RockStation

A Cannibal Corpse volt gitárosával tolta az Exhorder

2022. május 31. - theshattered

exhorderpat.pngZenei értelemben véve új otthonra lelt a Cannibal Corpse pár éve igen kétes hírnevet szerzett gitárosa, Pat O'Brien. A zenész az Exhorder soraiban lépett fel vasárnap a Maryland Deathfesten, azaz úgy néz ki, ő lett Marzi Montazeri utódja a thrashereknél. A koncerten született pár rajongói felvétel, ebből egyet mutatunk most meg nektek.

Tovább

Scorpions @ Papp László Sportaréna, 2022. május 30.

Sokadszorra is nagyon csíptek!

0scorpions2022_38_eredmeny.jpg

Scorpions, Iron Maiden, Mercyful Fate, Judas Priest, Kiss… Igazi rockdinoszauruszok fogják bevenni hazánkat az elkövetkező hetekben, csak győzzük az iramot! A sort az első lemezük megjelenésének ötvenedik évfordulóját és persze az aktuális korongjukat ünneplő németek nyitották meg tegnap este és ó, basszus…! Ezek a formák még ötven-hatvan-hetven év felett is tudják, mi fán terem a rock and roll!

Tovább

Egy kilencperces dalt mutat majd a közönségnek a Mercyful Fate

mf.PNGEgy "igazi szörnyeteget", egy kilenc perces friss dalt mutat majd a rajongóknak a hamarosan induló turnéján, így nálunk is, a Fezen fesztiválon a Mercyful Fate. A dán veteránok énekese, a szólóban is külön hírnevet szerzett King Diamond egy Twitch bejegyzésben beszélt a nótáról, a videót IDE KATTINTVA találjátok.

Fejvadászt alakít az új Star Wars-sorozatban Flea

0redotchilipeppers2016_70_eredmeny.jpgA Red Hot Chili Peppers basszusgitárosától nem idegen a filmszereplés, a négyhúros legendás kezelőjét többek között olyan filmekben is látni lehetett, mint a Vissza a jövőbe 2-3, A nagy Lebowski, vagy a Félelem és reszketés Las Vegasban. A folyton izgő-mozgó muzsikust most a Star Wars univerzum szívta be, a frissen elkészült Obi-Wan Kenobi sorozatban egy Vect Nakru nevű fejvadászt alakít, akinek szerepléséről alább találtok egy kisebb összeállítást.

Tovább

Új videóval jelentkezett a Helloween

helloween_2021.jpg

Többszöri halasztás után május elején csak elindult a Helloween turnéja. Többszöri halasztás után, de jönnek Budapestre is a Hammerfall társaságában, a koncert június 28-án lesz a Budapest Sportarénában. A turné adta az apropót egy új kislemez kiadására, melynek A oldalára a tavalyi album Best Time című dalának 2022-es remixe került fel, a B oldalra pedig egy másik verzió, egy exkluzív alternatív vokál-remix. A dalhoz hivatalos videó is érkezett, amelyben az Arch Enemy énekesnője, Alissa White-Gluz is szerepel. A budapesti koncertről további infók ITT találhatóak.

Tovább

Rock ’N’ Roll Comics - The Cure (Comicsmania)

rock_n_roll_comics_the_cure_1.PNG

A rockzene és a képregény-irodalom házasítása nem újkeletű dolog. A tengerentúlon legalábbis semmiképp sem az. A Rock ’n’ Roll Comics sorozat három évtizede havi rendszerességgel jelent meg az Egyesült Államokban, a füzeteket pedig az a laza koncepció kötötte össze, hogy minden egyes megjelenés egy-egy elsővonalbeli rockbanda sztoriját tárta az olvasók elé. A bökkenő csupán az volt, hogy a sorozat készítői nem engedélyeztették a dolgot, azaz előzetesen nem keresték meg az egyes zenekarokat, így az alkotók az érintettek részéről a reakciók széles skálájával szembesülhettek.

Tovább

Jön a Yatra negyedik albuma, a Born Into Chaos

yatra2022.jpgMár a harmadik lemezelőzetes dalát mutatta meg a június 10-én érkező nagylemezéről a marylandi illetőségű death metal csapat, a Yatra. A csapat a Reign Of Terror című nótát mutatta meg a Born Into Chaos címre keresztelt anyagról, melynek a borítóját, dallistáját és a már kiadott tételeket az alábbiakban mazsolázhatjátok át.

Tovább

Közös headliner koncerttel érkezik Budapestre a Lamb Of God és a Kreator

Három amerikai különleges vendég csatlakozik hozzájuk!

lamb_of_god_travis_shinn.jpg

Közös headliner koncerttel érkezik Magyarországra a Lamb Of God, és a Kreator.  Az esemény öt zenekarral igazi mini-fesztiválnak érkezik, különleges vendégek a Cattle Decapitation, a Blood Incantation és a Vended. /Fotó: Travis Shinn/

Tovább

Dobimpro Toolra

tool_2019_2_credit_travisshinn_crop.jpgÉrdekes kihívás elé állította a Drumeo stábja Dennis Chamberst, a sokat látott dobosveteránt. A Parliament-Funkadelicben is megfordult, majd szabadúszóként több jazz-hírességgel is együtt zenélt muzsikus a Tool Schism-jét imprózta végig - persze egy dobok nélküli végighallgatást követően - melyet nagyon is jól vett az amúgy teljesen más stílusban játszó veterán. Hogy hogyan is sikerült? Mutatjuk!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum