RockStation

Koncertfelvételekkel kibővített kiadást kap a Pearl Jam legutóbbi lemeze

2022. június 28. - theshattered

pj2020dannyclinch.jpgMajdnem a teljes lemezanyag élő verzióját csapja bónusznak a Gigaton "tour edition" kiadásához a Pearl Jam. Az eredetileg 2020-ban kiadott, azóta már Amerikában megturnéztatott csomag extrái közül egyedül a Who Ever Said marad le, de azt eleve nem is nagyon játszották eddig. Viszont ha élőben szeretnéd elcsípni a dalok egy részét, július 12-én irány a Papp László Sportaréna, ahol Eddie Vedderék húzzák majd a talpalávalót! A kibővített kiadású lemez július 8-től szerezhető be.

Tovább

Régi-új énekessel és vendéggitárossal turnézik a Dance Gavin Dance

dgd2022.jpgA basszusgitárosuk, Tim Feerick halála és az énekesük, Tilian Pearson szexuális eredetű vádjai miatt megváltozott felállással kénytelen útra kelni az időközben a Coheed And Cambria turnéról kirakott Dance Gavin Dance. Az így "an evening with friends" típusú fellépésekre készülő csapat amerikai turnéján Feerick helyett a már korábban bejelentett Sergio Medina játszik majd, Pearson helyett pedig a csapat volt énekese, Kurt Travis és a gitáros, Andrew Wells énekel majd. A hathúrost Wells pozícióváltása miatt a Veil Of Maya soraiból ismert Marc Okubo pengeti majd. Szép kavarodás, nemde?

Tovább

Emberi áron is elérhető lesz a Tool legutóbbi lemezének vinyl kiadása

tool_2022.jpgAz indokolatlanul nem rajongóbarát, vagy fogalmazzunk úgy, pofátlanul lehúzós verziók mellé végre egy mondhatni normális árú vinyl verziót is kiad a legutóbbi nagylemezéhez, a Fear Inoculumhoz a Tool. A friss, újraalkotott borítós tripla korong - ahogy a TV-shopban mondani szokás - nem 810, nem is 180, hanem 65 dollárért rendelhető elő, itt a teljes lemezanyag és a már említett új borító mellett egy poszter is mosolyog majd a pakkban. Íme a részletek, a megjelenés augusztus 5-re lett beütemezve.

Tovább

Ismét Gróf Balázs rajzolta Rob Zombie videóját

rob-zombie-shake-your-ass-1280x720.jpgTavaly újabb nagy nevet írhatott fel a CV-jébe Gróf Balázs, nem mást, mint Rob Zombie-t. Az együttműködés úgy látszik sikeres volt, mert hazánk büszkesége a shock-rocker legújabb lemezének, a tavaly megjelent Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy-nak egy másik dalára, a beszédes című Shake Your Ass-Smoke Your Grass-re is rajzolt egy szokásosan kattantat. Mestermű, mint mindig!

Tovább

Budapestre jön a Volbeat

Jön velük a Skindred és a Bad Wolves is

volbeat_2021_1.jpg

A dán rock'n'roll lázadók, a Volbeat tagjai bejelentették Servant Of The Road elnevezésű világkörüli turnéjuk 32 állomásos európai szakaszát, amelyen - a kontinensen - a Skindred és a Bad Wolves melegíti majd be a közönséget az igazi intenzív élmény érdekében. Budapesten november 5-én lépnek fel a Barba Negrában.

Tovább

Misery Index - Complete Control (Century Media Records, 2022)

Monolit

misery_index_complete_contol.jpgA death metal mai nyúlványai három irányba terebélyesednek. Egyrészt az old school death metal jegyében az undergroundban folyamatos az utánpótlás azon hordákból, akik a lehető leginkább alapra vett, lecsupaszított, azaz születéskori állapotában konzervált formában vezetik elő a stílust. A másik oldalhajtás a kaotikus-kozmikus, black metallal is elegyített, és részben ebből eredően nagy adag külsőséggel prezentált irány. A harmadik törekvés esetében pedig a kulcsszó a technikán, a széttördelt dalszerkezeteken, avagy a progresszivitáson van.

Tovább

Danubius Rádió – Juventus Rádió – BDPST ROCK

Szintet lép a leghallgatottabb netes rockrádió, a „3 Tesó” legkeményebb tagja

bdpst_rock.jpg

Magyarországon is megtörtént az, amire az online rádiós világ régóta várt: egy igazi nagyágyú választott online rádiót stratégiai partneréül. Az online rádiózás térnyerése ezzel mára egyértelművé vált: az online rádiókkal egyre komolyabb piaci szereplőként kell számolni.

Tovább

Nem mindennapi grind parádé a Tukker Blast Festen

boosbandit.jpg

Július 12 és 13-án a 2 napos Tukker Blast Fest keretein belül egy nem mindennapi grind parádé fogja kezdetét venni. Két napon belül megnézhetitek a PLF gyilkos thrash / grind duóját, akik az egyik legkeményebb banda a színtéren, illetve az újabb generáció két feltörekvő zenekara, a Bandit és az Escuela grind fog majd lemosni mindent az európai színtérről ismert osztrák Six-score és a cseh Decultivate segítségével. Hazai részről a Mass Reaction fogja tiszteletét tenni. Az olcsóbb, 2 napos bérletet a Waveben tudjátok megvenni, illetve külön-külön lesz napijegy is az adott esemény napján! A helyszín a Gólya. Tovább infók ITT és ITT.

 

 

Hallgasd meg Greg Puciato új albumát!

gregpuciato2022carjimlouvaucrop.jpg

A volt The Dillinger Escape Plan énekes, és jelenleg Jerry Cantrell szólóbandájában, valamint szólóban is nyomuló Greg Puciato új albuma jövő pénteken jelenik meg Mirrorcell címmel. A kiadó vagy a zenész most voltak olyan jó fejekl, hogy bandcampen stremelhető a teljes album, amit természetes meg is lehet vásárolni.

Tovább

Soundcheck # 3 - Sörről, munkáról, elhivatottságról

maric.jpg

Azt mondom, hogy Sefcsik Marci? Semmi? Lehet ez még nem elég. Ha azt mondom, hogy hazánk egyik legjobb underground zenekara a Gyilkos gitárosa/énekese? Még mindig csak dereng? A Cancer Bats zenekar legnagyobb hazai rajongója? Na, jó.. lépjünk tovább, Marci a Mad Scientist sörfőzde egyik agya. Marci nagyon érdekes dolgokat mesélt munkáról, zenekarozásról, elhivatottságról és a sörről is. Csekkoljátok a legújabb adásunkat!

Tovább

Vendégekkel vette újra egy klasszikus dalát a Crown The Empire

crowntheempire2022.jpgA debütlemeze megjelenésének tizedik évfordulóját ünneplendő újravette a Johnny's Revenge-t a Crown The Empire. A csapat nem aprózta el a feladatot, a ráncfelvarrt tételben olyan arcok vendégszerepelnek, mint Spencer Charnas (Ice Nine Kills), Dave Stephens (We Came As Romans) és Craig Owens (D.R.U.G.S.). A számhoz készített minimál filmecskében, hogy követni tudjuk jelzik is, mikor ki rezgeti a hangszálait a virtuális szalagon.

Tovább

Beavis and Butt-Head do the Universe (Paramount, 2022)

Van, ami sosem változik, de pont ezért jó

beavisandbutthead.pngA napokban megjelent, illetve a mai kornak megfelelően streamelhetővé vált a legújabb Beavis and Butt-Head film, amiben már nem csak Highland városát, hanem a tér-idő folytonosságát is ugyanúgy szétbalfaszkodja a türhő brigád, mint eddig bármi mást; a legutóbbi, már huszonhat éves egész estés filmjükben például Amerikát, ugyebár. Most ennél továbbmennek. Jóval tovább és mélyebbre. Mélyebbre, höhö-hhhöhöhö!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum