RockStation

Márciusi megjelenések

2022. február 28. - sunthatneversets

new-release-report.JPG

Combos egy márciusnak futunk neki a héten. Csak győzzük szuflával a recenziókat, amiknek a számát még így is meghúztuk egy kicsit, mert a pirossal jelölteken kívül is lenne miről írni.

Tovább

Zeal & Ardor - Zeal & Ardor (MVKA, 2022)

Szandálhoz térdzokni

zeal_and_ardor_self_titled_album.jpg

Nagy barátja vagyok a mindenféle crossover zenéknek, nem bántja a fülemet az eklektika, de anno a Zeal & Ardor bemutatkozó albumát nem bírtam megemészteni. Az egész Z&A sztori ugye onnan indult, hogy Manuel Gagneux frontember a 4chan-en arra buzdította a fórumozókat, hogy mondjanak két műfajt, amiből ő fél óra alatt összereszel valamit. A black metal, illetve az afro-amerikai spirituálék összeeresztése kétségtelenül izgalmas kísérlet, ami kicsiben még működhet is, de erre a koncepcióra zenekart építeni elég kétesélyes vállalás. Gagneux számítása végül olyannyira bejött, hogy a formáció immáron a harmadik albumánál tart, amely szimplán a Zeal & Ardor címet kapta.

Tovább

Az Ignite énekesével nyomja Max Cavalera mostohafia

incite_1.jpeg

Április 8-án Wake Up Dead címmel lát napvilágot a Richie Cavalera vezette Incite új anyaga, amely egy 10 dalos EP lesz. Friss előzetesként megérkezett a War Soup című dal, amelyben Richie mostohaapja, Max Cavalera vendégeskedik. Érdekesség, hogy 2019 óta Eli Santana a phoenixi groove/thrash brigád gitárosa, aki nemrégiben lett a punk/rock Ignite énekese, Téglás Zolit váltva a fronton.

Tovább

Csókoltat: a kés - Klipes dalt adott ki a Slaegt

slaegt2022.jpgÚj dalt adott ki a március 18-án érkező korongjáról, a Goddessről a dán death metal csapat, a Slaegt. A Kiss from a Knife-hoz egy, a régi időket idéző, mindenféle random "csúnyaságot" és pár koncertfelvételt tartalmazó kézi kamerás videó készült. Ha minden jól megy, a Demon Head társaságában április 11-én Budapesten, a Robotban koncertezik majd a zenekar, érdemes rágyúrni a dologra.

Tovább

Bemutatta a Queen feldolgozását Udo Dirkschneider

0dirkshneider2016_07.jpgMint ismert, feldolgozáslemezre készül Udo Dirkschneider. A fémlegenda az április 22-én megjelenő My Wayre tizenhét kedvencét, illetve rá ható nótát választott ki, az egyértelmű metaldaloktól kezdve az ő szempontjából nézve talán kevésbé nyilvánvaló popslágerekig. A dallista már eddig is elérhető volt, viszont most megérkezett az első nóta, a We Will Rock You, ami ahogy ki is találtátok már, a Queen eredetijének meglehetősen fémesített, sőt, gitárokkal is igen felturbózott változata. Na, meg aztán a klip is elég jópofa!

Tovább

Chaos címmel beesett egy új Hollywood Undead-dal

hollywood_undead_2021.jpg

Némileg meglepetésként új dallal jelentkezett a Hollywood Undead. A dal címe Chaos és a zenekar az egyik legsúlyosabb dalaként jellemzi. A dal a zenekar hamarosan érkező nagylemezének első előzetese, bár erről egyéb infók még nincsenek. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a banda  a Five Finger Death Punch nyitóbandájaként július 5-én a Papp László Sportarénában játszik. A koncertről részletek ITT a találhatóak.

Tovább

Hallgasd meg Corpsegrinder szólólemezét!

george_corpsegrinder_fisher.PNGTegnap megjelent a Cannibal Corpse énekesének frontemberének első szólólemeze, a szimplán Corpsegrinder címre keresztelt alkotás. Az anyazenekarnál valamivel talán kevésbé fröcsögő zenét, de a megszokott, kellemes hangot hozó lemez persze már minden arra hivatott platformon ott figyel, így mi is meg tudjuk mutatni.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum