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum