RockStation

Videó is érkezett az új Downset-dalhoz, itt vannak a lemez részletei

2022. április 30. - sunthatneversets

downset_2022.PNG

Tegnap már megmutattuk a Downset meglepetéserejű visszatérését a The Place To Be című dal formájában. A dalhoz aztán később videói is érkezett. A Bobby Blood Ponte dobos, Phillip Gonzales basszusgitáros, OG Rey Oropeza énekes és Rogelio Lozano gitáros alkotta csapat további albumokat is tervez, de nekünk hosszú idő után most legyen elég annyi, hogy a csapat új albuma június 10-én érkezik a Nuclear Blast gondozásában Maintain címmel. Alább az új videót, az albumborítót és a dallistát is megtaláljátok.

Tovább

Két Michael, egy MSG-dal

msg_kiske.jpg

Két Michael Schenker Fest album után tavaly már  Michael Schenker Group név alatt jelent meg az Immortal című lemez. A folytatás viszonylag hamar itt is van, hiszen május 27-én kerül a boltokba és a megfelelő platformokra az Universal című album. Egy előzetes már korábban megjelent róla, most itt van a második A King Has Gone címmel. Ebben a Helloween énekese, Michael Kiske a vendég és dalszöveges videó is van hozzá.

Tovább

Megjelent a Nest Of Plagues új nagylemeze

_dsc0167-edit.jpg

Április 29-én jelent meg a budapesti metalcore/deathcore műfajú Nest of Plagues második nagylemeze, a To Kill A God. Az album a különböző mentális problémákkal – szorongással, depresszióval, függőségekkel – való megküzdés nehézségeit járja körül, majd a 14 dalon keresztül végül megérkezik egy olyan állapotba, ahol sikerül együtt élni ezekkel az életet uraló démonokkal.

Tovább

COMBICHRIST - MIMI BARKS - KR3LL - május 22-én koncert a Barba Negrában!

unnamed_57.jpg

Mondanunk sem kell, a COMBICHRIST szinte már hazajár hozzánk, 2010-ben még arra is volt példa, hogy dupláztak (a Rammstein előtt nyitottak az Arénában, majd másnap önálló koncertet adtak az A38-on). A 2019-es One Fire lemez utódján már javában folyik a munka, ennek első előfutáraként tavaly márciusban már megismerkedhettünk a friss Not My Enemy dallal. A “Europe Not My Enemy Tour 2022” turnéval hozzánk is eljönnek, ráaadásul 2022. május 22-én a Barba Negrában nem csak velük bulizhatunk hatalmasat: csatlakozik hozzájuk a doom trap MIMI BARKS és a hazai industrial rock körökben jól ismert Linda Daemon zenekara, a KR3LL.

Tovább

Visszatért a Downset!

downset.jpg

Nem is olyan régen örömködtünk azon, hogy a Los Angeles-i Downset visszatér. Akkor korai demofelvételek megjelentetése volt a hír, amely októberben láthat napvilágot. Már akkor nyilatkozták, hogy új nagylemezre is készülnek, de az csak jövő év elején jelenhetne meg. Ehhez képest szinte villámcsapás a hír, hogy előbb jön az új nagylemez. Mégpedig június 10-én Maintain címmel, ráadásul itt van róla egy új dal, a The Place To Be. A Bobby Blood Ponte dobos, Phillip Gonzales basszusgitáros, OG Rey Oropeza énekes és Rogelio Lozano gitáros alkotta csapat további albumokat is tervez.

Tovább

Complete Control - Itt az új Misery Index-album címadó dala

misery_index_2022.jpg

Ahogy azt már korábban írtuk Complete Control címmel május 13-án jelenik meg a marylandi death/grind négyes, a Misery Index új lemeze. Új dalokat már mutattunk róla, most megérkezett a harmadik lemezelőzetes a címadó dal képében, amelybe még némi dallam is került. Az új lemez keverését Will Putney (Body Count, Every Time I Die stb.) végezte, a maszter pedig Jens Bogren (Amon Amarth, Opeth stb.) munkája.

Tovább

Iggy Pop és Randy Blythe szerepel az Oni friss nótájában

oniiggyrandy.jpgKét igazi nagyágyút dobott be a Secrets című dalába az Oni. A kanadai progmetalosok a Lamb Of God énekesét, Randy Blythe-ot és a nála is nagyobb Iggy Popot kérték meg egy kis vendégszereplésre, akik voltak olyan jók, hogy a számhoz készített klipben is tiszteletüket tegyék. Íme!

Tovább

Megjelent a Witchthrone debütáló EP-je

witchthrone_this_place.jpg

A mosonmagyaróvári, újvonalas black metalban utazó Witchthrone már többször szerepel magazinunk "hasábjain". A zenekar most hosszas várakozás után megjelentette debütáló EP-jét, ami a This Place Is Hell I Call Home címet kapta és kilenc tétel sorakozik rajta. Hír még a zenekar háza tájáról, hogy a jövőben új énekessel dolgoznak.

Tovább

Destruction - Diabolical (Napalm Records, 2022)

Egy újabb jó minőségű teuton thrash-album

destruction_diabolical.jpeg

Úgy látszik idén a német thrash a rajongók nagy örömére sebességet váltott: júniusban érkezik a Kreator, most pedig a Destruction a Diabolical című albummal jelentkezett. A német thrash veteránok, a fennállásuk 40. évfordulóját ünnepelhetik ezzel a lemezzel, és mi lehetne jobb módja a 40. évforduló megünneplésének, mint a 15. album kiadása?

Tovább

Party Like A Pirate - Új dal és videó a Paddy And The Rats-től

paddy_and_the_rats_2022.jpgFrom Wasteland To Wonderland címmel holnap jelenik meg a Napalm Records gondozásban az új Paddy And The Rats album. Most megérkezett hozzá a harmadik előzetes, a klippel kísért Party Like A Pirate. A zenekar és a rajongók számára sajnos az idei év egy tragédiával indult. Mint ismert, 41 éves korában elhunyt Babicsek Bernát színész-harmonikaművész, aki tíz éve zenélt már a zenekarral. Az új lemez After The Rain című dalát az ő emlékének ajánlotta a zenekar.

Tovább

Electric Callboy | Blind Channel | One Morning Left @ Barba Negra, 2022.04.27.

Kolbojok a finn nyárban

0electriccallboy2022_13_eredmeny.jpg

Jó, hát még esős szabadtéri koncerten úgysem voltam. Legalábbis olyanon, ami ilyen rideg / hideg időben került megrendezésre. Mert hát az egész héten csak akkor kell leszakadnia az égnek, amikor koncert van, ráadásul nem is akármilyen, de ennyit a hisztiről (vagy nem), jöjjön milyen volt a bál!

Tovább

Disengagement címmel új dallal jelentkezett a Touch

touch_2021.jpg

Deliverance címmel hamarosan új EP-vel jelentkezik a Touch. A budapest hardcore csapat első előzetesként a Disengagement című dalt dobta be a köztudatba. A dalban a tiszta ének Déri Ákosnak (Berriloom and the Doom) köszönhető. A közel 10 éve alakult csapat első albuma 2019-ben jött ki The Darkness Reflects címmel. /Fotó: Fűzfa Péter/

Tovább

Máris bejelentette új turnéját az Electric Callboy

electric_callboy_2022.jpg

Bár még javában zajlanak az idei fellépések, a nemrég nevet váltó, Eskimo helyett immár Electric Callboy már a 2023-as turnét is bejelentette: azok, akik ott voltak a német zenekar tegnap koncertjén a Barba Negrában, extra kedvezményesen vehetik meg a belépőt a következő budapesti koncertre, amelyre április 15-én kerül sor egy év múlva.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum