RockStation

Rossz hírünk van az Anthrax rajongóknak

2022. augusztus 31. - KoaX

anthrax.jpg

A zenekar nemrég tette közzé, hogy a 2022-es Európa turnéját lemondani kényszerül, mivel pénzügyi és logisztikai problémáik akadtak.

Tovább

Machine Head - Of Kingdom and Crown (Nuclear Blast, 2022)

machine_head_of_kingdom.jpg

Akárhogy is nézem a Machine Head totálisan olyan zenekar, mint a Soulfly. Miért? Megkerülhetetlen legenda a metal zene égboltján mind a két zenekar. Max Cavalera ugyanolyan megosztó frontember, mint Robb Flynn. Mind a ketten a semmiből építettek újjá egy zenekart. És bármekkorát is hibáznak az új anyagaikra még mindig kíváncsiak vagyunk, és meghallgatjuk őket. Így nem is volt kérdés, hogy az Of Kingdom And Crown pörögni fog a lejátszóban. Na, de milyen ez a lemez?

Tovább

Kellemes táncdal mutatta meg magát az Exhumed októberi lemezéről

exhumed2022.jpgHa vérben tocsogó zúzásról van szó, az Exhumedra mindig lehet számítani. Az veterán amerikai death-goregrind csapat friss anyaga, a tíz tételt felsorakoztató To The Dead október 21-én jelenik majd meg, a szép című dalocskák közül a Drained Of Color lett az első bemutatott arcra puszi. Íme a részletek!

Tovább

Különleges élő albumot ad ki a Soen

soen2022.jpgHamarosan új anyag érkezik a Soentől. A szeptember 17-én az A38-on fellépő proggerek egy különleges, tizenhárom dalos koncertfelvétellel lepik majd meg a fanokat, aminek az anyagát az Atlantis Grammofon Studioban, Stockholmban, az ABBA stúdiójában vették fel. Az Atlantis címre keresztelt anyagról elsőként a friss és ropogós Trials mutatkozott meg, a teljes csomag november 18-án érkezik.

Tovább

Pusztító dallal jött a Goatwhore

goatwhore-2022.jpgOktóber 7-én jön ki a Goatwhore soron következő albuma, az Angels Hung From The Arches Of Heaven, ami nyilván nem maradhat előzetes dalok nélkül. Ezeknek sorát a Death From Above folytatja, ami így büszkén áll be az egy hónapja bemutatott Born Of Satan's Flesh mellé. Talán mondanunk sem kell, hogy nem sok finomkodás jut ebben a dalban sem.

Tovább

Koncertvideó készült az In Flames egyik új dalához

in_flames_2022.jpgAz egy hónappal ezelőtti dalszöveges klip után egy koncertvideó is készült az úgy tűnik, újra a karcosabb vonalon alkotó In Flames kislemezdalához, a The Great Deceiverhez. A már a rajongók számára jól ismert tételhez a képanyag a Dalhalla Brinner fesztiválon lett felvéve. Jó hír a fanoknak, hogy a svédek kiadják a saját csípős szószukat, a Touch Of Redet, erről ITT találtok bővebb infót.

Tovább

Subscribe, Lazarvs, Shell Beach @ Budapest Park, 2022. augusztus 27.

Behelyezés a könyvjelzők közé /// Boldog augusztus 27-ét!

301735538_10161931784214908_4156793112814384170_n.jpgJó eséllyel nem vagyok egyedül vele, a Subscribe igen nagy kedvencem volt és igazából a félig-meddig inaktív mivolta ellenére még mindig az is. A hatos - kár tagadni - igen nagy hatást gyakorolt az itthoni zenei mezőnyre, főleg a kortársakra és a később érkezőkre, ennek megfelelően pedig igen nagy respekt övezi őket - és ezért fájlalom, hogy már nem olyan aktívak, mint voltak annak idején. Persze érthető, de most nem ez a lényeg, hanem a tíz (plusz egy) éves Bookmarks mondhatni születésnapi koncertje, ami egy újabb adag Subi varázslatot szállított le a népnek. (Fotók: Máté Évi)

Tovább

Meghalhatunk újra a Type O Negative zenekarral

typeo.jpg

Ahogy az az elmúlt években megszokható volt, a Type O Negative az éppen évfordulós albumait újra kiadja. Most a sor az idén tizenöt éves Dead Againen van (nem mellesleg a zenekar legjobb lemeze szerintem). Az album CD-n, vinylen, sőt még kazettán is elérhető lesz! Lapozz tovább miközben a szeptemberi nap lassan süti az arcod és tudd meg, hogy a zenekar volt gitárosa, hogy nyilatkozott az újrakiadásról.

Tovább

House Of Thieves - Megjött az End Reign új dala!

endreign2022.jpgElérhető lett a fizikai formában a Decibel magazin flexidisc mellékletén elérhető új End Reign dal, a House Of Thieves. A többek között az All Our War, a Pig Destroyer, az Exhumed és az Integrity soraiból ismert arcokból álló csapat egy olyan thrash számmal alázza meg a hallójáratokat, hogy a fal adja a másikat. Legyetek kedvesek magatokhoz és hallgassátok meg!

Tovább

Tizedik szülinapja alkalmából új EP-vel rukkol elő az Omega Diatribe!

omega_diatribe_2022.jpg

Idén ünnepeli az Omega Diatribe a tizedik aktív évét, amit egy My Sphere címet viselő exkluzív digitális EP-vel koronáznak meg. A kiadvány társproducere és mixing/mastering embere ismét a dán Tue Madsen volt, akinek munkájával anno sikerült bezsebelniük a 2018-as HangSúly Zenei Díjazáson 'Az Év Legjobb Stúdióprodukciója' díjat a harmadik, Trinity címet viselő lemezükkel. /Fotó: Lányi Kristóf/

Tovább

Pure Reason Revolution - Above Cirrus (Inside Out, 2022)

Van itt minden, de nem úgy, mint a búcsúban

purereasonabove.jpg

Kíváncsi lennék rá, hogy itthon hány zenehallgatónak mond valamit a Pure Reason Revolution neve! Aki viszont nyitott a zenei sokszínűségre, és már belefutott a manapság trióként muzsikáló britekbe, feltehetően nem feledte őket egykönnyen. Némi korrekcióval akár ide is másolhatnám az Astronoid harmadik lemezéről néhány napja írt ajánlómat. A britek skatulyába tömködése – számomra legalábbis - hasonlóan nehézkes feladat, mint az amerikai négyes kategorizálása volt, de hogy ne plagizáljam önmagamat, álljon itt egy esetlen stílus meghatározás; a kilencvenes évek közepének alternatív hullámától eredeztethető, elektronikus elemekkel is megtűzdelt, progresszív post rockkal van dolgunk.

Tovább

Mi minden idők legsúlyosabb riffje? Heavy metal és hardcore zenészek mondják el a véleményüket

heaviestriff.jpgAz, hogy mi a legvalamibb valami, csak akkor dönthető el, ha statisztikailag kimutatható különbségek, mutatók segítik a döntést. De olyan szubjektív dolognál, mint a művészet, ízlés, mindig necc a téma. Viszont a Revolver szerkesztői felkerestek néhány zenészt, hogy mondják el, szerintük melyik téma az, amitől cafatokra robban az agy. Többek közt a Type O Negative, a Revocation és a Testament egyes tagjai mondják el erről a véleményüket. Angolosok előnyben!

Tovább

Közös zenekarban nyomják a My Chemical Romance és a Coheed And Cambria tagjai

lsdunesband.jpgL.S. Dunes néven új zenekar indult. A csapatban olyan arcok nyomják, mint Frank Iero (My Chemical Romance), Travis Stever (Coheen And Cambria), Anthony Green (Circa Survive), Tim Payne (Thursday) és Tucker Rule (Thursday). A csapat, hogy sejtsétek, miféle muzsikát tolnak, bemutatták az első dalukat, a Permanent Rebelliont, bár aki ismeri a tagok csapatait, az tudja, miféle témákra kell számítani. Az L.S. Dunes bemutatkozó anyaga, a Past Lives november 11-től lesz elérhető.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum