RockStation

Baest - Justitia EP (Century Media Records, 2022)

Kihúzott háttal

2022. június 30. - rattlehead18

baest_justitia.PNG

A dán Baest szerencsés csillagzat alatt születhetett. Napjaink old school death metaljában ugyanis unikumnak számít, ha egy fiatal zenekar olyan nagynevű kiadó védőszárnyai alatt alkothat, mint a Century Media. A Sony istálló érdekeltsége alatt álló német kiadó háttere a dánoknak hatalmas lehetőség/lépéselőny a hasonló bandákkal szemben. Az ötös ráadásul a debütáló Danse Macabre óta élvezi a komplett metal színteret tekintve is legendás német kiadó bizalmát.

Tovább

Helloween | Hammerfall - United Forces Tour 2022 @ BudapestArena, 2022.06.28.

Smash and pumpkins

52181379800_3c87c640c1_o.jpgMost már elmondhatjuk, hogy túl vagyunk egy nagyon nehéz időszakon és lassan kezdünk túllépni az elvonási tünetek okozta melankólián. A COVID korlátozások miatt jégre tett élő zenei piac felengedett és az átlagos koncertlátogató valahogy úgy érezheti magát mint a lejárt műszakis verdákkal “körülvett” vizsgaállomások üzemeltetői. Szinte minden egyszerre, vagy szoros egymásutánban történik. Megnyíltak a hazai és nemzetközi fesztiválok / arénák kapui és végre a bejárat előtt szakadnak az egy-két éve megváltott és azóta a fiók mélyén pihenő tikettek. Más kérdés, hogy a műholdakat csiklandozó magasságig emelkedett Euro árfolyam mellett mi marad mörcsre és túlárazott langyos sörre meg száraz perecre, de legalább már van minek örülni.

Tovább

Carnivorous Incantation - Videóval placcsan az arcba a friss Vomit Forth!

vomitforth2022.jpgGondosan készül a következő lemezére, a Seething Malevolence-re a Vomit Forth. A death metalban utazó brigád a frissen bemutatott Carnivorous Incantation képében már a második előzetest adta ki a csomagról, az első a Predatory Savior volt. A nevezett korong jövő hét pénteken, azaz július 8-án jelenik meg, addig tessék bömböltetni a két promós témát!

Tovább

Tíz év szünet után új dalt adott ki a Becoming The Archetype

Augusztus végén jön a nagylemez is!

bta2022.jpg2011-ben az énekes, Jason Wisdom és Brent Duckett távozása után bizonytalan idejű szünetre vonult a Becoming The Archetype legénysége. Most, hogy Wisdom visszatért, megtörni látszik a csend, de még mennyire, hogy megtörik és hogyan! Augusztus 26-án érkezik majd meg a friss album, a Children of the Great Extinction, addig pedig itt az első előzetes, a klippel kísért The Lost Colony!

Tovább

Zombiapokalipszis a Bloodbath új videójában

bloodbath_2022_1.jpg

Április végén írtuk meg, hogy új lemezen dolgozik a legendás szupergrup, a Bloodbath. A Nick Holmes (Paradise Lost) ének, Anders Nyström (Katatonia) gitár, Tomas Åkvik (Lik) gitár, Jonas Renkse (Katatonia) itt basszusgitár és Martin Axenrot (ex-Opeth) dobos alkotta formáció közleményben tudatta a nagyérdeművel, hogy a Napalm Recordshoz szerződött egy következő izgalmas fejezetre.

Tovább

Primus rajongók ne csomagoljatok!

les-claypool-superjam_amanda-koeller.jpg

Hosszú idő után a Primus úgy volt, hogy Európában fog koncertezni. Úgy volt... Sajnos előre nem látott logisztikai problémák miatt a zenekar lemondani kényszerült a turnéját. Ha esetleg volt jegyed valamelyik bulira, akkor ahol vásároltad ott visszatérítik az árát. Pótlásról egyelőre semmi hír nincs, és nem is tudni, hogy visszatérnek-e a közel jövőben a kontinensre.

Tovább

A zenekar, amit Lars Ulrich és Ben Koller is kedvel - Itt a Brutus új dala!

brutus2022.jpgKét év szünet után jelentkezett friss dallal a Brutus. A belga post-hardcore trió a Dust című szerzeménnyel törte meg a csendet, az előd a szintén különálló kislemezdalként kiadott Sand volt. A zenekar egyik érdekessége - ha nem ismernétek őket - hogy olyan nevek emelik ki őket kedvenceikként, mint Lars Ulrich (Metallica), vagy Ben Koller (Converge). Rossz már nem lehet, ugye?

Tovább

Újabb lemezelőzetes jött a Nebulától, itt a The Four Horseman

nebula2022.jpgBemutatta a második lemezelőzetesét a Nebula. A kaliforniai trió a megszokottan, de mindig frankón adagolt pszichedelikus elemekkel nem spóroló The Four Horsemant látta megfelelőnek a célra és hát azt kell mondjuk: igen jó választás volt! A teljes album, a Transmission From Mothership Earth július 22-én jelenik meg.

Tovább

Bakizott a KISS turnécsapata, Ausztráliától köszöntek el Bécsben

kiss19.jpgNagyban dübörög a KISS búcsúturnéja, július 14-én Magyarországtól is elbúcsúzik a legendák rockzenekar. Akármennyire is simán és olajozottan gördülő, vélhetően az utolsó lépésig kiszámolt szórakoztató gépezetről van szó, Gene Simmonsék turnécsapatában a bécsi állomáson becsúszott egy kis baki: a Kiss-logó háttereként az osztrák zászló helyett az ausztrál csusszant be (Ausztria, Ausztrália - mit számít?). Csak remélni tudjuk, hogy a vicces stábtagok nálunk nem Bukarestet írnak majd.

Tovább

Varlet - Megjelent a WIRES első videója

wires.jpgA 2019 végén Nagy József énekes, valamint Tóth Dávid és Nagy Gergõ gitárosok által alapított, a leghátrányosabb helyzetű magyar régiók külvárosaiból származó Wires nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint egy olyan rettenthetetlen zenei entitás létrehozását, amely végső soron az emberiség állapotát jeleníti meg, ahol minden embert egy belső sötétség táplál, valamint a sötét amely a sarokban lappang, valami szörnyűség, ami belül formálódik.

Tovább

Egy hónap és Fezen, mutatjuk, miért akarsz elmenni rá!

fezen25.jpgJúlius 27-30 között kerül megrendezésre a Fezen fesztivál huszonötödik felvonása. A székesfehérvári népünnepély idén sem hazudtolja meg magát, hiszen a jó értelemben vegyes stílusbeli felhozatalban az igazán nagy húzónevek elsősorban a rock és a metal berkeiből kerültek ki. Hogy kik is azok? Mutatjuk!

Tovább

Albumsimogató: The Clash - Combat Rock (CBS / Epic, 1982)

Harcosok klubja

the-clash-combat-rock-vinyl-album-photo-121.jpg

Idén májusban betöltötte a 40-et a Combat Rock, ami nem csak a szép kerek évforduló okán érdemli meg a simogatást: a The Clash-t csúcsra katapultáló, majd szétszaggató kreatív energiákat 1982-ben még egyszer utoljára sikerült megzabolázni és bár alapvetően egy válság szülte lemezről beszélünk, a klasszikus line-up végül méltó módon búcsúzott a közönségtől.

Tovább

Törölte néhány koncertjét a Whitesnake

A közeledő budapesti fellépés miatt külön necces a helyzet

katbenzova_dino_17_distressed-copy.jpgDavid Coverdale arcmelléküreg gyulladása és légcső fertőzése miatt lemondani kényszerült néhány koncertjét a Whitesnake. A búcsúturnéját nyomató, a tervek szerint hamarosan hazánkba is ellátogató csapat egyelőre a milánói, bécsi koncertjét törölte, a zágrábi buli sorsa, ami két nappal a budapesti buli előtt lenne, még egyelőre nem tiszta. Reméljük a legjobbakat!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum